Turun Kakola

Kakola Yhtiöt saneeraa vanhat vankilarakennukset neljässä vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen kohteena on vuonna 1911 rakennettu massiivinen jugendlinna, Länsiselli, johon valmistui 69 asuntoa jouluksi 2017.
RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

Uponor Suomi Oy

Decibel-putket vaimentavat äänet

Suunnittelijoille ja rakentajille on selvää, että massa vaimentaa ääniä niin seinässä kuin viemäriputkessakin. Siksi raskaat, valurautaiset putket voivat tuntua paremmalta vaihtoehdolta kuin muoviputket.

Uponor Suomi Oy:n myyntipäällikkö Jani Piiroinen toteaa, että mineraalivahvistetusta polypropeenista valmistetussa Uponor Decibel -putkessa yhdistyvät molempien putkityyppien edut.

Decibel on kooltaan kuten tavallinen muoviputki mutta painoltaan lähes kaksinkertainen. Siksi se vaimentaa ääntä valurautaputken tapaan, mutta on yhtä helppo asentaa kuin muoviputki, Piiroinen sanoo.

Länsisellin putkiasennuksista vastannut Mauri Ojanen LVI-palvelu Mauri Ojanen Oy:stä asensi Decibeliä nyt ensimmäistä kertaa.

– Asennus ei poikennut normaalin muoviviemärin asentamisesta mitenkään. Mutta huomattavasti nopeampaa tämä on kuin valurautaviemärin asentaminen. Kipinöintivaaran vuoksi valurautaputkia ei olisi edes saanut katkaista ylimmissä kerroksissa vesikaton alueella. Työtä nopeutti myös se, että asentajat käyttivät valmiiksi betonoituja Decibel-pohjakulmia.

”Istumme nyt elinkautista”

Kakola Yhtiöt on Joonas Ojalan mukaan saneerannut lähes 3 000 asuntoa eri puolilla Suomea. Yritys on er ikoistunut muuttamaan vanhojen rakennusten käyttötarkoitusta.Kakolan rakennukset ehtivät seistä kahdeksan vuotta tyhjillään, kunnes Kakola Yhtiöt teki tarjouksensa.

– Istumme nyt elinkautista, Ojala nauraa.

Kakolan pitäisi olla valmis vuonna 2020. Kaiken kaikkiaan alueelle tulee 1 500 asuntoa, joista valtaosa uusiin rakennuksiin kukkulan rinteille. Kakolanmäki sijaitsee Aurajoen tuntumassa ja siitä kävelee 10 minuutissa kauppatorille.


Liitetyt tuotteet

Kiinteistöviemäröinti

Decibel-putket vaimentavat äänet

Suunnittelijoille ja rakentajille on selvää ...


Samankaltaiset referenssihankkeet

As Oy Helsingin Sinfonia

As Oy Helsingin Sinfonia

Helsinki

Entiset Sibelius-Akatemian tilat muuttuvat uniikeiksi vuokrakodeiksi paraat...


As Oy Ilmarisenkatu 6

As Oy Säästöpurje

As Oy Säästöpurje

Helsinki

Teksti: Suomen suurimpiin taloyhtiöihin kuuluva Säästöpurje käsittää peräti...


As. Oy Speranski, Merikatu 27-29

As. Oy Speranski, Merikatu 27-29

Helsinki

Tämä upea arvokohde As. Oy Speranski, Merikatu 27-29 on Helsingin Eirassa on ...


Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän