Muotolevy tuo keraamiset Tonality-julkisivulaatat Suomen markkinoille

Päivämäärä: 26.5.2020

Tonality-julkisivulaatat ovat korkealaatuisesta savesta valmistettuja keraamisia julkisivulaattoja. Ekologiset, paloturvalliset, kestävät sekä helposti asennettavat laatat ovat saatavilla yhteensä 50 eri värissä, erilaisin pintastruktuurein sekä monissa eri laattamitoissa ja -muodoissa.

Keraamiset Tonality-julkisivulaatat on tarkoitettu tuulettuvan julkisivurakenteen verhoukseen. Tuulettuvassa rakenteessa ilma virtaa vapaasti julkisivuverhouksen takana. Rakenne soveltuu erityisen hyvin olosuhteisiin, joissa rakenteet altistuvat voimakkaille säävaihteluille.

Esimerkiksi Suomessa rakennusten julkisivut kohtaavat vesi- ja lumisateita, auringon UV-säteilyä sekä vuodenajan mukaan vaihtelevia lämpötiloja. Tuulettuva rakenne luo erinomaiset edellytykset hyvälle lämmöneristykselle ja pitää rakenteet kuivina estämällä kylmäsiltojen muodostumisen ja kosteuden tiivistymisen.

Kestävä, paloturvallinen ja ympäristöystävällinen julkisivumateriaali

Tonality-laatat valmistetaan Saksassa Westerwaldissa sijaitsevan yhden Euroopan suurimman saviesiintymän savesta. Korkealaatuinen savi mahdollistaa keraamisten laattojen valmistamisen KERALIS-polttoprosessilla. Muotoon puristetut laatat poltetaan tiiviiksi peräti 1200 °C lämpötilassa. Valmistusmenetelmän myötä laatoista tulee kestäviä, tasalaatuisia ja huoltovapaita. Julkisivulaatoista tulee myös UV-säteilyn kestäviä, joten ne säilyttävät ominaisuutensa ja värisävynsä vuosikymmenten ajan.

- Tonality-julkisivulaatat ovat tyylikäs, pitkäikäinen ja ekologinen ratkaisu tuulettuvan julkisivurakenteen verhoiluun. Laatat ovat lisäksi palamattomia ja tukevat erinomaisesti rakennuksen muuta palosuojausta. Valmistusmenetelmän myötä keraamiset laatat ovat myös paineen-, iskun ja naarmutuksenkestäviä sekä anti-graffitisuojattuja, mutta silti kevyitä ja siten helposti käsiteltäviä työmaalla, Muotolevy Rakennustuotteet Oy:n julkisivutuotteiden myyntipäällikkö Kai Vanha-aho kertoo.

Tonality-laatat ovat 100% kierrätettävää materiaalia. Myös kaikki Tonalityn kiinnitysjärjestelmien osat voidaan kierrättää ja uusiokäyttää. Tonalityn laattatehdas sijaitsee Westerwaldin saviesiintymän laidalla, joten ylimääräiset rahditkaan eivät kasvata niiden hiilijalanjälkeä. Lisäksi Tonality maisemoi kaikki savikaivoksensa huomaamattomiksi.

Mekaaninen piilokiinnitys ilman näkyviä kiinnikkeitä

Tonalityn kehittämät asennusjärjestelmät on suunniteltu tekemään julkisivulaattojen asentamisesta mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Kun julkisivuranka on asennettu, laatat ripustetaan paikalleen mekaanisella piilokiinnityksellä.

- Tonality-laatoilla verhoiltu julkisivu on alusta loppuun suunnittelijan vision mukainen harmonisen yhtenäinen laatoitus ilman näkyviä kiinnikkeitä. Tonality-laatoilla syntyy julkisivuja, joissa on luonnetta – näyttävä julkisivuverhoilu, joka istuu tyylikkäästi ympäristöönsä ja on valmistettu ympäristöystävällisellä menetelmällä luonnollisesta materiaalista, Vanha-aho sanoo.

Muotolevy on vuonna 1974 perustettu kasvava ja kehittyvä perheyritys. Muotolevy suhtautuu intohimoisesti suomalaisen rakentamisen laadun sekä työ- ja asuinympäristöjen kehittämiseen. Muotolevyn tarjooma sisältää laadukkaita kuivarakentamisen ratkaisuja sisä- ja julkisivurakentamiseen sekä muuntojoustavat tilaratkaisut työympäristöihin ja julkisiin tiloihin. muotolevy.fi

Referenssihankkeet Muotolevy Oy

PuuMera Kivistö

PuuMera Kivistö

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Vantaan asuntomessuille Euroopan suurin puukerrostaloSuomalainen puurakentami...

Ruusupuisto Jyväskylässä

Ruusupuisto Jyväskylässä

Uudisrakennus | Jyväskylä | 20,00 milj €

Jyväskylän yliopiston käyttöön tulleessa Ruusupuisto-uudisrakennuksessa on ju...

Kaarisairaala

Kaarisairaala

Laajennus | Kuopio | 71,00 milj €

Kuopion yliopistollinen sairaala kasvoi neljänneksellä Maassamme on käynnis...

Brondankulma

Brondankulma

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Eteläesplanadin ja Korkeavuorenkadun kulmaan vuonna 1975 valmistunut liike- j...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi