BMI Groupin innovaatio PolarTop FlameSafe

Päivämäärä: 12.4.2022

Bitumiset vedeneristeet voidaan viimein asentaa suoraan PIR-lämmöneristeen päälle, Suomessakin. BMI Groupin innovaatio PolarTop FlameSafe -kattorakenne jäljittelee jo muualla Euroopassa hyödynnettyä tekniikkaa. Euroopan mallia on teroitettu yhdessä FF-PIR ja Recticelin Eurothane -eristelevyjen kanssa siten, että kaikki Suomessa vaaditut paloturvallisuusstandardit täyttyvät. 

— Kattorakenteelle tehtiin laboratoriossa polttokoe, jossa mallinnettiin palavan kappaleen ajautuminen katolle. Tuli ei levinnyt kermin pinnalla, joten rakenne on nyt läpäissyt pohjoismaisen BROOF (t2) -vaatimuksen, iloitsee BMI Suomen tekninen päällikkö Markus Kalaoja.

PIR-eriste on tehty polyuretaanista. Vedeneristeet kiinnitetään kattorakenteen lämpöeristeeseen yleensä hitsaamalla tai liimaamalla kuumabitumilla, jolloin päällimmäiseksi eristekerrokseksi on aiemmin jouduttu asentamaan 30-50 millimetrin paksuinen eristevillalevy. Villasta voidaan luopua, kun PIR-eriste päällystetään ohuella bitumilaminaatilla. 

— PIR-eristeen ohut bitumipinta kestää asennusvaiheen kuumuuden ja vedeneriste voidaan kiinnittää lämmöneristeeseen ilman eristevillaa, Kalaoja sanoo. 

Höyrynsulun merkitys korostuu

Mahdollisuus rakentaa kattoja ilman villaa tuo helpotusta rakennusalan ahdinkoon. Villan kysyntä on noussut rakentamisen suosion myötä, ja osa urakoitsijoista joutunee odottamaan kattovillan toimituksia jopa kevääseen 2022. Villaton katto on ammattilaiselle mukava asennettava.

— Siinä missä kattovilla on aavistuksen pehmeää, PIR-eristelevy todella kovaa. Kovaeristeeseen saa kaikki katon läpiviennit luotettavasti ja tiiviisti asennettua, Kalaoja kertoo. 

Kovaeristeisen ja villattoman katon asennuksessa huolellisesti toteutetun höyrynsulun merkitys korostuu. Villaeristeisessä katossa on rakenteita kevyesti tuulettava uritus, joka kovaeristekatosta puuttuu. Tällöin höyrynsulkutuotteen, eli kattorakenteen sisätilan puolelle asennettavan höyryä läpäisemättömän kalvon valintaan tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota. Paksuilla bitumisilla höyrynsulkutuotteilla saadaan höyrynsulusta äärimmäisen tiivis.

— Me toimitamme kaikki tarvittavat kalvot kattorakenteeseen vesikatteineen ja höyrysulkuineen. Höyrynsulkutuotteillamme saa tiivistettyä kattorakenteet luotettavasti ja ne pystytään asentamaan hyvin kylmissäkin olosuhteissa, Kalaoja sanoo.

Tulevaisuudessa eristetään kovemmin

Huomisen uudis- ja saneerauskohteissa lämmön eristävyydelle asetetaan yhä tiukempia vaatimuksia. Paras energiatehokkuus saavutetaan kovilla eristeillä.

— PIR-eristeiden lämmöneristysominaisuudet ovat huippuluokkaa verrattuna perinteisempiin villarakenteisiin. Pääsemme pienemmillä paksuuksilla ja pienemmillä eristekerroksilla samoihin tavoitteisiin, paloturvallisesti ja asennusteknisesti ketterämmin.

Lataa PolarTop Flamesafe -kattorakenne ProdLibista

BMI Icopalin kattava tuotekirjastosta löydät kattorakenteiden mallit. Nyt voit ladata myös PolarTop Flamesafe -kattorakenteen mallit ProdLibista. 

Lataa rakennekuva tästä.

 

Referenssihankkeet Icopal Oy

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

TTY Kampusareena

TTY Kampusareena

Uudisrakennus | Tampere | 38-40 milj e

Kampusareena muodostaan Tampereen teknillisen yliopiston kampusalueelle kaiva...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän