BIOFIL-vedensuodatin – ratkaisu sairaaloihin

Päivämäärä: 3.4.2020

Kirjoittaja: Petri Engman, AQVA Finlandin myyntipäällikkö

Kun keskieurooppalaiselle sanoo sanan Delabie, lamppu välähtää heti. Keskieurooppalaisille tuotemerkki on yhtä tuttu kuin meille suomalaisille Fazer. Delabie on Euroopan johtava sairaaloiden vesikalusteiden ja suodattimien valmistaja.

Muutamissa suomalaisissa sairaaloissa Delabien BIOFIL-hanasuodattimet ja -suihkusuodattimet ovatkin olleet käytössä jo vuosia. Ne takaavat puhtaan, sterilisoidun veden potilaille, jotka ovat kuntonsa vuoksi herkkiä infektioille. BIOFIL-tuotteet sopivat vanhusten hoitokoteihin ja muihin hoitolaitoksiin sekä elintarvikealan toimijoille.

BIOFIL-tuotesarja suodattaa vesijohtovedestä kaikki mikro-organismit, mikä tarkoittaa sitä, että se eliminoi vesiperäisten infektioiden riskin. Käytännössä BIOFIL-suodattimet poistavat vedestä kaikki 0,1 mikrometriä suuremmat ainesosat, hiivat, homeet, sienet, mikromuovit, legionella- ja pseudomonas-bakteerit.

Varsinkin putkistoissa jylläävä legionella-bakteeri on tuttu otsikoista ja ikävä kaveri sairaaloissa aika ajoin. Pitkään näitä bakteerien aiheuttamia ongelmia on ratkaistu sokkihoidolla eli huuhtelemalla putkisto 55–70 asteisella vedellä. Sitä tosin eivät kaikki nykyiset hanat kestä. Toinen tapa on ollut hoitaa ongelma kemikaaleilla. Nyt meillä on antaa kolmas vaihtoehto: BIOFIL-hana- ja suihkusuodattimet.

Ultrapuhdas vesi palovamma- ja haavapotilaille

Sairaalaosastoille suihku- ja käsienpesukäyttöön sopii Delabien 1-tason BIOFIL-suodattimen läpi suodatettu vesi.  

Palovamma- ja haavapotilaat tarvitsevat vielä tiukempaa seulaa. 2-tason BIOFIL-suodatin on steriilisti pakattu. Sen läpi tuleva vesi on ultrapuhdasta. Se käy haavahoitoihin, palovammaosastoille ja leikkaussaleihin. Haavojen tulehdusriski vähenee.

Olen myös pohtinut, että palveluiden siirtyessä aina vain enemmän sairaalasta kotiin, suihkupääsuodatin toimisi hyvin kotihoidossakin. Sairaala antaisi lähtijälle steriilin suihkupääsuodattimen ja kotiohjeet haavanhoitoon mukaan.

Ei ole yhdentekevää, millaisella vedellä ihminen kotona haavaansa hoitaa.

Vaikka vallalla on käsitys, että kunnallisvesi on Suomessa hyvää, niin tosiasia on, että vesijohtoveden laatu heittelee vähän kunnasta ja kaupungista riippuen. Vedenlaatuun vaikuttaa myös se, kuinka vanhat putket talossa on tai kuinka pitkältä vesi tulee.

Kunnallisvedessä voi olla muun muassa bakteereja ja sieniä. Kun tällaisessa vedessä huljuttaa haavaansa, tulehduksen todennäköisyys voi nousta. Suodatin soisi haavapotilaalle 62 päivää sterilisoitua vettä. Vasta sen jälkeen suodatin suositellaan vaihdettavaksi. 

Biofil-suodatin sopii moneen hanaan

Mitään insinöörin taitoja BIOFIL-hana- tai suihkupääsuodattimen asentaminen ei vaadi. Se on helppoa. Hanasuodatin käy mihin hanaan tahansa. Vaihdat vain poresuuttimen paikalle adapterin, johon suodatin kytketään. Oikea adapteri löytyy, kun tiedät hanan ja poresuuttimen mallin. BIOFIL-suihkupääsuodatin on vielä helpompi – se sopii sellaisenaan jokaiseen suihkuun.

Minulle kunnia-asia on, että Delabien tuotteet ovat sertifioituja ja käyvät tehtaalla läpi tiukan laatukontrollin. Jos kävisi niin kurjasti, että steriilisuodattimessa olisi jokin pulma, pääsisimme tekemään nopeasti korjausliikkeitä. Jokaisessa steriilifiltterissä on nimittäin uniikki sarjanumero, joka jäljittää takaisin tuotantoprosessiin. Tietäisimme oitis, missä ja kuinka laaja ongelma on. Jos merkintää ei olisi, kaikki suodattimet jouduttaisiin uusimaan. Aika homma.

Delabien tuotteet tehdään muuten Ranskassa. Se on laitteiden valmistus- ja koontimaa, josta tilaukset saadaan jo kahdessa viikossa Suomeen. Pikatilauksella ne voidaan toimittaa jopa seuraavaksi päiväksi.


Voit tutustua BIOFIL-suodatinvalikoimaan tarkemmin täällä.

Voit tutustua myös BIOFIL-katalogiin täällä.

AQVA Finland Oy on vuonna 2010 perustettu suomalainen yritys. Meiltä saat maailman johtavien valmistajien saniteettitilojen kalusteet ja löydät ratkaisut vaativaankin kohteeseen ja makuun. Tarjoamme nopean toimituksen tuotteillemme. Asiakkaitamme ovat mm. useat kaupungit, hotelli- ja ravintolaketjut sekä jää- ja urheiluhallit.

Delabien lisäksi valikoimastamme on mm. Dysonin käsienkuivaimia, monipuolisia RST-kalusteita sekä paljon muuta. Katso lisää www.aqva.fi

Referenssihankkeet AQVA Finland Oy

Case Finnkino Tennispalatsi

Case Finnkino Tennispalatsi

Helsinki

18 elokuvateatteria 10:ssä kaupungissa tekee Finnkinosta isoimman kinoketjun ...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Finnkino Itis

Finnkino Itis

Helsinki

Helsingin Itäkeskuksessa sijaitseva Finnkino Itis löytyy Kauppakeskus Itiksen...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän