Älykkäät ohjaukset KNX-taloautomaatiolla

Päivämäärä: 21.11.2017

Täysin tarpeisiin mukautetut ohjaukset. Kaikkien kiinteistön toimintojen ohjaukset yhteen käyttöliittymään. Järjestelmä, joka joustaa tulevaisuudenkin tarpeisiin.

KNX-taloautomaatio on liike- että asuinrakentamiseen soveltuva väyläpohjainen järjestelmä, jonka ohjausten piiriin voidaan yhdistää valaistuksenohjauksen lisäksi muun muassa lämmitys, ilmanvaihto, markiisit ja verhot, esitystekniikka ja äänentoisto, sekä murtojärjestelmät. KNX-järjestelmällä pystytään mittaamaan kiinteistön kokonaiskulutusta sekä laitekohtaisia kulutuksia. Näin saadaan tietoa siitä, mihin energia rakennuksessa oikeasti kuluu.

Tilanneohjauksilla toteutetaan monipuolisia ohjaustilanteita, joita on ennalta määritetty. Sen sijaan että jokaista valaistuspistettä ja termostaattia käydään erikseen ohjaamassa, tilanteilla voidaan tehdä useamman toiminnon ohjaukset yhdellä painalluksella.

Tilanneohjaukset tuovat helppoutta niin asumiseen kuin työympäristöönkin. Esimerkiksi esitystilanne voidaan määrittää niin, että valaistus himmenee koko huoneessa ja sammuu kokonaan valkokankaan edestä, ja äänentoistolaitteet ja videotykki kytkeytyvät päälle. Kotona/poissa-toiminnoilla saadaan ovenpielestä yhdellä painalluksella koti kotona- tai poissa-tilaan. Aamulla lähdettäessä yhdellä napinpainalluksella sammutetaan kaikki valot, ohjataan ilmanvaihto minimiin, lämpötilanpudotus päälle sekä tietyt pistorasiat virrattomiksi.

KNX muuntautuu tarpeen mukaan. Väyläpohjainen ratkaisu mahdollistaa toimintojen uudelleenohjelmoinnin ja tilanteiden muokkauksen. Käyttäjä pystyy itse tekemään tiettyjä muutoksia tilanneohjauksiin, suuremmat muutokset vaatii sähköalan ammattilaisen toteuttamaan. Mikäli tilojen käyttötarkoitus muuttuu, tai omakotitaloon rakennetaan lisäsiipi, muutostarpeet saadaan vietyä myös ohjausjärjestelmään.

KNX-taloautomaatiojärjestelmään on saatavissa eri asennuskalustevaihtoehtoja: IMPRESSIVO®, Busch-priOn sekä Busch-Triton. Kalustevaihtoehdoista löytyy useita eri värejä, sekä myös ruostumattomasta teräksestä ja lasista valmistetut painikkeet (Busch-priOn). Impressivolla on helppo toteuttaa yhdenmukainen sähkökalustus, sillä saatavilla on KNX-painikkeiden lisäksi myös perinteiset sähkötoiminnot.

KNX-taloautomaatio on avoin standardi.

Lisätietoja:

Lars Sandström
Tuotepäällikkö, KNX
ABB Oy, Wiring Accessories
puh. 050 33 54 269
[email protected]

Referenssihankkeet ABB

Helsingin Musiikkitalo

Helsingin Musiikkitalo

Uudisrakennus | Helsinki | 160,00 milj €

Idea Sibelius-Akatemian, Radion Sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorke...

Prisma Itäharju peruskorjaus ja  laajennus Turussa

Prisma Itäharju peruskorjaus ja laajennus Turussa

Sisp. korjaus | Turku | Ei tiedossa

Turun keskustan kupeessa sijaitseva entinen tehdaskiinteistö muutettiin 1997 ...

Tellus-talon automaatiojärjestelmän uudistus

Tellus-talon automaatiojärjestelmän uudistus

Helsinki

Tellus-talo on ABB:n näyttävä toimitalo Pitäjänmäellä. Talossa on toimipiste ...

Fiskari ja Fregatti

Fiskari ja Fregatti

Uudisrakennus | Helsinki | 26,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, Hanke koostuu 2 rakenn...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän