Raidevaihteiden lämmitysjärjestelmät Ruotsissa

Lumi, jää ja kylmyys tuottavat raideliikenteelle jatkuvia ongelmia talvisin. Tämän vuoksi Ruotsin liikennevirasto pyysi apua Ebecolta. Yhdessä ne käynnistivät Ebeco Industrin tähän asti suurimman hankkeen, jossa yli 800 raidevaihteeseen asennetaan lämmitysjärjestelmä talvea varten.
RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

Ebeco Oy

Lämpökaapeli koviin olosuhteisiin

Liikennevirasto otti yhteyttä Ebecoon, mistä alkoi Ebecon Industrin tähän asti suurin hanke. Oli sovittava monenlaisista teknisistä yksityiskohdista. Liikenneviraston kaikki tiukat vaatimukset oli täytettävä, jotta Ebecon El-Point-järjestelmä voitiin ottaa käyttöön. Liikennevirasto halusi muun muassa, että järjestelmä sulattaisi 40 cm lunta tunnissa ja toimisi jopa -25 asteen pakkasessa. Sen piti myös kestää kulutusta, joka aiheutuu vuosikausien raskaasta rautatieliikenteestä. Järjestelmä altistuisi kaiken todennäköisyyden mukaan jatkuvasti suolalle, öljylle, erilaisille pesuaineille ja lialle. Kun Ebecon ratkaisun todettiin täyttävän kaikki vaatimukset, alkoi varsinainen työ.

Pitkäaikainen yhteistyö

Ebecon ja liikenneviraston välinen yhteistyö jatkuu 10 vuoden ajan. Sinä aikana yli 800 raidevaihteeseen asennetaan lämmitysjärjestelmä. El-Point on täydellinen lämmitysratkaisu junavaihteisiin. Sen lämpökaapeli toimii tasaisesti, ja se on erittäin tehokas verrattuna muihin kohdelämmitysjärjestelmiin. Korkean lämpösäteilyasteen ja lämpöä eristävän peiteprofiilin ansiosta pystytään lämmittämään suuri osa kiskoista. Tuote toimii lämmityselementtinä ja sulattaa kertyneen lumen helposti jopa tukikiskojen ja liikkuvien kiskojen väliltä avoimessa tilassa.


Liitetyt tuotteet

Teollisuuden lämmitysratkaisut

Lämpökaapeli koviin olosuhteisiin

Liikennevirasto otti yhteyttä Ebecoon, mistä alkoi Ebecon Indus ...


Samankaltaiset referenssihankkeet

2-puoleinen LED P10 näyttö, Nummela

Birka Cruises laivan vihersisustus

Birka Cruises laivan vihersisustus

Mariehamn

Birka Cruises harjoittaa risteilyliikennettä Tukholmasta m/s Birka -risteilya...


Hangon ylikulkusilta

Hangon ylikulkusilta

Hanko

Hangon aseman länsipuolella sijaitsevaa ylikulkusilta on uusittu. Elinkaare...


HKL  ja JCDecaux Finland Oy bussipysäkkien kunnostus

HKL ja JCDecaux Finland Oy bussipysäkkien kunnostus

HKL kilpailutti yhteistyöjärjestelyn pysäkkikatosten suunnittelusta, toteut...


Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän