ABB-free@home – Helpompaa kodin ohjausta

Päivämäärä: 25.11.2015

Kodin ohjausjärjestelmän asentaminen ja käyttöönotto on nyt helpompaa kuin koskaan. Kodin toiminnot, kuten valaistus, markiisien ja kaihtimien ohjaus, lämmitys, jäähdytys ja ilmanvaihto ovat kaikki hallittavissa yhdellä yksinkertaisella järjestelmällä. Väyläpohjainen järjestelmä on helppo asentaa ja käyttöönotto on todella nopea. ABB-free@homen käyttöönotto tapahtuu verkkoselaimen kautta, ja käyttö on yksinkertaista mobiilisovelluksella - muita ohjelmistoja ei tarvita. ABB-free@home-tuotteet ovat saatavissa Jussina ja IMPRESSIVO®-väreissä valkoinen, alumiini ja antrasiitti.

Vaivaton asennus säästää työaikaa

ABB-free@home on väyläpohjainen järjestelmä, jonka ohjaukset toteutetaan kytkemiseen, säätämiseen ja ohjaukseen tarvittavilla antureilla ja toimilaitteilla. Asennustapoja on kaksi: Keskuskomponenttien ja antureiden avulla voidaan toteuttaa keskitetty ohjaustapa, jolloin antureille viedään ainoastaan väyläkaapeli. Hajautettu ohjaustapa voidaan tehdä tuotteilla, joissa sekä anturi että toimilaite ovat samassa laitteessa. Laitteen perusohjelmointi on tällöin tehty valmiiksi, ja laitteille kaapeloidaan väylä ja 230 V linja normaaliin tapaan.

Yksinkertainen toteutus

Parhaimmillaan kodinohjausjärjestelmän asennus vaatii vain muutaman komponentin. Esimerkiksi valaistuksen suoraan aktivointiin koko järjestelmä tarvitsee vain väyläkaapelin, anturi-toimilaiteyksikön, virtalähteen sekä System Access Pointin. System Access Point on liitäntäportti, jonka avulla tietokone tai mobiililaite saa järjestelmään yhteyden langattoman verkon kautta.

Älykkäät toiminnot

ABB-free@homen ohjaustavat ovat monipuoliset: Voit kytkeä toimintoja painikkeesta, ohjauspaneelista tai mobiililaitteeltasi.

Järjestelmän avulla voi helposti toteuttaa tilanneohjauksia, kuten kotona/poissa-toiminnon, aikaohjauksia ja läsnäolon simulaation. Binääritulojen avulla järjestelmään voidaan integroida myös perinteisiä antureita, esimerkiksi kosteusanturin ja langattomia ohjauksia.

Tee se itse

ABB-free@homen konfigurointi ja käyttö on helppoa järjestelmän omalla sovelluksella. Erillistä ohjelmistoa ei tarvita. Käyttöönotto ja muokkaukset tehdään tietokoneella tai tabletilla joko verkkoselaimella tai mobiilisovelluksella (iOS, Android). Sovellus sisältää avustajatoiminnon, joka ohjaa vaiheiden läpi. Ohjauksia on mahdollista tehdä myös älypuhelimella.

Lisätietoja:

Tiina Pasi
Tuotepäällikkö, ABB-free@home
ABB Oy, Wiring Accessories
tiina.pasi@fi.abb.com

Referenssihankkeet ABB

Helsingin Musiikkitalo

Helsingin Musiikkitalo

Uudisrakennus | Helsinki | 160,00 milj €

Idea Sibelius-Akatemian, Radion Sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorke...

Prisma Itäharju peruskorjaus ja  laajennus Turussa

Prisma Itäharju peruskorjaus ja laajennus Turussa

Sisp. korjaus | Turku | Ei tiedossa

Turun keskustan kupeessa sijaitseva entinen tehdaskiinteistö muutettiin 1997 ...

Tellus-talon automaatiojärjestelmän uudistus

Tellus-talon automaatiojärjestelmän uudistus

Helsinki

Tellus-talo on ABB:n näyttävä toimitalo Pitäjänmäellä. Talossa on toimipiste ...

Fiskari ja Fregatti

Fiskari ja Fregatti

Uudisrakennus | Helsinki | 26,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, Hanke koostuu 2 rakenn...

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän