Muntersin optimoidut ilmankuivausratkaisut vesilaitoksissa

Päivämäärä: 12.4.2023

Laitteiden vikaantuminen ja ikääntyvät putket ovat vedenpuhdistamojen suurimpia haasteita. Kondensoitumista tapahtuu, kun lämmin, kostea ilma kohtaa kylmän pinnan. Ilmankosteuden poistaminen lämmittimien avulla ei kuitenkaan ole tehokasta, koska se ei laske kastepistettä eli lämpötilaa, jossa ilma on vesihöyryn kyllästämä. Jos ongelmaa ei korjata, kondenssivesi voi syövyttää sekä vesiputkia että herkkiä valvontalaitteita. Seurauksena voidaan joutua tekemään kalliita ennakoimattomia huoltoja tai jopa keskeyttämään toiminta.


Muntersin optimoitujen ilmankuivausratkaisujen avulla voit ehkäistä korroosiota ja varmistaa, ettei putkistoihin ja elektronisiin etävalvontalaitteisiin tule toimintahäiriöitä. Lisäksi estetään homeen ja bakteerien kasvu ja eliminoidaan suunnittelemattomat tuotantokatkokset pitämällä vedenpuhdistamot 100-prosenttisesti toiminnassa. Munters ilmankuivaimet ovat energiatehokkaita ja ne on helppo asentaa. Kuivaimia on saatavana useita eri kokoja ja kokoonpanoja vedenpuhdistamon tarpeiden mukaan. Ne seuraavat todellisia olosuhteita reaaliajassa mittaamalla kosteutta ja lämpötilaa sen varmistamiseksi, että laite toimii vain silloin, kun on olemassa kondensaation riski. Tämä mahdollistaa laitteiston energiatehokkaan ohjauksen.

 

Kuivausroottori on laitteiston absorptiokuivaava osa. Hunajakennorakenteinen roottori koostuu suuresta määrästä pieniä ilmakanavia ja se poistaa ilmasta vesihöyryä erittäin tehokkaasti. Roottori on jaettu kolmeen osaan. Kuivattavaa ilmavirtaa kutsutaan prosessi-ilmaksi. Se kulkee roottorin laajimman vyöhykkeen läpi ja poistuu roottorista erittäin kuivana ilmana. Roottori pyörii hitaasti jolloin tuleva ilma kohtaa aina roottorin kuivan vyöhykkeen.

Roottorin kuivattavaa ilmavirtaa kutsutaan regenerointi-ilmaksi. Sitä lämmitetään ja viedään erillisen sektorin kautta roottorin läpi, jolloin kosteus höyrystyy pois roottorin regenerointiosasta. Ilma poistetaan kosteana/märkänä ilmana ulos.

Laitteiston sisään rakennettu LTO-sektori säästää energiaa.


Muntersin oma huolto ja asiantuntemuksemme takaavat laitteesi optimaalisen toiminnan, minimaalisen energiankulutuksen ja pitkän käyttöiän.
 



Munters Finland Oy
Hakamäenkuja 3
01510 Vantaa

Jari Kahiala
Puh. 0400-470703
[email protected]
[email protected]

Lisää tuotteesta Ilmankuivaimet

Ilmankuivaimet

Muntersin valikoimassa on laaja valikoima ilmankuivaimia kaupalliseen ja teolliseen käyttöön.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje