Sairaalan monipuoliset oviratkaisut Swedoorilta

Päivämäärä: 20.9.2022

Swedoor on vuosikymmenten aikana kehittänyt oviratkaisuja sote-kiinteistöjen, kuten sairaaloiden ja palvelutalojen tarpeisiin. Näissä tiloissa ovilta edellytetään paljon. Niiden on oltava kestäviä, turvallisia ja hygieenisiä sekä esteettömiä ja helppokulkuisia.

Swedoorilla on vuosien kokemuksen ja osaamisen ansiosta hyvin hallussa terveydenhuollon ja hoivapalvelujen toimintojen asettamat monet vaatimukset oviratkaisuille.

Ovien kestävyyttä koetellaan esimerkiksi sairaaloissa, joissa niiden pinnat, reunat ja karmit ovat alttiina törmäyksille potilassänkyjen ja näihin kiinnitettyjen laitteiden vaatiessa paljon tilaa. Kovimmalla käytöllä olevien ovien pintamateriaaliksi suositellaan erityisen kestävää laminaattia, reunamateriaaliksi kovapuureunaa tai muovireunaa sekä karmiin RST-suojaa.

Swedoorin ovien antibakteeriset materiaalit parantavat hygieenisyyttä niiden rajoittaessa bakteerien ja mikrobien leviämistä. Sileät ovipinnat ovat myös helppohoitoisia, eikä niissä ole epäpuhtauksia kerääviä ylimääräisiä koloja. Ovien automatiikalla vähennetään pintakosketuksia.

Sairaalan ja hoivakiinteistön ovien tarkat turvallisuusvaatimukset koskevat muun muassa paloturvallisuutta. Swedoorin palo-oviratkaisuihin on yhdistettävissä myös sairaalatekniikkaa. Kehitystyön tuloksena on syntynyt ääni- ja paloluokiteltu liukuovi, joka säästää tehokkaasti tilaa.

Äänieristysovet vaimentavat ääntä tehokkaasti, mikä on tärkeätä paitsi viihtyvyyden myös yksityisyydensuojan vuoksi.

Erityistiloista esimerkiksi röntgenhuoneiden oville on tietyt määräykset. Swedoorin valikoimaan kuuluvat ovet, jotka on suunniteltu suojaamaan säteilyltä.

Lisäksi murtosuojausta tarvitaan muun muassa tiloissa, joissa säilytetään lääkkeitä, potilastietoja tai tietotekniikkaa. Kulunhallinta on niin ikään iso osa terveydenhuollon tilojen ja palvelutalojen turvallisuutta.

Ihmisen paranemisen ja toipumisen kannalta viihtyisät tilat ovat tärkeitä. Swedoorin oviratkaisuilla saadaan tiloihin haluttua ilmettä, joka luo turvallisuutta ja rauhallisuutta. Ovet ovat osa sisustusta, jolla voidaan edesauttaa ihmisten orientoitumista ympäristöön sekä ohjata liikkumista eri kerroksissa ja tiloissa.

Lähde: Swedoor

Referenssihankkeet Swedoor

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Lahden kaupunginsairaala

Lahden kaupunginsairaala

Sisp. korjaus | Lahti | 17,3 milj. €

Sisp. korjauskohde rakennustyyppiluokassa sairaalat, paikkakunnalla Lahti. ...

TAYS N-siipi, Sydänsairaala

TAYS N-siipi, Sydänsairaala

Tampere

N-rakennus, Tays Sydänsairaala Toiminnot: sydänsairaiden hoito Sijainti:...

Urjalan Yhtenäiskoulu ja Väinö Linnan lukio

Urjalan Yhtenäiskoulu ja Väinö Linnan lukio

Urjala

Urjalan yhtenäiskoulu on Urjalan kirkonkylässä sijaitseva koulu, jossa on 3...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje