SAPA järjestelmien materiaalipäivitykset

Päivämäärä: 16.5.2022

Hydro CIRCAL kierrätysalumiinin käyttö

Hydro CIRCAL kierrätysalumiinin käyttö perusmateriaalina laajenee myös SAPA 1086 ikkunoihin ja SAPA 2086 oviin, joka on odotettu täydennys SAPA 4150 julkisivujärjestelmän kanssa, jossa Hydro CIRCAL kierrätysalumiini on jo pitkään ollut perusmateriaalina. Näin ollen SAPA ikkunoiden ja ovien ympäristövaikutuksia saadaan entistäkin pienemmäksi, sekä EPD:llä varmennetun kierrätysmateriaalin luontevasti uudelleen käyttöön tasokkaana rakennusjärjestelmämateriaalina.

Ympäristövaikutukset

Hydro CIRCAL kierrätysalumiini sisältää vähintään 75% kuluttajajätealumiinia, käytännössä elinkaaren lopussa olevista ikkuna- ja oviprofiileista, jotka on uudelleen kierrätetty. Päästökerroin materiaalissa on 2,3kg CO2e/kg alumiinia. Vertailun vuoksi Euroopassa käytetty primäärialumiinin aiheuttamat ympäristövaikutukset ovat keskimäärin 8,6kg CO2e/kg alumiinia. Miten tämä näkyy käytännössä ovirakenteessa? Esimerkiksi 2000 x 2100mm kokoinen pariovirakenne, jonka alumiinisisältö on noin 60kg, ympäristökuormitus Hydro CIRCAL kierrätysalumiinia käyttämällä olisi 115kg CO2e päästöjä verrattuna Euroopassa keskimäärin käytettyyn primäärialumiinin, jonka päästökertoimella ympäristökuormitus olisi 430kg CO2e.

Ympäristövaikutusten raportointi voidaan toteuttaa tuotekohtaisilla EPD:llä, jolloin esimerkiksi päästölaskentaan saadaan alumiinin todelliset ympäristövaikutukset keskiarvojen sijaan. Tuotekohtaiset EPD:t ovat ohjelmaperusteisesti laadittuja projektikohtaisesti ja ne sisältävät valmiin lopputuotteen sisältämät materiaalit ympäristövaikutuksineen.

Referenssihankkeet Sapa Building System

Tunturihotelli Iso-Syöte

Tunturihotelli Iso-Syöte

Pudasjärvi

Uusi Tunturihotelli Iso-Syöte on uljas hotelli tunturin laella yhdellä Suomen...

Villa Tuuli, yksityisasunto

Villa Tuuli, yksityisasunto

Sapa-tuotteet: Julkisivu: SAPA 4150 Ovet:

As Oy Helsingin Takila ja Puosu

As Oy Helsingin Takila ja Puosu

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Helsink...

Villa Jaune, yksityisasunto

Villa Jaune, yksityisasunto

Helsinki

Arkkitehti: Professori Jyrki Tasa, Arkkitehdit NRT Oy Sapa-tuotteet: Ju...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän