Ecophon tuoteuutuus

Päivämäärä: 18.11.2013

Miellyttävä ääniympäristö syntyy vähentämällä melua, parantamalla puheen erotettavuutta ja estämällä puheen leviäminen. Paras lopputulos saadaan käyttämällä ääntävaimentavaa materiaalia alakaton lisäksi myös seinäpinnoilla. Ecophon kokosi seinäakustiikan ratkaisut Akusto-tuotesarjan alle ja uutuutena valikoimaan tulivat Akusto Screen -seinäkkeet

Avotoimisto, koululuokka, liikuntasali, sairaala. Näissä tiloissa toiminnot ovat hyvin erilaiset, mutta jokainen vaatii toimivan ja miellyttävän ääniympäristön. Tila, sen muoto ja pinnat vaikuttavat siihen, kuinka paljon äänitasot laskevat etäisyyden kasvaessa. Kovista pinnoista ääni heijastuu ja leviää, kun taas pehmeät, akustiset pinnat vaimentavat ääntä. Perusratkaisu äänenvaimennuksessa on usein alaslaskettu akustiikkakatto, mutta aina kattopintaa ei voida hyödyntää tai se ei yksistään riitä.

Ecophon kokoaa seinälevyratkaisut uuden Akusto -tuotesarjan alle. Sarjasta löytyvät tutut aiemmin Wall Panel -nimellä kulkeneet seinälevyt ja uudet Akusto Screen -seinäkkeet. Erityisesti avotoimistoympäristössä äänen leviämisen estäminen työpisteestä toiseen on tärkeää. Ecophonin tuoreen tutkimuksen mukaan kolmannes avotoimistossa työskentelevistä menettää melun takia työaikaa vähintään puoli tuntia päivittäin.* Seinäkkeet ovat tehokas tapa estää äänen häiritsevää leviämistä.

Monipuolisia ratkaisuja ympäristöystävällisesti

Akusto tarjoaa kiinnitysjärjestelmiltään ja pintamateriaaleiltaan monipuolisen ratkaisuvalikoiman. Seinälevyihin voi valita pinnaksi 16 eri värisävyä tarjoavan Texona-pinnoitteen, iskunkestävän Super G pinnoitteen, tyylikkään, luonnon värisävyjä mukailevan Akutex™ FT -pinnoitteen tai jonkin persoonallisista Muralis Design tai Classic -pinnoista. Akusto Screen -seinäkkeitä saa kaikissa Texona-väreissä.

Myös seinälevyjen asennusjärjestelmillä voi rakentaa haluttua ilmettä ja tuoda yksityiskohtia pintoihin. Asennukseen on useita eri vaihtoehtoja: Connect™ Thinline, Structure, WP -profiilit sekä Connect™ U-lista, joilla voi luoda seinäpintoihin näkyviä, rajattuja alueita, erottaa erivärisiä alueita tai yhdistää levyihin vaikkapa hyllyjä.

Ecophon panostaa vahvasti ympäristöystävällisyyteen tuotannossaan. Akusto-levyjen raaka-aineesta yli 70 % on kierrätyslasia. Tuotantoprosessissa on siirrytty käyttämään ympäristöystävällistä kasvipohjaista sideainetta. Kaikki Ecophonin akustiikkalevyt ovat kevyitä, minkä ansiosta kuljetusten aiheuttamat päästöt ovat alhaisia. Tehtailla käytetään uusiutuvaa energiaa, tuotannossa käytetyt maalit ovat vesiohenteisia ja Ruotsin tehtaamme tuotantojätteestä valmistetaan maantäyteaineena käytettäviä pellettejä. Lähes kaikille Ecophon tuotteille on myönnetty Pohjoismainen Joutsen-ympäristömerkki sekä oikeus käyttää Yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa -merkkiä.

Lisätietoja

www.ecophon.fi

Jyrki Kilpikari, markkinointipäällikkö, GSM 040 556 3126
Ville Veijanen, tuotepäällikkö, GSM 044 554 9313
Sähköposti muotoa: [email protected]
* Ecophonin Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta kävi ilmi, että fyysisessä työympäristössä hyvä ääniympäristö (71 %) on erittäin tärkeä. Avotoimistoissa tai jaetuissa työhuoneissa tekevistä 29 % arvioi menettävänsä vähintään puoli tuntia päivittäistä työaikaansa häiritsevän melun takia. Yli puolet vastaajista (51 %) myös arvioi, että työn tekeminen vie jonkin verran tai erittäin paljon pidemmän ajan, koska ajatus katkeilee meluisan työympäristön johdosta. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin Taloustutkimuksen Internet-paneelissa 8.-26.3.2013 välisenä aikana. Tutkimukseen vastasi tiedonkeruuajan puitteissa hyväksytysti 721 vastaajaa. Tutkimuksen kohderyhmän muodostavat opetusalalla, terveydenhoitoalalla ja jaetuissa työtiloissa työskentelevät 18–79-vuotiaat suomalaiset valtakunnallisesti. Tutkimuksen teki Taloustutkimus Oy.

Ecophon on suomalainen akustiikkakatto- ja akustiikkaseinäjärjestelmien toimittaja. Ecophon on osa Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy:tä, joka kuuluu maailmanlaajuiseen Saint-Gobain -konserniin. Saint-Gobain -konsernin toimialaan kuuluvat tukkukauppa, rakennusmateriaalit, tasolasi, pakkaus sekä korkean suorituskyvyn omaavat erikoismateriaalit. Saint-Gobain toimii yli 50 maassa ja on markkinajohtaja kaikilla ydinliiketoimintasektoreillaan. Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy toimii Suomessa sekä Baltiassa ja sen tuotteita ovat Ecophon -akustiikkalevyt, Gyproc -kipsilevyt ja Isover -eristeet.

Referenssihankkeet Saint-Gobain Finland Oy - Ecophon Akustiikkakatot

Opinmäki - Monitoimitalo ja koulu

Opinmäki - Monitoimitalo ja koulu

Uudisrakennus | Espoo | 50,00 milj €

Espoon Suurpeltoon valmistui kaupungin suurin kouluprojekti, Opinmäki. Rakenn...

Lielahtikeskus Tampereelle

Lielahtikeskus Tampereelle

Uudisrakennus | Tampere | 50,00 milj €

NCC:n kehittämä ja rakentama Tampereen Lielahtikeskus on monipuolinen kaupan...

Tiirismaan koulun talotekniikan korjaus

Tiirismaan koulun talotekniikan korjaus

Korjaus | Lahti | Ei tiedossa

Korjauskohde rakennustyyppiluokassa peruskoulu, paikkakunnalla Lahti. . Raken...

Mepco Oy toimitilat

Mepco Oy toimitilat

Tampere

Tampereen keskustaan valmistuivat keväällä 2012 uudet toimitilat, joihin kehi...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje