Luota kotimaisiin akustiikkalevyihin

Päivämäärä: 20.9.2022

Ecophonin Forssassa valmistetuille akustiikkalevyille on myönnetty Avainlippu

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä, ja se voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

− Päätimme hakea merkkiä, koska Ecophon Suomen myynnistä valtaosa, noin 70 prosenttia, tulee Forssassa valmistetuista akustiikkalevytuotteista ja olemme ylpeitä kotimaisesta tuotannostamme. Asiakkaamme usein yllättyvät kuullessaan, että suurin osa akustiikkalevyistämme valmistetaan paikallisesti. Toivomme, että Avainlippu-merkin avulla tämä viesti jää paremmin ihmisten mieleen, toteaa Ecophonin Suomen toimintojen Commercial Manager Virpi Villa-Peltonen.

Ecophonin Forssassa valmistetuille akustiikkalevytuotteille myönnettiin Avainlippu kesäkuussa 2022. Kuvassa näkyvät, Seinäjoen M-taloon asennetut valkoiset Focus A -kattolevyt on valmistettu Forssassa. Kuva: Wellu Hämäläinen

Saint-Gobain kuuluu Forssan suurimpiin työllistäjiin

Forssassa toimii samalla tehdasalueella kahden Saint-Gobain-konserniin kuuluvan rakennustuotebrändin, Isoverin ja Ecophonin, tuotantolaitokset. Isoverin valmistaman lasivillan raaka-aineesta suurin osa on kierrätyslasia, jota yhteistyökumppanit keräävät muun muassa rakennus- ja purkutyömailta sekä kotitalousjätelasin kierrätyspisteistä. Kierrätyslasisiru ja muut ainekset (mm. hiekka ja sooda) sulatetaan noin 1400 asteen lämpötilassa massaksi, joka kuidutetaan lasivillaksi. Lopputuotteena syntyy sekä Isoverin eristeitä että Ecophonin lasivillapohjaisia akustiikkalevyjä.

Laadunvalvontaa Ecophon Forssan tehtaalla. Ecophon Forssan tuotannossa ja logistiikassa työskentelee yhteensä noin 40 henkilöä.

Saint-Gobain Finland Oy kuuluu kaupungin merkittävimpiin työllistäjiin. Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaakin, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

− Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista asiakkaille ja muille sidosryhmilleen, Mentu kertoo.

Tuotteita ympäristösertifioituun rakentamiseen

Kaikista Saint-Gobainin Suomessa myymistä tuotteista yli 90 % valmistetaan Suomessa. Isoverin eristeillä, Ecophonin Forssassa valmistetuilla akustiikkalevyillä ja Weberin Vetonit-, Sirote- sekä Kahi-tiilituotteilla on Avainlippu.

Kotimainen työ, vastuullinen tuotantoprosessi ja läpinäkyvä tuotetieto takaavat, että ratkaisumme sopivat kestävään rakentamiseen. Tuotteitamme voidaan käyttää myös Joutsenmerkityissä rakennuksissa, ja ne on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan. Lue lisää Ecophonin vastuullisista toimintatavoista täältä!

Referenssihankkeet Saint-Gobain Finland Oy - Ecophon Akustiikkakatot

Lielahtikeskus Tampereelle

Lielahtikeskus Tampereelle

Uudisrakennus | Tampere | 50,00 milj €

NCC:n kehittämä ja rakentama Tampereen Lielahtikeskus on monipuolinen kaupan...

Tiirismaan koulun talotekniikan korjaus

Tiirismaan koulun talotekniikan korjaus

Korjaus | Lahti | Ei tiedossa

Korjauskohde rakennustyyppiluokassa peruskoulu, paikkakunnalla Lahti. . Raken...

Mepco Oy toimitilat

Mepco Oy toimitilat

Tampere

Tampereen keskustaan valmistuivat keväällä 2012 uudet toimitilat, joihin kehi...

Kaarisairaala

Kaarisairaala

Laajennus | Kuopio | 71,00 milj €

Kuopion yliopistollinen sairaala kasvoi neljänneksellä Maassamme on käynnis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän