Ouluun rakennettu varavoimajärjestelmä havainnollistaa sähköverkon toimintaa

Päivämäärä: 6.2.2023

Eaton toimitti Ouluun 50 kW:n ja 60 kVA:n UPSG-kontin sekä 50 kWh:n varastokapasiteetilla varustetun xStorage Compact -energiavaraston, joiden ympärille on rakennettu laajamittainen ja monipuolinen sähköjärjestelmä. Enico toimi alihankkijana energiavarastojen osalta ja Oulun Energia Urakointi auttoi asennustöissä.

Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto rakennuttivat Linnanmaan yhteiskampukselle Eatonin Suomessa kehittämää tekniikkaa hyödyntävän varavoimajärjestelmän, jonka avulla on mahdollista emuloida modernin sähköverkon toimintaa. Käytännössä Linnanmaan kampukselle rakennettiin mikroverkko, joka vastaa isoa, oikeaa sähköverkkoa. Sen avulla voidaan simuloida sähköautojen latauksen aiheuttamia piikkejä, uusiutuvan energian käyttöä, mahdollisia sähköverkon häiriöitä ja käytännössä mitä vaan. Se on kuin reaalielämäsimulaattori opetuskäyttöön. Uuden järjestelmän ansiosta koko hybridilaboratorio saa varmuudella sähköä olosuhteista riippumatta.

Lue koko tarina tästä: Monipuolinen reaalielämäsimulaattori opetuskäyttöön – Ouluun rakennettu varavoimajärjestelmä havainnollistaa tehokkaasti sähköverkon toimintaa

Referenssihankkeet Eaton

TAYS R-siipi

TAYS R-siipi

Sisp. korjaus | Tampere | n. 10 milj. €

Tays Keskussairaalan R-kuvantamisessa tutkimme kaikenikäisiä kuvantamistutk...

Suomen Kansallisooppera

Suomen Kansallisooppera

Helsinki

Oopperatalon suunnittelu alkoi jo 1970-luvulla. Rakennustyöt alkoivat Töölönl...

Metsähovin radio-observatorio

Metsähovin radio-observatorio

Kirkkonummi

Metsähovi on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio. Metsäho...

Heli Subsea

Heli Subsea

Kirjala

Heli Subsea on maailman johtava hätäkoulutukseen tarkoitettujen hätäsimulaa...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän