Puhdas ja tyylikäs wc-tila jää suomalaisen mieleen

Päivämäärä: 23.6.2020

Metsä Tissue teetti vuoden 2020 alussa wc-tutkimuksen. Sen tarkoituksena oli tutkia käyttäytymistämme ja mieltymyksiämme julkisissa hygieniatiloissa. Selvisi, että puhtaus ja raikkaus ovat suomalaisille wc-kävijöille erittäin tärkeitä asioita ja voivat vaikuttaa esimerkiksi ravintolan, ostoskeskuksen tai työpaikan mielikuvaan.

65 % vastaajista ei usko palaavansa ravintolaan takaisin, jos wc-tilat ovat epäsiistit.

86 % kuivaa lähes aina kätensä käsipyyhkeellä wc:ssä käynnin jälkeen.

85 % on sitä mieltä, että hyvin hoidettu wc-tila lisää työhyvinvointia.

71 % käy enemmän ostoksilla ostoskeskuksissa, jossa on siistit wc-tilat.

83 %:n mielestä käsitys ravintolasta paranee, jos tarjolla on hyvälaatuinen paperikäsipyyhe.

Käsipyyhe on hygieenisin ja halutuin tapa kuivata kädet

Jopa 80 % kaikista infektioista leviää ihokosketuksesta. Terveydenhoitoviranomaiset ovat yhtä mieltä siitä, että käsien peseminen vedellä ja saippualla on paras keino pysyä terveenä.

Käsien kuivaaminen kertakäyttöisillä pyyhkeillä vähentää todennäköisimmin virusten leviämistä. Tämä johtuu siitä, että mekaaninen hankaus poistaa bakteereita paremmin kuin lämmin ilma, joka voi pahimmillaan jopa lisätä bakteerien määrää käsissä. Myös annostelija lisää hygieenisyyttä: kun kävijä saa annostelijasta yhden, valmiiksi avatun pyyhkeen kerrallaan, hän koskettaa vain käyttämäänsä pyyhettä.

Wc-tutkimuksen mukaan suhtautuminen kuumailmakuivaimiin on muuttunut Euroopassa suuresti kuluneiden vuosien aikana. Suomessakin selvästi halutuin tapa kuivata kädet on laadukas käsipaperi.

Huolehdithan osaltasi huipputason hygieniasta?

Asentamalla wc-tilaan Katrin-hygieniaratkaisun luot parhaan mahdollisen kävijäkokemuksen, jossa puhtaudesta ja tyylistä ei tarvitse tinkiä. Koska ratkaisut on mukautettu wc-tilojen kävijämääriin ja huoltoväleihin, on helppo luoda ympäristö, jossa kaikki viihtyvät. Kävijöistä tuntuu, että heitä arvostetaan, ja he haluavat tulla takaisin.

Katrin-hygieniaratkaisu sisältää laadukkaat hygieniapaperit ja niiden annostelijat sekä raikastavat saippuat ja ilmanraikastimet. Kosketusvapaissa ja selkeälinjaisissa annostelijoissa saippua ja paperipyyhkeet riittävät monen käynnin ajaksi. Esimerkiksi kahdessa Systems-wc-paperiannostelijassa on yli 3 200 arkkia pehmeää, lujaa paperia.

Hyvä hygienia kuuluu kaikille. Siksi Katrin Inclusive -annostelijoiden suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota lasten, ikääntyvän väestön, heikkonäköisten sekä liikuntarajoitteisten henkilöiden tarpeisiin.

Kotimaisen Metsä Tissuen kokenut ja ammattitaitoinen myyntikenttä tarjoaa monipuoliset neuvot hygieniaratkaisuihin jo rakentamisen suunnitteluvaiheessa. Lisäksi rakentamisen ja suunnittelun ammattilaisille on saatavilla käytännön työkaluja – esimerkiksi BIM-objektit jokaisesta Inclusive-sarjan annostelijasta.

* Katrin Toilet Report 2020

 

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje