Promat-palosuojalevyjen edustus Muotolevylle

Päivämäärä: 6.4.2021

Suomessa vuosikymmenten ajan teräs- ja betonirakenteiden palosuojaamiseen käytettyjen Promat-palosuojalevyjen valmistaja Etex Group on päättänyt siirtää levyjen maahantuonnin ja teknisen myynnin Muotolevy Rakennustuotteet Oy:lle. Muotolevy on maahantuonut Etexin Siniat-kipsilevyjä ja kuitusementtilevyjä jo 10 vuotta. Yhteistyön laajentaminen Promat-tuotteisiin vahvistaa yritysten yhteistyötä.

Promat-yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa Muotolevy tuo markkinoille Promatect-H ja Promatect-200 palonsuojalevyt. Promatect-H on valmistettu epäorgaanisesta kalsiumsilikaatista ja on suunniteltu suojaamaan teräs- ja betonirakenteita kosteudelle, tärinälle ja mekaaniselle rasitukselle altistuvissa ympäristöissä. Promatect-200 on suunniteltu käytettäväksi kuivissa tiloissa, joissa levy tarjoaa luotettavaa palonkestävyyttä pienilläkin levypaksuuksilla.

– Olemme innoissamme päästessämme myymään Promat-tuotteita suomalaisille rakentamisen ammattilaisille. Promatilla on todella laaja palonsuojalevyvalikoima, josta meidän vakiovalikoimaamme tulevat aluksi ratkaisut teräspalkkien ja -pilareiden sekä betonirakenteiden luotettavaan palosuojaukseen. Tuotteet ovat luonteva lisäys erikoislevyvalikoimaamme röntgensuojatuotteiden ja kosteusteknisesti vaativien kipsilevyjen rinnalle, Muotolevy Rakennustuotteet Oy:n toimitusjohtaja Jari Rantamäki kertoo.

Vaativien palonsuojausten tarve on kasvanut puukerrostalojen, suurten areena- ja kauppakeskusten, sote-keskusten sekä kansien päälle rakennettavien rakennusten yleistymisen myötä. Myös näissä kohteissa Muotolevy toimii linkkinä suunnittelijoiden, rakentajien ja valmistajan välillä, ja auttaa löytämään ratkaisut palonsuojaustarpeisiin.

– Palonsuojatuotteita kehittäessämme emme jätä mitään sattuman varaan, vaan teemme jatkuvaa tutkimusta eri materiaalien ja raaka-aineiden palo-ominaisuuksista. Muotolevy on meille luotettava kumppani, jolla on hyvät suhteet rakennesuunnittelijoihin, rakennus- ja asennusliikkeisiin sekä jälleenmyyjiin. Muotolevyn avulla pystymme tuomaan Promat-tuotteemme sekä asiantuntijapalvelumme suomalaisten rakentamisen ammattilaisten saataville. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme Muotolevyn kanssa, Promatin Export Manager Jef Reynders sanoo.

Uusi, helppo työkalu palonsuojauksen suunnitteluun

 

Teräsrakenteiden palonsuojauksen suunnittelua tukeakseen Muotolevy on julkaissut verkkosivuillaan tuotevalintaa helpottavan konfiguraattorin.

– Tuotevalitsin helpottaa rakennesuunnittelijoiden työtä ja säästää aikaa, sillä sen ansiosta teräsrakenteiden palonsuojaukseen tarvittavia levypaksuuksia ja kerrosmääriä ei tarvitse erikseen laskea kaavojen kautta. Tyypillisimpiin käyttötapauksiin ja suojaustarpeisiin pystyy määrittelemään oikean tuotteen suoraan konfiguraattorimme avulla. Erityisen vaativissa palonsuojaustarpeissa teemme tiivistä yhteistyötä Promatin asiantuntijoiden kanssa, jolloin tehdas tekee tarvittavat laskelmat, Rantamäki sanoo.

Muotolevy on vuonna 1974 perustettu kasvava ja kehittyvä perheyritys. Muotolevy suhtautuu intohimoisesti suomalaisen rakentamisen laadun sekä työ- ja asuinympäristöjen kehittämiseen. Muotolevy tarjoaa laadukkaat kuivarakentamisen ratkaisut sisä- ja julkisivurakentamiseen sekä muuntojoustavat tilaratkaisut työympäristöihin ja julkisiin tiloihin.

Promat on maailman johtava valmistaja palosuojamateriaalien ja raaka-aineiden tutkimuksessa sekä palonsuojatuotteiden tuotekehityksessä. Yrityksen tutkimusyksikkö tutkii jatkuvasti eri materiaalien palo-ominaisuuksia kehittääkseen yhä paloturvallisempia ratkaisuja.

Referenssihankkeet Muotolevy Oy

PuuMera Kivistö

PuuMera Kivistö

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Vantaan asuntomessuille Euroopan suurin puukerrostaloSuomalainen puurakentami...

Ruusupuisto Jyväskylässä

Ruusupuisto Jyväskylässä

Uudisrakennus | Jyväskylä | 20,00 milj €

Jyväskylän yliopiston käyttöön tulleessa Ruusupuisto-uudisrakennuksessa on ju...

Kaarisairaala

Kaarisairaala

Laajennus | Kuopio | 71,00 milj €

Kuopion yliopistollinen sairaala kasvoi neljänneksellä Maassamme on käynnis...

Brondankulma

Brondankulma

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Eteläesplanadin ja Korkeavuorenkadun kulmaan vuonna 1975 valmistunut liike- j...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän