Raudoitettu betoni kestää rasitusta

Päivämäärä: 14.6.2023

Kestävässä rakentamisessa tarvitaan luotettavia ja kustannus­tehokkaita rakennus­tuotteita. Työ­sauma­raudoitteiden osalta vastuuta kantaa Rakennustuote Ristimäki. Hollolan tuotanto­tiloissa valmistuu niin räätälöityjä ratkaisuja kuin vakio­tuotteitakin. Molemmilla on kysyntää, kun Suomea rakennetaan ja saneerataan vahvaksi ja kestäväksi.

Työsaumaraudoite on betoni- ja elementtirakentamisen erikoistuote rakennusteknisesti kriittiseen kohtaan eli työ­saumaan. Rakennustuote Ristimäki on ainoa yritys Suomessa, joka valmistaa tuotteensa alusta loppuun itse. Yritys on toiminut alalla aina vuodesta 1988 asti ja tarjoaa markkinoiden laajimman työsaumaraudoitevalikoiman. Toimitusjohtaja Teemu Valjennon mukaan kilpailussa pärjää, kun laatu, palvelun nopeus ja hinta ovat kohdillaan. Yrityksen vahvuuksiin lukeutuu varmat ja nopeat toimitukset. Riittävä oma varasto on ollut etu myös niissä tilanteissa, kun raaka-aine­toimitukset ovat yleisesti sakanneet.

– Tällä hetkellä raaka-aineiden hinnat ovat kriisiajoista normalisoituneet, joka näkyy tuotteissa selkeästi.

Työsauman tärkeä tehtävä

Laadukkailla työsaumaraudoitteilla saadaan aikaan kestäviä ja vedenpitäviä liitoksia betonirakenteiden työsaumoihin. Betoni­liitosten suunnittelija ottaa huomioon rakenteilta vaadittavat tekniset ominaisuudet. Raudoitettu rakenne suunnitellaan niin, että betoni ja raudoitus yhdessä ottavat vastaan siihen kohdistuvat rasitukset. Työsauma­raudoite siirtää työsaumaan vaikuttavat leikkausvoimat betoni­rakenteelle. Betoni­valut tehdään yleensä vaiheittain. Kun valu keskeytyy ja betoni kovettuu, valuosien välille tarvitaan uusia työsaumoja. Niitä tehdään sekä vaaka- että pystysuunnassa.

– Työsaumaraudoitteiden valikoimastamme löytyy molempiin asennustapoihin soveltuvat ratkaisut.

Lopputuloksen kannalta kestävyys, käyttöikä ja turvallisuus ovat avainasemassa. Kuormankantokyky ratkaisee ja vain paras laatu kelpaa.

Työmaat eivät odota

Työsaumalta edellytetään paitsi riittävää kuormankantokykyä, myös rakennettavuutta. Tähän lukeutuu myös rakennus­tuotteiden tehokas asennettavuus. Ristimäen työsauma­raudoitteet suunnitellaan ja valmistetaan täysin asennus­valmiiksi. Tämä helpottaa työtä ja nopeuttaa standardien mukaisten betoniliitosten valmistumista.

– Työsaumaraudoite on erinomainen asennustuote. Se helpottaa merkittävästi asiakkaiden työtä verrattuna irtonaisiin raudoituksiin.

Betoniliitokset tehdään mahdollisuuksien mukaan vakioliitoksilla ja -ratkaisuilla. Käytännössä suurin osa kaikista Ristimäen toimituksista on kuitenkin räätälöityjä mittatilausratkaisuja, jotka suunnitellaan yhdessä tilaajan kanssa yksityis­kohtia, kuten kotelon ja lenkkien mittoja myöten. Niihin voidaan toteuttaa myös suunnittelijan määrittelemiä erikois­ominaisuuksia, kuten erilaisia teräs­jakoja ja ankkurointi­ratkaisuja. Raudoitteesta saadaan kosteus­teknisesti turvallinen koteloon liimattavalla betoniittisavi-kuminauhalla. Ratkaisuja löytyy, sillä Ristimäen konekanta taipuu joustavasti erilaisiin toiveisiin.

– Vain käyttökohteeseen täydellisesti soveltuvat tuotteet varmistavat maksimaalisen rasituksenkestävyyden on kyse sitten paikallavalu- tai betonielementtirakenteista.

Koko tuotevalikoima löytyy yrityksen verkkosivuilta nyt entistä helpommin: https://rakennustuoteristimaki.fi/tuotteet/
Tarjouspyyntö- ja yhteydenottolomake: https://rakennustuoteristimaki.fi/yhteys/

Rakennustuote Ristimäki Oy
040 062 5248
[email protected]

Lisää tuotteesta Työsaumaraudoitteet

Työsaumaraudoitteet

Yleisesti betoniliitoksissa käytetyt LP (TSA), LP-V (TSK) ja konsoliraudoitteet. Valmistamme työsaumaraudoitteet tarpeidesi mukaan.

Tuotteet

Tuotteet

Tuotevalikoima.

Lue lisää

Referenssit

Referenssit

Tutustu projektikohteisiimme.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Esite

Esite

Lataa esitteemme.

Lue lisää

Referenssihankkeet Rakennustuote Ristimäki Oy

Lasipalatsi

Lasipalatsi

Sisp. korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Lasipalatsi on nuorten suomalaisten arkkitehtien Viljo Revellin, Heimo Riih...

Tripla/Pasilan asema

Tripla/Pasilan asema

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa rautatieasemat, paikkakunnalla Hels...

Sairaala Nova

Sairaala Nova

Uudisrakennus | Jyväskylä | 411,2 milj. €

Keski-Suomen uusi keskussairaala, Sairaala Nova, valmistuu syksyllä 2020. Nov...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän