Älykalvojen hyödyntäminen kasvaa Suomessa tasaisesti 30% vuodessa

Päivämäärä: 30.8.2022

Älylasit tulivat markkinoille vuosituhannen alussa

Älylasien toiminnan tarkoitus on tarjota neuvottelutilojen käyttäjille mahdollisuus valita nappia painamalla, onko tila täysin ulkopuolisilta katseilta suljettu tai täysin avara ja läpinäkyvä. Molemmissa käyttötiloissa valo läpäisee kalvon tehokkaasti ja säilyttää tilan valoisuuden.

Älylasien toiminta perustui kahden lasielementin väliin asennettavan nestekidekalvon toimintaan. Nestekiteiden asentoa muutetaan sähkövirralla ja kalvo muuttuu joko maitolasimaiseksi tai läpinäkyväksi. Tuotteen hinta oli kuitenkin sen verran korkea, ettei se yleistynyt markkinoilla.

Jälkiasennettavat älykalvot laskivat projektien kustannuksia

Noin kymmenen vuotta sitten markkinoille tulleet lasin pintaan asennettavat älykalvot tuottavat saman toiminnallisuuden älylasien kanssa edullisempien projektihintojen myötä markkinat muuttuivat suuresti. Ajan kanssa toteutunut kehitystyö myös nosti tuotteiden laatua ja tänä päivänä laadukas älykalvoprojekti sopiikin kaikille yrityksille. Tyypillinen neuvottelutilaprojekti maksaa asennettuna noin 6000€ + alv.

Sonte älykalvojen valmistaminen aloitettiin vuonna 2013 patentoidulla nestekideseoksella. Kehitystyön tavoitteena on ollut valmistaa EU:n pienjännitedirektiivin mukainen ja paloturvallisuusmääräyksistä läpi menevä tuote, joka sumennettaessa on 100% peittävä ja kirkkaassa tilassa äärimmäisen läpinäkyvä. Sonte älykalvo on tänä päivänä arkkitehtien suosikki korkean laadun ja sertifikaattiensa ansiosta.

Sonte Suomessa

Sonte pääkonttori on Puolassa ja sieltä saatavaa ammattitaitoa on rakennettu Suomeen vuodesta 2020. Sonten maahantuonnista vastaa yksinoikeudella Ostosikkuna Oy, jonka tausta on erilaisten projisointi-installaatioiden ja hologrammien toteutuksissa. Maahantuonnin tavoitteena on lisätä tuotetietoisuutta, rakentaa jälleenmyyntiverkostoja ja tukea jälleenmyyjiä projektimyynnissä.

Suomi seuraa vahvasti Euroopan muissa maissa pidempään toteutunutta trendiä, missä älykalvojen kysyntä kasvaa noin 30% vuosivauhdilla. Yhä useampi arkkitehti ja suunnittelija tiedostaa tuotteen ominaisuudet ja mahdollisuudet ja loppuasiakkaille tarjotaan mahdollisuus korvata verhot ja sälekaihtimet modernilla, tyylikkäällä ja hygieenisellä vaihtoehdolla.

Konkreettisella tasolla tuotteeseen pääsee tutustumaan Mannerheimintie 36 esittelytiloissa, missä on erilaisten älykalvosävyjen lisäksi mahdollista tutustua liikkuvissa laseissa tarvittaviin johtomekanismeihin ja vaikkapa älykalvojen käyttöön projisoinneissa.

Katso videolta kuinka SONTE älylasiratkaisu muuttaa toimitilojen lasiseinät kirkkaasta sumeaksi tarpeen mukaan - napin painalluksella. Pdlc älykalvolla lisäät toimitilojen monikäyttöisyyttä ja tietoturvaa.

Lisää tuotteesta Älykalvot

Älykalvot

Markkinoiden laadukkaimmat Sonte älykalvot.

Sonte älykalvon esite
Sonte älykalvon käyttöohjeet
Sonte älykalvon tekniset tiedot
Sonte Markkinoiden laadukkain älykalvo
Sonte BIM

Sonte BIM

Lataa BIM objektit.

Lue lisää

Referenssihankkeet Ostosikkuna Oy

Elisa kulma Aleksanterinkatu

Elisa kulma Aleksanterinkatu

Helsinki

Elisa Kulma on tapahtuma- ja kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu kaikille ...

Kauppakeskus Kuninkaanportti

Kauppakeskus Kuninkaanportti

Uudisrakennus | Porvoo | Ei tiedossa

Kuninkaanportin kaupan alue sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Po...

Saimaan Taideluola Retretti

Saimaan Taideluola Retretti

Punkaharju

Saimaan Taideluola Retretti on peruskallioon louhittu, nykyisellään lähes 6...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje