Yksilöllisiä laattoja ja räätälöityjä ratkaisuja Reatekilta

Päivämäärä: 10.5.2023

Reatek Laatat on täyden palvelun sisustus- ja laattaliike. Yrityksellä on huikea valikoima laadukkaita ja yksilöllisiä laattoja eurooppalaisilta tehtailta, mm. Italiasta. Reatekin asiakaskunta kattaa sekä kotitaloudet että ammattirakentajat ja rakennusliikkeet.

Reatek Laatat on pitkän linjan perheyritys, joka on toiminut keraamisten laattojen maahantuojana vuodesta 1993.

– Toimitamme uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin korkealaatuiset tuotteet Euroopan johtavilta tehtailta. Pystymme palvelemaan niin pienessä kuin isossakin projektissa, oli kohteena sitten yksityiskoti, kerrostalo, hotelli, arvorakennus tai moderni uudiskohde. Valttinamme on yksilöllinen ja räätälöity palvelu, Reatek Laattojen toimitusjohtaja Johanna Olkkonen kertoo.

Reatek edustaa muun muassa tunnettuja italialaisia laattabrändejä, joista Olkkonen poimii muutaman esimerkin: Iris Ceramica, FMG, Max Fine, CE.SI. Ceramica, Saime Ceramica ja Ascot Dom Ceramica.

Isoja laattoja ja luonnonläheisyyttä

Ketteränä toimijana Reatek Laatat on trendien aallonharjalla.

– Laattavalikoimamme kattaa trendikkäimmät ratkaisut sekä myös perinteisemmät mallit ja kuosit. Tämän päivän suosikkeja ovat suurlaatat, jotka ovat löytäneet tiensä myös suomalaisiin koteihin. Isoja laattoja suositaan kylpyhuoneiden seinillä ja lattioissa, Johanna Olkkonen toteaa.

Kun vielä jokin aika sitten kysytyimpiä värejä laatoissa olivat valkoinen, musta ja harmaa, ollaan nyt Olkkosen mukaan palaamassa kohti lämpimämpiä, kuten ruskean eri sävyjä. Niin ikään marmori-, kivi- ja puukuosit kuvastavat luonnonläheisyyttä.

Lattialaattoja on saatavina sisä- ja märkätilojen lisäksi ulkokäyttöön. Kuivapuristetut laatat ovat kulutuksen- ja pakkasenkestäviä, ja karhennetulla pinnalla varustettuna ne eivät ole liukkaita ulkotiloissa.

– Ulkolaatoissa on monipuolinen valikoima eri värejä, kokoja ja kuviointeja. Esimerkiksi laatan puukuosi terassilla luo yhtenäisen ilmeen sisätilojen puumateriaalien kanssa, Olkkonen kuvailee.

Vahvoja värejä ja saaristolaistunnelmaa

Voimakkailla väreillä ja kuoseilla on mahdollista maustaa sisustusta ja luoda tehosteseiniä. Yksi esimerkki tämän hetken trendiväreistä on väri-instituutti Pantonen vuoden väriksi valitsema lämmin sininen, joka taipuu violettiin. Johanna Olkkosen mukaan tämänkaltaiset vahvat värit näkyvät myös laatoissa. Niillä voi leikitellä ja luoda näyttäviä sisustusratkaisuja.

Tehosteseinäksi sopii myös Reatek Laattojen ja Kuviopajan kehitystyön tuloksena syntynyt Lempisaaristo®-laattasarja.

– Lempisaariston® ideana on, että voit valita lempialueesi mistä tahansa saaristosta, esimerkiksi Saimaan, Turun, Hangon tai vaikka Kreikan saaristosta. Alue poltetaan karttana kiinni laattasarjalle, joka koostuu 20x20 cm:n laatoista. Saaristokuva onnistuu vähintään neliömetrin alalle, ja sillä voi toteuttaa vaikkapa koko seinän. Kuvaan saa myös punaisen sydämen osoittamaan omaa lempipaikkaa (esim. kesäasunto) saaristossa, Johanna Olkkonen kertoo.

Lempisaaristo soveltuu kulutuskestävyytensä ja helppohoitoisuutensa puolesta myös julkisiin tiloihin.

Referenssihankkeet Reatek Oy

LAPPEENRANNAN KAUPPAKATU  58-60

LAPPEENRANNAN KAUPPAKATU 58-60

Uudisrakennus | Lappeenranta | Ei tiedossa

Kuvat: Efika

SATAMANTÄHTI ASOY Ainonkatu 29

SATAMANTÄHTI ASOY Ainonkatu 29

Uudisrakennus | Lappeenranta | Ei tiedossa

Kuva: ARRAK Arkkitehdit

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje