Akustiikkakatot mukana rakennuksen tietomallintamisessa

Päivämäärä: 23.8.2017

Tietomallintamisesta on tulossa Suomessakin rakennusalan yhteinen työkalu, jota käyttävät rakennusprojektin eri osapuolet kuten suunnittelijat, rakennuttajat urakoitsijat.

Akustiikkakattojen markkinajohtaja Rockfon on tehnyt omat BIM-objektinsa (Building Information Model), joiden avulla myös Rocfonin tuotteet saadaan mukaan tietomallinnokseen. BIM-objektit ovat rakennusosavalmistajan tuotteiden digitaalisia kopioita ja ne korvaavat vähitellen vanhan viivapiirtoisen CAD -järjestelmän.

BIM-objektit helpottavat arkkitehtien ja muiden suunnittelijoiden työtä suunnittelussa ja rakentamisessa. Suunnittelijat säästävät huomattavasti aikaa saadessaan oikeata tuotetietoa ilman tiedon etsimistä. Tietomallien käyttö auttaa takaamaan suunnitelmien oikeellisuuden. Tietomallintaminen edistää suunnittelun kestävyyttä ja luovuutta sekä tehostaa yhteistyötä. Se antaa myös mahdollisuuden kokeilla vaihtoehtoisia ratkaisuja ennen rakentamista. Näin voidaan saada aikaan taloudellisia säästöjä ja välttää rakenteellisia ongelmia.

Akustisten alakatto- ja seinäratkaisujen Rockfon tarjoaa nyt suunnittelijoille ja urakoitsijoille mahdollisuuden tehokkaaseen digitaaliseen suunnitteluun omilla BIM-objekteillaan. Kuva Tanskasta Roskilden yliopistolta, jonka sisätiloissa on käytetty Rockfonin tuotteita.
Rockfon suunnittelijoiden apuna

Rockfon tarjoaa suunnittelijoille ja urakoitsijoille mahdollisuuden tehokkaaseen digitaaliseen suunnitteluun. Täsmällisten ja kattavien tuotetietojen ansiosta uudet BIM-objektit helpottavat tietojen käsittelemistä ja takaavat osaltaan onnistuneen työprosessin alusta loppuun.

Tietomallintamista varten käytössä on kaikkien Rockfonin akustisten katto- ja seinäratkaisujen oleelliset tiedot sekä linkit verkkosivustoille, jossa ajantasaiset tiedostot ovat helposti ladattavissa. Kaikki Rockfonin tuotteet on luetteloitu eikä tietoa tarvitse enää etsiä BIM-tietomallin ulkopuolelta. Rockfonin BIM-objektit ovat saatavilla sekä Revit- että ArchiCad-ohjelmille.

Lisätietoja:
ROCKFON Suomi
Myyntijohtaja Heikki Partti
gsm 040 755 6577
[email protected]
www.rockfon.fi

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän