MAC-maalämpömoduuli

Päivämäärä: 14.2.2024

Parmair 100 MAC, 120 MAC ja 150 MAC -laitteiden päälle asennettava vain 316 mm korkea määlämpömoduuli

Parmair MAC -maalämpömoduuli on Parmair MAC -laitteiden päälle integroitu kanavapatterimoduuli, jota käytetään lämmityskaudella ilmanvaihtokoneelle tulevan ulkoilman lämmitykseen ja kesällä viilentämiseen.

Lämmityskaudella moduulia käytetään ilmanvaihdon ulkoilman esilämmittämiseen, jolloin ilmanvaihtolaitteen energiatehokkuus kasvaa ja talvitoimivuus paranee. Kesällä moduulia käytetään tuloilman viilentämiseen, jolloin viilennysteho riittää yleensä noin 2-3 asteen lämpötilan laskuun huonetiloissa. Samalla ilmankosteus vähenee ja sisäilma tuntuu miellyttävämmältä.

Parmair MAC -maalämpömoduuli hyödyntää maalämmön keruupiirin nestettä ja tuottaa lähes ilmaiseksi usean kilowatin lämmitys- ja viilennystehon. Jäähdytyksessä syntyvä lämpö siirtyy keruupiirin kautta takaisin lämpökaivoon, jolloin se vaikuttaa positiivisesti myös lämpöpumpun hyötysuhteeseen.

Mahdollista suuremmat suodattimet

IV-koneen sisäiset suodattimet jätetään pois, koska suodattimet on moduulin kotelossa ja helposti vaihdettavissa.

Maalämmön keruupiirin hyödyntäminen viilennyksen lähteenä

Maalämpöpumpun lämmönkeruupiiriä voidaan hyödyntää myös viilennyksen lähteenä. Jäähdytyksessä syntyvä lämpö siirtyy keruupiirin kautta lämpökaivoon tai maahan, jolloin lämpö jossain määrin varastoituu kaivoon, mikä ehkäisee sen jäähtymistä pitkällä aikavälillä ja vaikuttaa tätä kautta positiivisesti myös lämpöpumpun hyötysuhteeseen. Tuloilmakanaviston hyödyntämisen etuna on, että viileää saadaan jaettua tasaisesti eri puolille taloa.

Lisää tuotteesta Ilmanvaihtokoneet vanhan tilalle

Ilmanvaihtokoneet vanhan tilalle

Parmairin uudet ilmanvaihtokoneet säästävät jopa yli 3 000 kWh/v energiaa verrattuna vain 15 vuotta vanhoihin laitteisiin ja tuovat satojen eurojen säästöt sähkölaskuun. Forssan tehtaalla valmistamamme Avain lipun arvoiset ilmanvaihtokoneemme ovat erittäin laadukkaita, hiljaisia ja energiatehokkaita.

Jälleenmyyjille / urakoitsijoille
Laitesovittimet
Parmair SmartAir™
Suodattimet
Yhteystiedot
Energiansäästölaskelma
Esitteet ja ohjeet
Parmair Videot

Referenssihankkeet Parmair ilmanvaihto Oy

Kilpisjärven Santa’s Hotel Rakka

Kilpisjärven Santa’s Hotel Rakka

Uudisrakennus | Kilpisjärvi | 8 milj. €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa hotellit/motellit, paikkakunnalla E...

Kiirunatalo Omakotitalo - Kello
Keravan Kartanon Torppa - Puukoti

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän