Rakennesuunnittelijoille julkaistu uusi sähköinen rakennekirjasto

Päivämäärä: 8.10.2021

Muotolevy on julkaissut sähköisen rakennekirjaston, joka tarjoaa kattavasti valmiita väliseinärakenteita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Rakennekirjasto sisältää kokonaisrakenteiden suorituskykytiedot sekä suomenkieliset rakenne- ja liittymädetaljit PDF- ja DWG-tiedostoina. Rakennekirjasto on vapaasti käytettävissä osoitteessa muotolevy.fi/rakenteet.

Muotolevyn rakennekirjastosta rakennesuunnittelijat voivat löytää suunnitelmaansa sopivat valmiit väliseinärakenteet. Kirjastossa on hakutoiminto, jonka avulla rakenteita voi etsiä esimerkiksi seinän korkeuden, runkopaksuuden, äänieristysarvon tai paloluokituksen perusteella. Selattavissa olevat paloluokat ovat EI30, EI60, EI90 ja EI120. Muotolevy täydentää rakennekirjastoa säännöllisesti päivittämällä rakenteita ja lisäämällä uusia.

Rakennekirjastossa rakenteita voi suorituskykytietojen lisäksi tarkastella 2D- ja 3D-kuvina. Rakenteiden tiedot sisältävät äänitasoeroluvun (DnT,w), ilmaääneneristysluvun (Rw), paloluokan, rankajaon, maksimikorkeuden ilman palo-osastointia ja osastoivana, seinän ja rungon paksuuden sekä eristepaksuuden.

Seinärakenteiden detaljit ovat ladattavissa koottuna PDF-tiedostona. Lisäksi kaikki liittymät ovat ladattavissa erillisinä PDF- ja DWG-tiedostoina.

- Seinärakenteiden suorituskyvyssä on aina kyse paljon muustakin kuin yksittäisen rakennuslevyn ominaisuuksista. Esimerkiksi seinärunko, eristeet ja liittymät vaikuttavat kaikki siihen, toimiiko valmis seinä suunnitellusti. Rakennekirjastomme tarjoaa rakennesuunnittelijoille valmiit, toimivat kokonaisuudet suunnittelun tueksi. Ja mikäli kirjastosta ei suoraan löydy sopivaa rakennetta, autamme mielellämme kohdekohtaisten ratkaisuiden löytämisessä ja toimitamme niistä kuvat. Olemme iloisia voidessamme tarjota tämän palvelun ja siten osaltamme tukea kestävien ja suorituskykyisten väliseinien rakentamista, Muotolevyn tekninen päällikkö Jani Lahtinen kertoo.

Lisätietoja:

Muotolevyn rakennekirjasto: muotolevy.fi/rakenteet

Jani Lahtinen
Tekninen päällikkö
Muotolevy Oy
Puh. 040 821 4819
[email protected]

 

Muotolevy on vuonna 1974 perustettu kasvava ja kehittyvä perheyritys. Muotolevy suhtautuu intohimoisesti suomalaisen rakentamisen laadun sekä työ- ja asuinympäristöjen kehittämiseen. Muotolevy tarjoaa laadukkaat kuivarakentamisen ratkaisut sisä- ja julkisivurakentamiseen sekä muuntojoustavat tilaratkaisut työympäristöihin ja julkisiin tiloihin. muotolevy.fi

Referenssihankkeet Muotolevy Oy

PuuMera Kivistö

PuuMera Kivistö

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Vantaan asuntomessuille Euroopan suurin puukerrostaloSuomalainen puurakentami...

Ruusupuisto Jyväskylässä

Ruusupuisto Jyväskylässä

Uudisrakennus | Jyväskylä | 20,00 milj €

Jyväskylän yliopiston käyttöön tulleessa Ruusupuisto-uudisrakennuksessa on ju...

Kaarisairaala

Kaarisairaala

Laajennus | Kuopio | 71,00 milj €

Kuopion yliopistollinen sairaala kasvoi neljänneksellä Maassamme on käynnis...

Brondankulma

Brondankulma

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Eteläesplanadin ja Korkeavuorenkadun kulmaan vuonna 1975 valmistunut liike- j...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän