Verhoilla apua akustiikkaongelmiin

Päivämäärä: 1.11.2022

Tilan kaikuminen ja meluisuus vaikuttaa suorasti tilan viihtyisyyteen. Tilan hyvin mietitty akustiikka lisää keskittymiskykyä, työssä jaksamista ja yleistä hyvinvointia vähentäen stressitasoa ja häiriötekijöitä. Fabrica on erikoistunut julkisten tilojen tekstiiliratkaisuihin ja autamme mielellämme näiden ongelmien kanssa.

Pehmeitä pintoja kovien vastapainoksi

Kankailla pystyy vaimentamaan ääntä, mutta ne eivät toimi varsinaisena äänieristeenä. Kun puhutaan huoneen akustiikasta, on jälkikaiunta-aika tärkeä. Mitä lyhyempi jälkikaiunta-aika, sitä miellyttävämpi on tilan akustiikka. Kaiunta muodostuu, kun äänet heijastuvat tilan pinnoista. Kovat pinnat heijastavat ääntä eniten, ja parhaiten tilan akustiikkaan pystyy vaikuttamaan sijoittamalla kovan pinnan vastapuolelle ääntä imevää tekstiiliä. Verhoja onkin mahdollista sijoittaa myös peittämään seiniä, ei pelkästään ikkunaseinille. Parhaiten akustiset verhot toimivat, kun ne sijoitetaan 10-15 cm seinästä irti. Paloturvallisilla verhoilla pystyy myös kätevästi piilottamaan esimerkiksi johtoja tai sähkökaappeja.

Kankaan akustiset ominaisuudet

Kankaiden kohdalla puhutaan absorptiosta, eli kankaan kyvystä imeä ääntä. Absorptioluokat ovat A-E standardin EN ISO 11654 mukaan. A-luokan tekstiileillä on parhaat akustiset ominaisuudet ja ne vähentävät jälkikaikuaikaa 90-100 %. Verhojen akustisiin ominaisuuksiin vaikuttaa kankaan huokoisuus ja tekstuuri, verhojen poimutus sekä verhojen sijoittelu huoneessa. Mitä enemmän tekstuuria ja poimutusta verhoissa on, sitä paremmat ne ovat vaimentamaan kaikumista. On olemassa kankaita, jotka on erikseen suunniteltu toimimaan akustiikkaverhoina, mutta myös muut verhokankaat sopivat käyttötarkoitukseen. Me Fabricalla osaamme neuvoa oikean kankaan ja verhotyypin valinnassa ottaen tilan erityisvaatimukset huomioon.

Verhojen sommittelu tilassa

Akustoivat verhot sopivat erinomaisesti muun muassa ravintoloihin ja kahviloihin, avotoimistoihin ja neuvotteluhuoneisiin sekä luokkahuoneisiin ja auditorioihin. Koska näissäkin tiloissa käyttötarkoitus on eri, on verhojen sijoittelulla tärkeä rooli. Isot ja avarat tilat asettavat omat haasteensa akustiikalle. Tilanjakoverhoilla tiloja voidaan jakaa pienempiin osiin ja näin ollen parantaa äänimaisemaa. Tilanjakoverhot sallivat myös tilan muokkaamisen tarvittaessa eivätkä vie lattiatilaa, mikä helpottaa siivoamista ja säilyttää tilan esteettömänä.

Julkitiloihin sopivat Fabrican paloturvalliset verhot parantavat myös tilan visuaalista ilmettä, tekevät tilasta yksilöllisen sekä tunnelmallisen. Akustoivilla verhoilla ääniympäristöä voidaan muokata myös kustannustehokkaasti.

Kysy lisää, autamme mielellämme kaikissa sisustustekstiileihin liittyvissä tarpeissasi!

Toimitusjohtaja Anu Gröning
050 5020180
[email protected]

Referenssihankkeet Fabrica Oy

Hotelli Matts

Hotelli Matts

Espoo

Hotel Matts on uusi hotelli ja huoneistohotelli Espoon Matinkylässä. Ihastu...

Arkadiankatu 4-6 KOY toimisto-liiketalon peruskorjaus II-vaihe

Arkadiankatu 4-6 KOY toimisto-liiketalon peruskorjaus II-vaihe

Sisp. korjaus | Helsinki | 22 milj. €

Sisp. korjauskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Hel...

K-Kampus – Keskon uusi päätoimitalo

K-Kampus – Keskon uusi päätoimitalo

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Toukokuussa 2019 Helsingin Kalasatamaan metroaseman viereen avattiin K-ryhmän...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän