Älylasiseinillä käytännölliset tilat Eiran aikuislukioon

Päivämäärä: 10.12.2021

Pitkät perinteet omaava Eiran aikuislukio on noin 2 500 aikuisopiskelijan oppilaitos, joka toimii kahdessa toimipisteessä Etelä-Helsingissä. Toinen toimipisteistä on Laivurinkadulla sijaitseva, vuonna 1956 rakennettu oppilaitosrakennus, jonka toimisto-, ohjaus ja opiskelijapalveluiden tilat uudistettiin palvelemaan paremmin nykyajan toiminnallista tarkoitusta, kuitenkin rakennuksen historiaa kunnioittaen.

Älylasiseinillä käytännölliset tilat


Sisätilojen uudistuksen tavoitteena oli toimiva ja viihtyisä työ- ja asiointiympäristö kaikille Eiran aikuislukion opiskelijoille, henkilöstölle sekä koulussa asioiville.

Työ- ja opiskelijatilojen osalta tarve ratkaistiin toteuttamalla yleisten tilojen puoleiset seinät HSL Groupin kotimaisilla älylasiratkaisuilla. Kun älylasit eivät ole aktivoituna, valo kulkee esteettä tilasta toiseen ja yleisten tilojen puolelta näkee helposti onko kyseinen tila vapaa vai käytössä. Tarvittaessa kunkin työtilan älylasit saa sumennettua nappia painamalla, jolloin tila tarjoaa tarvittavaa yksityisyyttä. Työ- ja opiskelurauhasta huolehtii tämän lisäksi toimitettujen ratkaisujen hyvä ääneneristävyys.

Älylasien yhteyteen toimitettiin myös tilakohtaiset oviratkaisut. Toimitetut älylasit, ovet ja ovien sähköpielet muodostavat tyylikkään kokonaisuuden yhtenevän pintakäsittelyn ansiosta. Pintamateriaaliksi valikoitui ajaton tammiviilu, joka sopii erinomaisesti perinteikkään rakennuksen tyyliin ja tilojen muuhun värimaailmaan.

HSL Groupin muuntojoustavat järjestelmäväliseinät soveltuvat ominaisuuksiensa puolesta hyvin vaativaan oppilaitosympäristöön. Mikäli tiloja halutaan tulevaisuudessa järjestellä uudelleen, se tapahtuu nopeasti ja pölyttömästi. HSL Groupin ammattilaiset vastaavat seinien ja ovien ylläpito- ja muutostöistä, asiakkaan niin halutessa, kohteen koko elinkaaren ajan.

Referenssihankkeet HSL Group Oy

Sinilähde-talo

Sinilähde-talo

Uudisrakennus | Heinola | n. 12,4 milj. €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa peruskoulu, paikkakunnalla Heinol...

Metropolian Myllypuron kampus

Metropolian Myllypuron kampus

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Koko Metropolia Ammattikorkeakoulun toimintaa koskeva kampusuudistus on käynn...

ECHAn toimistorakennus

ECHAn toimistorakennus

Uudisrakennus | Helsinki | n. 100 milj. €

Vuodesta 2007 saakka Helsingissä toiminut Euroopan kemikaalivirasto, ECHA (Eu...

Kaisa-talo, Yliopiston keskustakirjasto

Kaisa-talo, Yliopiston keskustakirjasto

Korjaus | helsinki | 40,00 milj EUR

Kaisaniemenkadun mutkaan 1970-luvulla rakennettu valkoinen Pukevan muotitavar...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje