10 periaatetta ylellisten saniteettitilojen suunnitteluun

Päivämäärä: 13.11.2018

Saniteettitila osana kokonaisuutta

Saniteettitila jää usein rakennuksen muiden tilojen varjoon, vaikka se on yksi tärkeimmistä tiloista halutun vaikutelman luomiseksi. Saniteettitilan tulisi yhdistyä vahvasti muuhun rakennukseen ja sen tulisi olla myös paikka, jossa vieraat haluavat viettää aikaa ja käynti ylittää heidän odotukset. Saniteettitilan pääideana on antaa vierailijoille positiivinen energialataus arkeen. Siksi saniteettitilat rakennetaan käyttäen yllättäviä ratkaisuja ja keskenään vastakohtaisia materiaaleja, jotka luovat visuaalista energiaa. Positiivisen kokemuksen luomiseksi on korostettu luonnollisia elementtejä, jotka yhdistävät meidät perustarpeisiimme.

10 periaatetta moderniin ylelliseen saniteettitilaan

  1. Ei ylijäämätila. Älä ajattele saniteettitilaa rakennuksen ylijäämätilana. Se on arvokas rakennuksen osa, joka auttaa luomaan täydellisen kokemuksen koko paikasta.
  2. Mieti ominaisuuksia, jotka viestittävät puhtaudesta. Hygienia on vieraille tärkeää. Vierailla on mahdollisuus nauttia täysin saniteettitilasta, jonka ominaisuudet on suunniteltu viestittämään puhtaudesta.
  3. Välitön ja selkeä. Saniteettitilan tulisi olla selkeä. Tämä ei tarkoita sitä että tilan tulisi olla ennalta-arvattava ja tylsä, vaan että tila ja suunnittelu opastavat vierailijaa.
  4. Päivittäinen tauko. Lyhyenkin vierailun tulisi olla palkitseva. Ennakoi vierailijan tarpeet ja mieti miten tilan ominaisuudet mahdollistavat energialatauksen.
  5. Yllätyksellisiä elementtejä. Saniteettitilat ovat vakiintuneita ja usein hyvin samanlaisia tiloja. Ylellisyys tarkoittaa odotusten ylittämistä, esimerkiksi pesualtaassa voi käyttää muutakin materiaalia kuin posliinia.
  6. Arvokkaan näköinen ja persoonallinen tila. Saniteettitilalla yhdessä muiden tilojen ja mukavuuksien kanssa voi vahvistaa vieraiden mielikuvaa brändistä.
  7. Huomio myös muut tarpeet. Saniteettitiloja arvostetaan ja käytetään monesta syystä. Tarjoa perustarpeiden ylitystä, kuten ajanvieton mahdollistaminen tilassa.
  8. Käytä luonnollisia materiaaleja. Saniteettitilassa käynnin tulisi kiireisessä maailmassa mahdollistaa vierailijalle henkinen ja fyysinen läsnäolo hetkessä. Se on mahdollista valitsemalla luonnollisia materiaaleja ja välttämällä keinomateriaaleja.
  9. Älykäs ylläpito. Moderni ja ylellinen tarkoittaa useimmiten wc-paperin puuttumattomuutta, kuin kullattuja vesihanoja. Älykäs ylläpito mahdollistaa huoltohenkilökunnan siivouksen ja täytön ennakoimisen parhaimman mahdollisen kokemuksen takaamiseksi.
  10. Muotoilun ja käytännöllisyyden liitto. Vältä valitsemista näiden kahden kesken ja etsi ratkaisuja, joissa molemmat toteutuvat. Esimerkiksi annostelijajärjestelmä, joka tukee ylellisen saniteettitilan tunnelmaa, mutta tarjoaa samalla vierailijoille ja huoltohenkilöstölle käytännöllisyyttä.

Tutustu Tork Image Design valikoimaan https://www.tork.fi/brand/image-design-line/

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän