Saumat kuntoon

Päivämäärä: 10.8.2015

Katukivet ovat lisääntyneet vuosien aikana kaupunkien sisäosien kävelykaduilla, yleisillä kaduilla ja yleisissä tiloissa, kuten myös yksityisten pihojen ajoteillä, kulkuteillä ja terassien lattianpäällysteinä.

Näiden toimenpiteiden optinen arvonnousu on kuitenkin lyhytaikainen, koska sade ja muut luonnonvaikutukset huuhtovat hiekkasaumat auki. Mekaaninen puhdistus kadunlakaisukoneella tai korkeapainepuhdistus heikentävät saumaa merkittävästi. Syvä täysimittainen sauma ei ole ainoastaan kokooma-allas kaikenlaisille roskille ja epäpuhtauksille, vaan asettuu vähitellen onnettomuustekijäksi.

Tällainen sauma ei myöskään ole enää varmistamassa katukivien paikallaan pysymistä, ja syntyy vakavia vaurioita tasopintoihin. Ei myöskään tule aliarvioida muodostuvia työläästi puhdistettavia rikkaruohojen kasvualustoja.

Näiden ongelmien poiskitkemiseksi on kehitetty kiveyksien saumalaastijärjestelmät:
GREPUR 294 UV ja GREPOX 194 D
Molemmat soveltuvat kiveyksien saumaamiseen uusissa ja vanhoissa kiveyksissä betoni- ja luonnonkivissä.

GREPUR 294 UV pohjautuu 1-komponenttiseen polyuretaanihartsiin ja on kevyen mekaanisen kulutuksen pinnoille ja koristeellisiin kiviin. Se omaa erinomaiset lujuudet ja on absoluuttisesti valon ja UV- säteilyn kestävä. GREPUR 294 UV on suuresta lujuudestaan huolimatta veden läpäisevä.

GREPOX 194 D pohjautuu 2-komponenttiseen korkealuokkaiseen epoksihartsiin. Tuote on suunniteltu käytettäväksi pääsääntöisesti raskaan liikenteen kiveyksissä, kuten esim. kaupunkien ajoratojen kiveyksillä, liikenneympyröiden kiveyksissä jne. GREPOX 194 D on suuresta lujuudestaan huolimatta veden läpäisevä.
Tehtyjä kohteita mm. Tampereen kaupunki useita ajoratoja (Urakoitsija: Tampereen Puutarha-Center Oy)

Tuotteiden vakioväri vaihtoehdot:
GREPUR 294 UV - Hiekka, harmaa, basaltti ja musta
GREPOX 194 D - Hiekka, harmaa ja basaltti

Lisäksi valikoimastamme löytyy 2-komponenttinen epoksihartsipohjainen vesitiivis GREMMLER 192.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän