Kapillaarikatko ja muurauksen kunnostaminen

Päivämäärä: 29.3.2023

Kapillaarikatkolla tehdään nousevan kosteuden katkaisu

Kapillaarisesti nouseva kosteus betonissa ja muurauksessa pitkäjaksoisena aikana voi johtaa tuntuviin vaurioihin. Merkkejä tällaisista vaurioista ovat suolahikoilu, irtoileva rappaus, rappeutuva tapetti ja haitallisen homeen muodostuminen, mikä on vaaraksi myös terveydelle. Käyttäen meidän patentoitua pilaantumatonta ja pysyvästi elastista synteettistä hartsia joka injektoidaan betoniin tai muuraukseen, näin jälkikäteen tehtävä kapillaarisesti nousevan kosteuden katkaisu eli kapillaarikatko on mahdollinen ja kapillaareja pitkin nouseva kosteus on menestyksekkäästi pysäytetty.

Mitä kapillaarikatkolla tarkoitetaan?

Kapillaarikatkolla estetään kapillaarisesti nousevan kosteuden katkaisu esimerkiksi betonissa.

Muurauksen kunnostaminen suolankeräys rappauslaasteilla

Kun tiiliseinä on vain hieman kostea, seinän kuivaamiseen ja vaurioiden estämiseen riittää usein KÖSTER Suolankeräys Rappauslaastin käyttö. Tällöin vanha rappaus on poistettava seinästä ja saumat on raavittava pois. Kaikki irtonaiset osat on poistettava pinnalta, sen on oltava vakaa ja imukykyinen sekä huokoset avoinna. Pohjustus KÖSTER Polysil TG 500:lla valmistelee muurauksen optimaaliseksi ennen KÖSTER Suolankeräys Rappauslaastin levitystä. KÖSTER Polysil TG 500 kovettaa alustan ja myös vähentää suolojen liikkumista. Korjaukset muurauksessa tehdään KÖSTER Korjauslaasti Plussalla.

Ennen pääasiallisen rappauspinnoitteen levittämistä, valitusta KÖSTER Rappauslaastista ja KÖSTER SB-Tartuntaemulsion sekoituksesta tehty esirappaus levitetään huolehtimaan suuremmasta pinta-alasta ja varmistamaan optimaalinen tartunta alustaan.

KÖSTER Suolankeräys Rappauslaasti antaa muurauksen kuivua ilman vaurioita. Ne ovat avoimia vesihöyryn diffuusiolle ja ovat vettähylkiviä. Seinään jäävän suolan KÖSTER Suolankeräys Rappauslaasti imee niin, ettei suolaa erity pintaan eikä se aiheuta vauriota laastiin tai maaliin.

KÖSTER Rappauslaasteja on saatavilla erilaisia (harmaa, valkoinen, nopea ja kevyt). KÖSTER Rappauslaasti 2 Valkoista käytetään usein vanhemmissa rakennuksissa joita ei maalata myöhemmin. KÖSTER Rappauslaasti Viimeistely Pinnoite antaa erittäin tasaisen pinnan ja sitä voidaan käyttää halutessa arkkitehtuurisiin viimeistelyihin. KÖSTER Suolankeräys Rappauslaastien päälle voidaan maalata vain hengittävillä (avoimia vesihöyryn diffuusiolle) maaleilla, kuten KÖSTER Silikonimaali Valkoinen tai KÖSTER MF 1.
 


Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi