Ecophon siirtyi kasvipohjaiseen sideaineeseen – öljyn käyttö loppui

Päivämäärä: 22.5.2015

Akustiikkalevyvalmistaja Ecophon jatkaa kestävän kehityksen panostuksia. Helmikuun alusta alkaen Ecophonin kaikissa levyissä on käytetty uutta kasvipohjaista sideainetta. Lisäksi Forssan tehtaan tuotantojäte käytetään uudelleen polttoaineena. Tavoitteena on myöhemmin tarjota myös asiakkaille mahdollisuus levyjen kierrättämiseen.

Ecophon on jo vuosien ajan tehnyt töitä parantaakseen jatkuvasti tuotteidensa ja tuotantoprosessiensa ympäristöystävällisyyttä. Uusimpana innovaationa on kasvipohjainen sideaine, jota on helmikuun alusta alkaen käytetty kaikissa Ecophonin valmistamissa akustiikkalevyissä. Kasvipohjaisen sideaineen käyttö säästää vuosittain maailmanlaajuisesti noin 24 000 tynnyriä öljyä.

– Olemme asettaneet kestävän kehityksen tavoitteet korkealle. Jo pitkään lasivillan valmistuksessa käytettävästä raaka-aineesta yli 70 prosenttia on ollut kierrätyslasista ja tavoitteena on vielä nostaa tätä määrää. Suomessa Forssan tehtaalla kierrätyslasin osuus on jopa 85 prosenttia ja biokaasun osuus tehtaan energiankulutuksesta on noin kolmannes, kertoo Ecophonin tuotepäällikkö Ville Veijanen.

Lisäksi Ecophon käyttää vesipohjaisia maaleja, eikä tuotteissa käytetä mikrobien torjunta-aineita tai kemikaaleja.

Forssan tehtaalla jätteestä energianpolttoainetta

Ecophonin Forssan tehtaalla viime vuoden tavoitteena oli kaatopaikalle ajettavan kuitumaisen jätteen vähentäminen. Jätteenkäsittelyprosessia kehitettiin, ja nyt tuotannosta syntyvä pöly kuljetetaan Riihimäelle Ekokemin energialaitokseen polttoaineeksi. Tuotannosta tulevat hävikkilevyt, esimerkiksi virheelliset levyt, Ecophon puolestaan kierrättää puhallusvillaksi yhdessä Eko-Expertin kanssa.

Myös pakkauslavat kierrätetään. Lavojen kierrätyksessä Ecophon on käynnistänyt yhteistyön Puu-Tee Ky:n kanssa. Uudella toimintamallilla kuormalavat pystytään kierrättämään tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Puu-Tee Ky kerää lavat suoraan käyttäjiltä sovitun mukaisesti ja Ecophon ostaa korjatut lavat takaisin käyttöön.

Jätteenkäsittelyprosessia seurataan tarkasti, ja yksi kuluvan vuoden tärkeimpiä tunnuslukuja on jätteen kierrätysprosentti.

Lisätietoja:

www.ecophon.fi

Ville Veijanen
Tuote- ja asiakaspalvelupäällikkö
Puh. 044 5549 313

Olli Saarenko
Tehdaspäällikkö
Puh. 040 5429 349

Sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@saint-gobain.com

Ecophon on suomalainen akustiikkakatto- ja akustiikkaseinäjärjestelmien toimittaja. Ecophon on osa Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy:tä, joka kuuluu maailmanlaajuiseen Saint-Gobain -konserniin. Saint-Gobain -konsernin toimialaan kuuluvat tukkukauppa, rakennusmateriaalit, tasolasi, pakkaus sekä korkean suorituskyvyn omaavat

Referenssihankkeet Saint-Gobain Finland Oy - Ecophon Akustiikkakatot

Lielahtikeskus Tampereelle

Lielahtikeskus Tampereelle

Uudisrakennus | Tampere | 50,00 milj €

NCC:n kehittämä ja rakentama Tampereen Lielahtikeskus on monipuolinen kaupan...

Tiirismaan koulun talotekniikan korjaus

Tiirismaan koulun talotekniikan korjaus

Korjaus | Lahti | Ei tiedossa

Korjauskohde rakennustyyppiluokassa peruskoulu, paikkakunnalla Lahti. . Raken...

Mepco Oy toimitilat

Mepco Oy toimitilat

Tampere

Tampereen keskustaan valmistuivat keväällä 2012 uudet toimitilat, joihin kehi...

Kaarisairaala

Kaarisairaala

Laajennus | Kuopio | 71,00 milj €

Kuopion yliopistollinen sairaala kasvoi neljänneksellä Maassamme on käynnis...

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän