Ormaxilla maailmanluokan laadunvarmistus

Päivämäärä: 18.8.2015

Ormaxin Orimattilan kattotiilitehtaalla on tänä kesänä otettu käyttöön maailman ensimmäinen röntgenteknologiaa hyödyntävä kattotiilien laadunvalvontajärjestelmä. Tile-X -järjestelmän ansiosta yhdessäkään lapetiilessä ei voi olla piileviä virheitä, joita ihmissilmällä ei voi havaita.

Tile-X toimii samoin kuin sairaaloista tuttu röntgenlaite. Se ampuu röntgensäteen kapeana viuhkana kuvattavaan kohteeseen – tässä tapauksessa siis linjalla lyijykaapin läpi kulkevaan kattotiileen – läpäisee sen ja muodostaa tiilestä röntgenkuvan. Ohjelmisto vertaa tiilestä mitattua materiaalitiheyttä huippulaatuiseen referenssitiileen.

– Röntgenlaite näkee tiilen sisälle ja havaitsee uskomattoman tarkasti myös pienimmätkin poikkeamat, ilmataskut, hiekkapaakut tai hienoimmatkin halkeamat, tehtaanjohtaja Teemu Ahola toteaa.

Jo ennen uutta röntgenpohjaista laadunvalvontajärjestelmää Ormaxin kattotiilitehdas on palkittu World Class -tittelillä. Tehdas täytti arvonimen ansaitakseen todella korkeat kriteerit tehokkuudessa, virhemarginaalissa, työturvallisuudessa ja siisteydessä.

Korkean laatunsa vuoksi Ormaxin betonikattotiilitehtaalla valmistetuille betonikattotiilille myönnetään 30 vuoden materiaalitakuu, joka takaa tiilen vesitiiviyden, lujuuden ja pakkasenkestävyyden.

Lisätietoja:

Ormax Monier Oy

toimitusjohtaja Pekka Pohjalainen, GSM 0400 470976, pekka.pohjalainen@ormax.fi

myyntipäällikkö Birgitta Pollari, GSM: 040 7595 284, birgitta.pollari@ormax.fi

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän