Vastuullisuus näkyy myös julkitilatekstiileissä

Päivämäärä: 19.1.2022

Kuten yleisesti rakennusalalla, myös sisustuspuolella tuotteiden ja palveluiden vastuullisuus huomioidaan nykyään aiempaa laajemmin. Julkitilatekstiileissä, muun muassa verhoissa ja tyynyissä, tämä tarkoittaa koko elinkaaren tarkastelua tekstiilin raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen kuljetettuna ja asennettuna asiakkaan tiloihin.

Ympäristöystävällinen palosuojaus

Kangasvalmistajat ovat alkaneet kiinnittää yhä enemmän huomiota kankaan valmistusprosessin eettisyyteen ja kestävään kehitykseen, vaikka alalla onkin yhä paljon läpinäkymättömyyttä. Tuotantoa on siirretty lähemmäs, kankaita valmistetaan yhä enemmän kierrätetyistä materiaaleista sekä tuotantoketjua on lyhennetty ja kemikaalitaakkaa vähennetty.

Paloturvallisten julkitilatekstiileiden kohdalla kemikaalien välttely tarkoittaa muun muassa sitä, että kankaat valmistetaan paloturvallisesta kuidusta eikä kangasta tarvitse suojata erikseen haitallisilla luontoa ja ihmisiä kuormittavilla suoja-aineilla.  Näin kangas myös pysyy paloturvallisena pesusta toiseen, mikä taas osaltaan vähentää ympäristökuormitusta.

Muovipullosta verhoksi

Moni sisustuspuolen kangastoimittaja on ottanut valikoimiinsa myös kierrätetystä materiaalista valmistettuja kankaita. Kierrätetyn polyesterin tuottaminen vaatii noin 60 % vähemmän energiaa ja noin 90 % vähemmän vettä kuin uuden polyesterin valmistaminen. Raaka-aineena voidaan käyttää esimerkiksi kierrätettyjä muovipulloja, teollisuuden lanka- ja kangasylijäämää tai merten muovijätettä. Suurin osa paloturvallisista tekstiileistä valmistetaan polyesteristä, joko uudesta tai kierrätetystä.

Myös kierrätysvillaa käytetään paloturvallisissa julkitilatekstiileissä. Koska villa on luonnollisesti likaa hylkivää, sitä ei tarvitse myöskään pestä niin usein kuin polyesterikankaasta valmistettuja tekstiilejä. Verhojen ja tyynynpäällisten jatkuva pesu lisää luonnollisesti energiankulutusta ja lyhentää tuotteiden käyttöikää.

Suomalaista ompelua

Kaikki Fabrican tarjoamat verhot ja tyynynpäälliset julkisiin tiloihin ja koteihin ommellaan Suomessa. Materiaalien ja valmiiden tuotteiden kuljetusetäisyydet jäävät lyhyiksi ja kuljetuksista aiheutuvat päästöt pieniksi. Näin pystymme myös omalta osaltamme työllistämään suomalaisia pienyrityksiä ja takaamaan vastuulliset työolot.

Kysy lisää, autamme mielellämme kaikissa sisustustekstiileihin liittyvissä tarpeissasi!

Toimitusjohtaja
Anu Gröning
050 5020180
[email protected]

Lisää tuotteesta Tekstiilisuunnittelu

Tekstiilisuunnittelu

Suunnitteluvaiheessa on tärkeää tietää, mihin tekstiilien avulla haetaan ratkaisua.

Palvelumme

Palvelumme

Tutustu palvelumme.

Lue lisää

Referenssit

Referenssit

Referenssiprojektimme.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä.

Lue lisää

Fabrica esittely-video

Fabrica esittely-video

Tutustu elämyksellisiin tiloihin.

Lue lisää

Referenssihankkeet Fabrica Oy

Hotelli Matts

Hotelli Matts

Espoo

Hotel Matts on uusi hotelli ja huoneistohotelli Espoon Matinkylässä. Ihastu...

Arkadiankatu 4-6 KOY toimisto-liiketalon peruskorjaus II-vaihe

Arkadiankatu 4-6 KOY toimisto-liiketalon peruskorjaus II-vaihe

Sisp. korjaus | Helsinki | 22 milj. €

Sisp. korjauskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Hel...

K-Kampus – Keskon uusi päätoimitalo

K-Kampus – Keskon uusi päätoimitalo

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Toukokuussa 2019 Helsingin Kalasatamaan metroaseman viereen avattiin K-ryhmän...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi