Tehokas puunsuoja ilman haittoja terveydelle tai ympäristölle

Päivämäärä: 25.4.2016

Tehokas puunsuoja ilman haittoja terveydelle tai ympäristölle

OrganoWood AB ja sen emoyhtiö OrganoClick AB perustavat toimintansa ympäristöystävälliselle kemialle. Käytettävä teknologia on valittu muun muassa Ruotsin parhaaksi luontoinnovaatioksi vuonna 2008, ja WWF liitti OrganoClick AB:n hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtäävien innovaattoreiden Climate Solver -ryhmään vuonna 2010.

Sana puunsuoja liitetään usein myrkyllisiin aineisiin, raskasmetalleihin ja biosideihin. Useimmat puunsuoja-aineet sisältävätkin näitä aineita, koska ne tehoavat hyvin mikrobeja vastaan. Valitettavasti nämä aineet ovat haitallisia myös eläimille ja ihmisille.

OrganoWood®in kehityksessä lähtökohtana oli puun käsittely niin, että siitä tulee mikrobeille syömäkelvotonta. Inspiraatio tuli luonnollisesta fossiloitumisprosessista, jossa orgaaninen aines muuttuu mineraaliksi lahoamisen tai maatumisen sijaan. Mineraali luo fyysisen esteen kuitujen ympärille ehkäisten mikrobien pääsyn puuainekseen.

Fossiloitumista jäljitellen OrganoWood®issa on käytetty täysin myrkyttömiä, luonnollisia mineraaleja suojaamaan puuainesta. Ruotsin kemikaalivirasto on luokitellut kaikki OrganoWood® -tuotteissa käytetyt ainesosat terveydelle ja ympäristölle turvallisiksi.

Myös Ruotsin rakennusmateriaaleja arvioiva Byggvarubedömningen suosittelee meidän tuotteitamme.

Kotten, kuntokeskus Kungälvissä

Vanhan kuntokeskuksen tuhouduttua palossa vuonna 2013 järjesti ruotsalainen Kungsälvin kunta arkkitehtikilpailun uutta, modernia kuntokeskusta varten. Kilpailun voitti Tengbomin ehdotus ”Kotten” (Käpy).

Rakennuksen julkisivu on rakennettu OrganoWood®ista; vaatimustaso paloturvallisuudessa ja ympäristöystävällisyydessä oli korkea. OrganoWood® on piillä käsiteltyä kemikaalitonta puutavaraa, joka on palon- ja lahonkestävää. Kuntokeskus Kotten on Ruotsin ensimmäinen rakennus, jossa kyseistä materiaalia on käytetty koko julkisivussa.

Soikeassa Kottenissa on ilmeikäs julkisivu ja viherkatto, joka myötäilee ympäröivää luontoa.

Rakennus on pääasiassa rakennettu puusta. Julkisivu on mäntyä, jonka luonto värjää ajan myötä harmaaksi. Sisätilojen lämminsävyinen koivuvaneri on kontrastina julkisivulle.

Referenssihankkeet OrganoWood Finland Oy

Entré Lindhagen

Entré Lindhagen

Uudisrakennus | Stockholm | ca 1,165 mdr kr

Skanska on rakentanut Lindhageniin toistaiseksi ympäristöälykkäimmän talonsa....

Laituri, Kuivasto

Laituri, Kuivasto

Kuivasto

Yksityinen laituri, rakennettu kesällä 2012. Paikka: Kuivasto, Lounais-Suom...

Bagarmossen ulkoterassi

Bagarmossen ulkoterassi

Bagarmossen, Nacka

Bagarmossenissa sijaitsevaan yksityishuvilaan rakennettu ulkoterassi. Paikk...

Midsommarkransenin esikoulu

Midsommarkransenin esikoulu

Sundbyberg

Midsommarkransenin esikoulu, rakentanut Micasa Fastigheter kesällä 2013. P...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän