• Hotellin KNX-automaatio mukautuu muutoksiin
  • Hotellin KNX-automaatio mukautuu muutoksiin

Hotellin KNX-automaatio mukautuu muutoksiin

Restel-ketjun uusista hotelliprojekteista vastaava kehityspäällikkö Mikaela Pomrén kertoo, että yleisten tilojen valaistuksessa älykkäät automaatioratkaisut ovat heillä jo yleisesti käytössä. Hotellihuoneiden sähköjen KNX-ohjausta sen sijaan hyödynnettiin ensi kertaa Hotelli Indigossa, joka avasi ovensa maaliskuussa 2015.

Yksi väyläpohjaisen KNX-taloautomaation tärkeimmistä valteista on muokattavuus. Huoneiden sähköjärjestelmiin on tulossa muutoksia esimerkiksi uusien lukitusjärjestelmien myötä. “Luovumme pikkuhiljaa avainkorteista”, Pomrén kertoo. Kun avainkortti on alun perin ohjelmoitu yhdeksi KNX-järjestelmän tilanteista, on muutos helppo toteuttaa.

KNX-automaatio tarjoaa myös monipuoliset mahdollisuudet energiankulutuksen seuraamiseen. Pomrén kertoo aikanaan pohtineensa ABB:n kanssa, miten tuoda oman huoneen energiankulutusdata hotellivieraiden tietoon.

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...