Tork PaperCircle – Maailman ensimmäinen paperi­käsipyyhkeiden kierrätyspalvelu

Päivämäärä: 24.5.2023

Palkittu Tork PaperCircle on Suomessa keväällä 2023 lanseerattu kierrätyspalvelu, joka kierrättää käytetyt paperikäsipyyhkeet uusiksi pehmopaperituotteiksi – toisin sanoen muuttaa jätteen resursseiksi. Kierrätyskumppanimme kerää käytetyt käsipyyhkeet ja kuljettaa ne eteenpäin Nokialla sijaitsevalle paperitehtaallemme jatkojalostusta varten. Palvelun avulla asiakkaamme voivat vähentää paperikäsipyyhkeiden tuottamaa jätemäärää jopa 20%1.

Me uskomme, että Tork PaperCircle on enemmän kuin palvelu – se on kumppanuus, joka perustuu kiinteistöpäälliköiden, siivoajien ja kierrätysyritysten väliseen yhteistyöhön. Yhdessä varmistamme, että jokainen käytetty paperikäsipyyhe kierrätetään uudeksi pehmopaperituotteeksi. Samalla voimme yhdessä pienentää paperikäsipyyhkeiden hiilijalanjälkeä jopa 40%2. Kiertotalous tarjoaa meille ratkaisuja hillitä ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä. Tork PaperCircle -palvelun avulla kiertotalouteen siirtyminen on nyt myös yrityksille helppoa sekä edullista.

Tork on osa maailmanlaajuista hygienia- ja terveysalan yritystä Essityä, joka tunnetaan yhtenä maailman vastuullisimmista yrityksistä. Olemme integroineet vastuullisuuden liiketoimintastrategiamme ytimeen keskittyen siihen, missä voimme vaikuttaa eniten. Torkin tuotteissa tämä näkyy käytännössä mm. pakkausmateriaaleissa, erilaisten kierrätyskuitulähteiden hyödyntämisessä, annostelijoiden täyttökapasiteeteissa sekä niiden käyttämässä ”arkki-kerrallaan” -annostelussa. Tavoitteemme ovat korkealla ja painopisteenämme on hyvinvoinnin, kestävän kulutuksen ja kiertotalouden edistäminen.

Lue lisää: https://www.tork.fi/palvelut/ratkaisuja/tork-papercircle

Viitteet:
1 Perustuu saksalaisten ja alankomaalaisten pilottiasiakkaiden tietoihin.
2 Potentiaaliset CO2e-säästöt käytettyjen käsipyyhkeiden kierrätyksestä verrattuna polttamiseen energian talteenotolla. Arvio perustui kolmannen osapuolen todentamaan EU:n keskimääräisten olosuhteiden mukaiseen elinkaariarvioon, jossa otettiin huomioon uusien kuitujen ja energian vaihtoehtoisen käytön johdosta syntyvät vältetyt prosessit. Mahdollinen säästö kg CO2e lasketaan elinkaariarvioinnin tuloksen ja meille raportoidun kerätyn painon perusteella. Arvioita ei tule käyttää hiilijalanjäljen laskemiseen tai raportointiin.

Lisää tuotteesta Tork PaperCircle® – maailman ensimmäinen paperikäsipyyhkeiden kierrätyspalvelu.

Tork PaperCircle® – maailman ensimmäinen paperikäsipyyhkeiden kierrätyspalvelu.

Tork PaperCircle® – maailman ensimmäinen paperikäsipyyhkeiden kierrätyspalvelu.

Tork ratkaisut suunnittelijoille

Referenssihankkeet Oy Essity Finland Ab

Nokia Arena ja Lapland Hotels Arena

Nokia Arena ja Lapland Hotels Arena

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Tampereen ydinkeskustaan, radan päälle valmistunut Tampereen eteläinen Kansi ...

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Uudisrakennus | Helsinki | n. 600 milj. €

Helsingin Pasilan ytimeen rakentuva 1,2 miljardin euron arvoinen Tripla-kokon...

REDIn kauppakeskus

REDIn kauppakeskus

Uudisrakennus | Helsinki | 390,00 milj €

Helsingin elämyksellisin kauppakeskus REDI avataan syksyllä 2018. REDI mulli...

URHEA-Halli

URHEA-Halli

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Urhea-kampus on Suomen merkittävin urheilukeskittymä. Urhea-hallissa toimii k...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje