Hollolan kunnan pelastusasema

Hollolan pelastusasema on yksi kuudesta ympärivuorokautisessa valmiudessa olevista pelastusasemista Päijät-Hämeessä. Asemalla työskentelee myös riskienhallinnan osaston henkilöstöä.

Liitetyt tuotteet: Oilon - Maalämpöpumput

Oilon - Maalämpöpumput

Maalämpöpumppu on erinomainen vaihtoehto kiinteistöjen lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Maalämpöjärjestelmällä voidaan saavuttaa jopa hiilineutraalius, kun maalämpöjärjestelmän toimintaan käytetään uusiutuvaa sähköä. Maalämpöjärjestelmällä saavutetaan tavanomaisesti 65–75 %:n säästö verrattuna alkuperäisiin lämmityskustannuksiin, joten investointi maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa. Järjestelmän mitoituksen yhteydessä saadaan tarkempi, kiinteistökohtainen säästölaskelma.

Useimpiin muihin lämmitysmuotoihin verrattuna maalämmön hiilidioksidipäästöt ovat erittäin alhaiset. Järjestelmä hyödyntää pääasiassa maaperään, kallioon tai vesistöön sitoutunutta uusiutuvaa lämpöenergiaa. Esimerkiksi porakaivossa veden lämpötila pysyy muutamassa asteessa läpi vuoden, joten lämpöpumpun hyötysuhde pysyy tasaisen korkeana myös kovimmilla talvipakkasilla.

Rakennuksen arvonkohottajana lämpöpumppu on erinomainen ratkaisu. Maalämmön ohella järjestelmää voidaan käyttää poistoilman lämmöntalteenottoon, jolla voidaan kattaa noin kolmannes kiinteistön lämmöntarpeesta. Lisäksi maapiirissä kiertävää viileää nestettä voidaan käyttää huoneistojen energiatehokkaaseen jäähdytykseen, mikä parantaa kohteen asumismukavuutta ja houkuttelevuutta. Maapiiristä saatavan jäähdytyksen käyttökustannukset ovat jopa 15 kertaa pienemmät kuin esim. ilmalämpöpumpulla tehtävä jäähdytys.

Keväällä 2022 Hollolan kunnassa oltiin kylmien tosiasioiden edessä. Noin viisi vuotta aiemmin valmistuneen uuden pelastusaseman kahden maalämpöpumpun kompressorit olivat molemmat vikaantuneet, ja takuuaika oli juuri umpeutunut.

– Kun asiaa lähdettiin selvittämään, kävi ilmi, että alkuperäisten maalämpöpumppujen kompressori edusti uutta kokeellista tekniikkaa, joka ei lupauksista huolimatta toiminut käytännössä. Ongelmia oli esiintynyt muillakin, eikä laitteisiin tarjottu enää varaosia. Kun valmistajan esitykset tilanteen korjaamiseksi eivät olleet tyydyttäviä, olimme pakotettuja lähettämään tarjouspyyntöjä uusista maalämpöpumpuista, tilannetta avaa Hollolan Tilapalvelut Oy:n kiinteistöpäällikkö Arto Nuuttila.

Tarjouskilpailun voittajaksi valikoituivat Oilonin maalämpöpumput. Merkittäviä tekijöitä olivat kilpailukykyisen hinnan lisäksi luotettavaksi tiedetty tekniikka ja asennuksen suorittava arvostettu lahtelainen huoltoliike, HC-​Systems Oy. Ratkaisevin tekijä oli tuotteiden nopea saatavuus, sillä alalla esiintyi kovaa kysyntää lämpöpumpuista ja pandemiasta johtuvaa sitkeää komponenttipulaa.

– Voidaan sanoa, että tässä toimituksessa olivat onnelliset tähdet kohdallaan. Meiltä löytyivät kohteeseen sopivat Oilon RE84 -​lämpöpumput valmiina. Koska kyseessä oli pelastusaseman kaltainen yleishyödyllinen erityiskohde, olimme myös valmiita joustamaan ja varaamaan tuotteet Hollolalle, vaikka kunnallinen päätöksentekoprosessi hiukan kestikin, kertoo myyntipäällikkö Simo Ruusunen Oilonilta.

– Asennusurakkaan sisältyi vanhan laitteiston purku ja uusien pumppujen asennus. Kun pääsimme perehtymään kohteeseen, havaitsimme, että alkuperäisessä asennuksessa oli ongelmakohtia, jotka korjattiin uusia tuotteita asennettaessa. Järjestelmää optimoitiin, tehtiin muun muassa virtauksen säätöä. Tämä projekti kuvaa hyvin toimintatapaamme eli me emme lähde vain kapeakatseisesti toteuttamaan tilattua työtä, vaan pyrimme varmistamaan, että kokonaisuus toimii luotettavasti ja energiatehokkaasti, sanoo HC-​Systemsin toimitusjohtaja Henri Rämänen.

Lopputuloksena pelastusaseman lämmitys ja jäähdytys toimivat nyt niin kuin alun perin oli suunniteltu. Lämmintä vettä riittää ja palaute loppukäyttäjiltä on ollut positiivista.

– Olen enemmän kuin tyytyväinen projektin toteutukseen. Meidän kannaltamme haastavassa tilanteessa sekä Oilonilla että HC-​Systemsillä haluttiin venyä ja annettiin samalla erinomaista asiakaspalvelua. Uusissa pumpuissa miellyttää myös niiden liitettävyys kiinteistöautomaatioon. Meille on tärkeää, että voimme tarkkailla järjestelmän toimintaa etänä, Nuuttila painottaa. – Hollolan pelastusasemalle asennettiin kaksi 84 kW:n tehoista Oilon RE84 -​maalämpöpumppua. Kyseessä on luotettava ja suosittu tuote suurten kiinteistöjen energiatehokkaaseen lämmitykseen ja jäähdytykseen. Oilon RE -​pumppuja voidaan kytkeä jopa 16 koneikkoa rinnan, jolloin maksimiteho on jopa 768 kW. RE84-​lämpöpumppu on varustettu kahdella kompressorilla mahdollistaen tehonsäädön sekä järjestelmän vikasietokyvyn. Edistyksellinen Economizer EVI -​toiminto takaa RE-​maalämpöpumppujemme ylivoimaisen suorituskyvyn tuottaen loppukäyttäjälle enemmän lämpöä ja kuumaa vettä huippuluokan COP:lla, Ruusunen kertoo.

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Lisää tuotteita Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy | Oilon Group Oy

Oilon - Maalämpöpumput

Oilon - Maalämpöpumput

Maalämpöpumppu on erinomainen vaihtoehto kiinteistöjen lämmitykseen ja lämp...


Oilon RE -​ kiinteistölämpöpumppu

Oilon RE -​ kiinteistölämpöpumppu

Oilon RE on suurien kiinteistöjen maalämpöpumppu, joka sopii esimerkiksi julk...


ECO Inverter EasyAce 7-25 -​maalämpöpumppu

ECO Inverter EasyAce 7-25 -​maalämpöpumppu

Kotimainen ECO Inverter EasyAce -maalämpöpumppu on turvallinen ja viisas vali...


CUBE Inverter+ -​maalämpöpumppu

CUBE Inverter+ -​maalämpöpumppu

CUBE Inverter+ on uuden teknologian helppokäyttöinen ja monipuolinen maalämpö...


Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy | Oilon Group Oy

Juopperin kartano

Juopperin kartano

Keminma

Upean Kemijoen varrella sijaitsee Juopperin Kartano, joka tarjoaa tunnelmal...

Lakeuden Hunajatila Lapua

Lakeuden Hunajatila Lapua

Lapua

Lakeuden Hunaja Suvannon mehiläistila on mehiläisiä, mustaherukkaa ja apilaa ...

As Oy Akaan Kinon Asema

As Oy Akaan Kinon Asema

Uudisrakennus | Toijala, Akaa | Ei tiedossa

Yhdeksänkerroksinen As Oy Akaan Kinon Asema on ykköskohde ominaisuuksiltaan...

Haltia - Suomen luontokeskus

Haltia - Suomen luontokeskus

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kulttuuritalot, paikkakunnalla Espo...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän