Nilfiskin imurit ottavat talteen rakennuspölyn – jopa kaikista hienojakoisimman

Päivämäärä: 5.10.2021

Keuhkot ovat yhtä haavoittuvaiset kuin muutkin ruumiin osat, mutta niiden suojaamiseen liittyy ainutlaatuisia haasteita. Näennäisen vaarattomat aineet tai prosessit saattavat tuottaa kaikkein vaarallisimpia pölyhiukkasia, ja niitä voi olla vaikea hallita niiden äärimmäisen pienen koon takia. Kun käytössä on oikea pölyn talteenotto- ja suodatusjärjestelmä, se suojaa käyttäjien sekä tilojen tulevien käyttäjien terveyttä.

Pölyluokat

Pölyä syntyy useissa eri prosesseissa. Tuotantoprosessit, mekaaniset prosessit ja kemialliset reaktiot voivat tuottaa pölyä, joka leviää helposti työympäristössä. Jos pölyä pääsee karkaamaan työtilaan ja se joutuu hengityselimiin, niin seuraukset voivat olla lievästä epämukavuudesta jopa hengenvaarallisiin sairaustiloihin. Mahdollinen terveyshaitta tai vaara riippuu pölyn laadusta.

Pölyluokat voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan. Pölyt ja niiden hallintaan sertifioidut imurit jaetaan luokkiin L, M ja H. Nilfiskin laajasta imurivalikoimasta löytyy imurimalleja jokaiseen pölyluokkaan:

  • Vaaraton pöly, kuten huonepöly tai maa-aines. (L-luokka)
  • Vaarallinen pöly, kuten betonipöly tai puupöly. (M-luokka)
    • Puupöly tunnetaan myös sahapölynä. Aina kun puuta porataan, hiotaan tai leikataan, niin siitä syntyy hienojakoisia pölyhiukkasia. Myös betonin kanssa työskentely vapauttaa ilmaan erittäin hienojakoista kvartsipölyä, jonka liiallinen hengittäminen voi aiheuttaa vakavia terve- yshaittoja – ja lopulta johtaa esimerkiksi silikoosiin. Silikoosi on vakava keuhkopölysairaus.
  • Karsinogeeninen pöly, kuten asbesti ja mineraalikuidut. (H-luokka)
    • Karsinogeenisiä eli syöpäriskiä lisääviä pölyjä ovat esimerkiksi asbesti-, lyijy- ja hiilipöly. Myös tietyt vaarallisen luokan materiaaleja käsiteltäessä vapautuu hengitettävää kvartsipölyä, joka on syöpää aiheuttava aine. Jos materiaalia esimerkiksi hiotaan, porataan tai leikataan, niin siitä syntyvä pöly voi muuttua karsinogeeniseksi.

Ratkaisu jokaiseen tehtävään

Valitse jokin kolmesta huipputehokkaasta vaihtoehdosta: kompakti ATTIX 33/44 -sarja, suuren kapasiteetin ATTIX 965 tai erityisen voimakas VHS120. Kaikki mallit ovat kestäviä ja helppokäyttöisiä, niissä on innovatiiviset ja tehokkaat suodatusjärjestelmät ja ne on hyväksytty kaikkiin H-luokan pölyä tuottaviin tehtäviin.

Tutustu suodatin vaihtoehtoihin täältä.

InfiniClean

Nilfisk InfiniClean on tehokas ja jatkuvasti toimiva täysautomaattinen suodattimen puhdistusjärjestelmä. Järjestelmä käynnistyy, kun kytket virran imuriin! Suodatin puhdistetaan automaattisesti 20 sekunnin välein, kun imuria käytetään, joten voit keskittyä kulloiseenkin tehtävään tuloksista murehtimatta.

Ylivertaista suojausta varten rakennetut Nilfiskin pölynimurit suunniteltiin antamaan työntekijöille mielenrauha ja paras mahdollinen työturvallisuus.

Lue lisää vaarallisesta pölystä maksuttomasta oppaastamme. 

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän