Vuoreksen kuusikko

Tampereen Vuorekseen rakentuu Kuusikko – kuuden puurunkoisen kerrostalon kokonaisuus, johon tulee 14 373 kerrosneliötä (kem2). Näin isoa määrää puukerrostaloneliöitä yhtenä hankkeena ei ole toteutettu Suomessa aiemmin.

Teksti: Arkta

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

Christian Berner Oy

Rakentamisen suunnitteluvaiheessa on huomioitava myös tarvittava tärinän ja runkomelun vaimentaminen, jotta uusilla asukkailla on rauhallinen ja hiljainen koti. Ekologinen puurakentaminen tarvitsee osaavan rakentajan lisäksi asiantuntija-apua rakenteisiin sopivan vaimentamisen suunnittelussa. Kuusikon kuuden puurunkoisen kerrostalon puurakenteisiin on suunniteltu äänensivutiesiirtymävaimennus yhdessä puurakennetoimittajan VVR Woodin kanssa.

Hanke on kooltaan 13 600 kerrosneliötä, joten vaimennusten suunnitteluun on perehdytty huolellisesti aikaa säästämättä. Kuusikko toteutetaan puurankarunkoisina suurelementteinä, välipohjina on kertopuiset ripalaatat. Myös CLT-levyä käytetään parvekelaatoissa sekä hissikuilujen seinissä äänen vaimentamiseksi. Vaimentamisen asiantuntijat apunasi suunnittelusta toteutukseen Christian Berner on ollut mukana puukerrostalohankkeissa ympäri Suomen ja tuo kokemuksensa myös tähänkin projektiin. Suunnitelmat lähtevät liikkeelle aina päälle tulevien kuormien selvittämisestä, jossa selvitetään vaimentimelle kohdistuva paine.

Polyuretaaniset elastomeerit, Sylomerit, toimivat optimaalisella alueella puristuessaan 10% omasta paksuudestaan, mikä mahdollistaa matalan ominaistaajuuden ja sitä kautta paremman vaimennuksen. Ylivoimainen Sylomer tai Sylodyn -materiaalien etu on käytettävän materiaalin matala paksuus, jolla saavutetaan erinomainen vaimennus. Matala paksuus mahdollistaa tehokkaan rakennesuunnittelun ja se toimii tilaa säästävänä elementtinä mahdollistaen yhä hiljaisempien tilojen suunnittelun.


Liitetyt tuotteet

Tärinänvaimennus ja eristäminen, rakentaminen

Christian Berner ratkaisee tärinään ja runkoääneen liittyvät haasteet


Samankaltaiset referenssihankkeet

As. Oy Speranski, Merikatu 27-29

As. Oy Speranski, Merikatu 27-29

Helsinki

Tämä upea arvokohde As. Oy Speranski, Merikatu 27-29 on Helsingin Eirassa on ...


Heka Oy  Veteraanikuja 1

Heka Oy Veteraanikuja 1

Helsinki

Kerrostalokohde Helsingin Kurkimäessä


Kerrostalon infrapunasauna, Vaasa

Kerrostalon infrapunasauna, Vaasa

Vaasa

Kaksi kappaletta Hammerglass levyä asennettiin Infrapunasaunaan. Kapea osa...


Puutarhurinkuja 7, Sipoo

Puutarhurinkuja 7, Sipoo

Sipoo

Asunto Oy Sipoon Pisaborg Bostads Ab, Puutarhurinkuja 7, kohde sijaitsee Sipo...


Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän