Vedeneristekynnykset, tuulettuvat märkätilakarmit ja VTT:n testaukset

Päivämäärä: 26.2.2018

Vedeneristekynnykset ovat tarkoitettu tiloihin, joissa on lattiakaivo ja vesieristys. Se mahdollistaa vedeneristeen nousun lattiapinnasta suositusten mukaisesti. Nykysuositusten mukaan kylpyhuoneissa ja muissa tiloissa, joissa on lattiakaivo, on vedeneristeen noustava jatkuvana vähintään 15 mm. valmiista lattiapinnasta, mutta se  saa molemmilla puolilla korottua vain 20 mm. lattiapinnasta. Määräys (RakMk F1)2.1.2. Nämä edellytykset täyttäviä kynnyksiä valmistetaan kahta tyyppiä:

1. Perusvedeneristekynnykset, joiden koodi alkaa kvtve ovat patentoidut PRH patentti nro FI124445. Tuote on VTT:n testauksessa todettu hyvin kosteutta kestäväksi ja sille on myönnetty tuotesertifikaatti Nro VTT-C-11237-14, VTT:n testausselostus Nro VTT-S-03481-14. Tuote on tammea ja sitä on saatavana lakattuna tai valkolakattuna (K001 Super White / vahva valkolakkaus). Kynnys mahdollistaa uivan parketin tai laminaatin elämisvaran.

2. Ammattikäyttöön suunnatuissa Pro vedeneristekynnyksissä on helposti vaihdettava pintaosa, mikäli se on kiinnitetty ruuveilla. Siitä on hyötyä esimerkiksi jos lattiamateriaali myöhemmin vaihdetaan.

Uudiskohteissa kostean tilan vedeneristeiden ja kynnyksen asennus voidaan tehdä aikaisemmin ja pintakynnys kiinnittää vasta, kun tiedetään mikä lattiamateriaali tilaan laitetaan. Pintakynnyksiä on saatavissa useille erikorkuisille lattiamateriaaleille lakatusta tai valkolakatusta tammesta sekä erikoistilauksesta muista jalopuista. Kynnyksellä on PRH:n myöntämä hyödyllisyysmallisuoja.

Molemmille kynnystyypeille on saatavana rakennusaikainen suoja.

Molemmat kynnystyypit - tuotetiedot

VTT:n sertifioima vedeneristekynnys - esite pdf muodossa

Pro vedeneristekynnyksen kyntekorot lattiamateriaalin paksuuden mukaan - esite pdf

Märkätilan karmit

Märkätilan karmissa on puusydän, joka on päällystetty valkoisella kolhuja kestävällä, kellastumattomalla, 2mm. vahvuisella PVC kerroksella. Karmiin on saatavana helposti asennettavat, syvyyssäädettävät valkoiset peitelistat, jotka muodostavat karmiin ilmastointikanavat. Karmin alapäässä PVC-pinta on 5-6 mm puusydäntä pidempi, ja toimii roiskesuojana sille. Karmin ja peitelistan sauma on niin tiivis, ettei se päästä puusydämeen roiskevettä lainkaan. Karmeissa on kätisyys.

Erikoiskarmit

Erikoiskarmi on rakenteeltaan muutoin kuin Märkätilan karmi, mutta siinä PVC-pinta ja puusydän ovat molemmissa päissä yhtä pitkät, joten karmi on symmetrinen, eikä kätisyyttä ole. Karmi on tarkoitettu hyvän kolhaisuden kestävyytensä vuoksi kuiviin tiloihin sekä esim. pientalojen tuulikaappeihin sisäoviin, joissa alttiutta kosteuteen esiintyy.

Karmirakenteelle on myönnetty PRH:n hyödyllisyysmallisuoja.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän