Munters alapohjien ja kellareiden ilmankuivaus

Päivämäärä: 13.8.2021

Alapohjan ja kellareiden suojaaminen tarkoitukseen sopivalla ilmankuivaajalla on paras ja varmin menetelmä pitää tilat kunnossa. Tähän käyttöön sopivat Munters absorptiotekniikkaan perustuvat ilmankuivaajat, sillä alapohjan lämpötila on normaalisti aina alle +15C, jolloin muilla ilmankuivausmenetelmillä ei pystytä riittävän alhaista kosteutta saavuttamaan. Turvallinen kosteus on SK 55-60% sekä saneeraus- että uudiskohteissa. Näissä olosuhteissa ei home, sienet ja muut haitalliset itiöt pääse kasvamaan.

Munters ilmankuivaimen toiminta: Ilmankuivaaja asennetaan joko alapohjaan tai tekniseen tilaan, josta tehdään kanavoinnit ryömintätilaan. Ilmankuivaaja imee ilman yhdestä pisteestä ja kuljettaa sen kuivaajan läpi. Ilmassa oleva kosteus sitoutuu roottoriin ja kuivailma johdetaan kanavistojen avulla takaisin alapohjaan. Ilmankuivaajaan otetaan joko ulkoa tai alapohjasta nk. regenerointi-ilmaa, jonka avulla alapohjan prosessi-ilmasta roottoriin sitoutunut kosteus irrotetaan roottorista. Regenerointi-ilmaan siirtynyt kosteus puhalletaan märkänä ilmana tilasta ulos. Laitteistoa ohjataan alapohjaan asennetun hygrostaatin avulla, joka käynnistää ja pysäyttää ilmankuivaimen kosteuden asetusarvon mukaisesti.

Kuivain mitoitetaan Munters ammattilaisten toimesta tilavuuden sekä muiden mahdollisten kosteuskuormien mukaan. Oli tila minkä kokoinen tahansa, Muntersilta löytyy siihen järkevä ja energiataloudellinen ratkaisu. Lisäksi Muntersin oma huolto pitää laitteiston kunnossa koko sen pitkän elinkaaren ajan.

Lisätiedot:
Jari Kahiala
Business Unit Manager
0400 470703
[email protected]

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje