Muunneltavaa akustiikkaa yhdellä kosketuksella

Päivämäärä: 26.6.2024

Idea-Puu Oy:n kehittämä, portaattomasti säädettävä KAIKUA®-akustiikan hallinta­järjestelmä on kehitetty kohteisiin, joissa tarvitaan muunneltavaa akustiikkaa. Moni­käyttöisten tilojen akustiikan säätäminen optimaaliseksi käyttö­tarkoituksen vaihtuessa on tähän asti ollut melko haastavaa.

”Kuvitellaan tilaisuutta, jonka ohjelmassa on vuoronperään puheita, klassisesti soitettua musiikkia ja sähköisesti vahvistettuja bändi­esityksiä. Jotta yleisö saisi ohjelmasta parhaan mahdollisen kuuntelu­kokemuksen, pitäisi ohjelma­numeron vaihtuessa pystyä muuttamaan tilan akustiikkaa kullekin esitykselle sopivaksi.

Koska akustiikka­elementit ovat yleensä kiinteitä, on tilan sointiin lähes mahdotonta jälki­käteen vaikuttaa. Se taas on pakottanut tekemään kompromisseja akustiikassa, viihtyvyydessä ja laadussa”,
kertoo Idea-Puu Oy:n projektipäällikkö Rami Piipponen.

KAIKUA® avaa mahdollisuuden muuttaa tilan akustisia ominaisuuksia yhdellä kosketuksella tinkimättä laadusta missään vaiheessa. Näin yksi ja sama tila muuntautuu hetkessä esimerkiksi kamari­musiikki­salista sähköisen musiikin konsertti­paikaksi, elokuva­teatteriksi tai konferenssi- ja juhlapaikaksi.

Uskomme, että KAIKUA® tuo vapautta ja vaihtoehtoja muunneltavan akustiikan toteuttamiseen käytännössä. Tilojen käyttö­mahdollisuudet kasvavat miltei rajattomiksi, kun samassa tilassa ja tilaisuudessa voidaan järjestää erityylisiä esityksiä niille ihanteellisissa olosuhteissa.

KAIKUA®-järjestelmä koostuu etäohjattavista akustiikka­elementeistä, joiden akustisia ominaisuuksia voidaan nopeasti säätää tietokone- tai mobiili­sovelluksen avulla portaattomasti ja laajalla taajuus­alueella. Juuri portaaton säätö­mahdollisuus takaa Idea-Puun toimitus­johtajan Aimo Schroderuksen mielestä parhaan mahdollisen akustiikan jopa kaikkein vaativimpiin tiloihin, kuten vaikkapa musiikki­saleihin, studioihin ja soittohuoneisiin.

KAIKUA® suunnitellaan ja toimitetaan yksilöllisesti kuhunkin tilaan sopivaksi – aina elementtien tarvittavasta määrästä niiden ulko­näköön ja viimeistelyyn saakka. Näin akustiikka sulautuu saumattomasti tilan muuhun sisustukseen.

Tarkempia tietoja, kuten vaikkapa Kaikuan absorptio­kertoimet, löydät osoitteesta kaikua.fi tai lataamalla linkistä löytyvän esitteen (PDF).

 

Rami Piipponen
Projektipäällikkö

Idea-Puu Oy
044 5258 423
[email protected]
kaikua.fi
ideapuu.fi
 

Idea-Puu Oy
Idea-Puu Oy on vuonna 1982 perustettu Vihdin Nummelassa toimiva erikois­puusepän­tehdas. Yritys tarjoaa kokonais­palveluja kaikissa puusepänalan töissä yksittäisistä sisustus­projekteista laajempiin kokonaisuuksiin.

Ekologiset arvot, tuotannon ja tuotteiden ympäristö­ystävällisyys sekä päästöttömyys ovat Idea-Puun toiminnan vankkoja kulmakiviä.

Idea-Puu Oy on saavuttanut mainetta luotettavana ja osaavana projekti­sisustajana. Se on sisustanut lukuisia julkisia tiloja ympäri Suomea.

Merkittävien arvo­kohteiden lista on pitkä. Muun muassa seuraavien rakennusten näkyvät puu­osat ovat pääosin Vihdissä valmistettuja: Mäntyniemi, Helsingin Musiikkitalo, Viikin Ympäristötalo, Hovioikeus, Merikeskus Vellamo, Suomalainen Musiikkikampus ja Tikkurilan kirkko. Myös Helsingin keskusta­kirjaston Oodin sisustuksessa näkyy Idean-Puun ammattilaisten kädenjälki.

Puusisustuksen ja mitta­tilaus­kalusteiden lisäksi Idea-Puulla on pitkät perinteet akustiikkaan liittyvien sisustus­ratkaisujen osaajana ja toimittajana.

Lisää tuotteesta Kaikua - mobiilisäädettävä akustiikkaseinä

Kaikua - mobiilisäädettävä akustiikkaseinä

Akustiikka hallintaan yhdellä hipaisulla.

Varaa esittelyaika

Varaa esittelyaika

Varaa aika vierailuun akustiikkalaboratoriossamme.

Lue lisää

Akustiikkapaneelit

Akustiikkapaneelit

Puuviilupintaiset sisäverhouslevyt sileinä tai akustoivina.

Lue lisää

Referenssit

Referenssit

Idea-Puun projekteja.

Lue lisää

Pintamateriaalit

Pintamateriaalit

Valikoimaa vaihtoehdoistamme.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Kaikua esittelyvideo

Referenssihankkeet Idea-Puu Oy

Suomalaisen musiikkikampuksen laajennus Jyväskylässä

Suomalaisen musiikkikampuksen laajennus Jyväskylässä

Uudisrakennus | Jyväskylä | n. 10 milj. €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa yliopisto, korkeakoulut, paikkakunn...

Tikkurilan kirkko Vantaalle

Tikkurilan kirkko Vantaalle

Uudisrakennus | Vantaa | 21,3 milj. €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kirkot, paikkakunnalla Vantaa. . Ra...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Kasarmintorin toimistorakennus

Kasarmintorin toimistorakennus

Uudisrakennus | Helsinki | Yli 10 Milj EUR

Kasarmikatu 21 sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa, jonne ei ole tehty vuos...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje