Hologrammit

Hologrammit

Hologrammit

Holografinen taustaprojisointi

Holografiset taustaprojisointikalvot ovat lähes läpinäkyviä, mutta toistavat projektorilla heijastettua valoa projisointikalvon pinnassa. Tyypillisesti holografiset taustaprojisointikalvot päästävät 90-95% valosta läpi, jonka vuoksi projisoinnin toteutuksessa täytyykin ottaa huomioon läpi projisoidun valon lopullinen päätepiste. Esimerkiksi messuilla tehtävissä holografisissa taustaprojisoinneissa projektori kannattaa monesti asettaa lattialle, jotta läpi menevä projektorin valo saadaan häivytettyä korkean messuhallin kattoon. Joskus oman osaston lattiaan syntyvä efekti voi olla hyväkin asia ja valo voidaan heijastaa ylhäältä alas. Suorassa kulmassa projisoitu valo osuu usein ikävästi katsojan silmään, eikä se siksi ole suositeltavaa.

Hologrammikotelo

Hologrammikotelot toimivat niin, että vaakatasossa ylös tai alaspäin suunnatun näytön kuva heijastuu katsojan silmään 45 asteen kulmassa olevan läpinäkyvän lasin, muovin tai peilikalvon kautta. Neljään suuntaan näkyvässä hologrammikotelossa on katkaistu kärki alas tai ylöspäin oleva läpinäkyvä pyramidi ja neljä pientä näyttöä pyramidin kärjen puolella. Pyramidin sisälle voidaan sijoittaa fyysisiä tuotteita, jolloin heijastettava animaatiolla voidaan korostaa tuotteen ominaisuuksia ja luoda vahvoja brändimielikuvia.

Hologrammipeilikalvo

Hologrammipeilikalvoja käytetään sellaisissa tapauksissa, joissa hologrammikotelon käyttö on rakenteiden koon, kestävyyden tai logistiikan rajoitteista johtuen mahdotonta. Esimerkiksi esiintymislavoilla hologrammipeilikalvoilla voidaan luoda suuria ja näyttäviä illuusioita esiintyvistä artisteista. Hologrammipeilikalvot toimivat hologrammikoteloiden kanssa samalla periaatteella ja heijastavat varsinaiseen projisointipintaan muodostuvan kuvan katsojien silmiin. Illuusion onnistuminen riippuu monesta tekijästä, joista tärkein on estää yleisöä näkemästä varsinaista projisointipintaa, joka yleensä on esiintymislavan lattiassa tai sen alle rakennetussa syvennyksessä. Lisäksi illuusion kannalta on tärkeää, että peilikalvo saadaan pingoitettua äärimmäisen suoraksi. Illuusio voi mennä pieleen myös varsinaisen projisointipinnan ja projektorin valinnoista erityisesti silloin, jos screenin kontrasti ei ole erinomainen.

Läpinäkyvä LCD näyttö

Läpinäkyvien LCD näyttöjen käyttäminen on helpoin ja joustavin tapa luoda laadukas holograafinen efekti markkinoinnin käyttöön. Näyttö pysyy kehyksiä lukuunottamatta läpinäkyvänä kuvan ollessa musta. Esitettävä värillinen materiaali ilmestyy näkyviin ja muodostaa holografisen näkymän. Läpinäkyviä LCD näyttöjä voidaan integroida esimerkiksi kauppojen juomakaappien oviin ja muihin mielikuvituksellisiin paikkoihin kuten tilanjakajiin tai väliseiniin.

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Videopankki

Videopankki

Tuotekohtaiset-, esittely- ja referenssivideot.

Lue lisää

Liittyviä tuotteita

Älykalvot

Älykalvot

Markkinoiden laadukkaimmat Sonte älykalvot.


Interaktiiviset projisoinnit

Interaktiiviset projisoinnit

Etu-, tausta- lattia- ja muotoon leikatut projisoinnit.


AV-suunnittelu

AV-suunnittelu

Suunnitelman saat digitaalisessa muodossa sovitussa 3D tai 2D formaatissa. Su...


Referenssihankkeet Ostosikkuna Oy

Elisa kulma Aleksanterinkatu

Elisa kulma Aleksanterinkatu

Helsinki

Elisa Kulma on tapahtuma- ja kohtaamispaikka, joka on tarkoitettu kaikille ...

Kauppakeskus Kuninkaanportti

Kauppakeskus Kuninkaanportti

Uudisrakennus | Porvoo | Ei tiedossa

Kuninkaanportin kaupan alue sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Po...

Saimaan Taideluola Retretti

Saimaan Taideluola Retretti

Punkaharju

Saimaan Taideluola Retretti on peruskallioon louhittu, nykyisellään lähes 6...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän