Maailman vastuullisinta kuvioitua ruostumatonta terästä Stalalta Lahdesta

Päivämäärä: 29.3.2023

StalaTex on globaalisti yksi parhaista kestävän muotoilun esimerkeistä.

StalaTex suunniteltiin vähentämään naarmujen ja sormen­jälkien näkyvyyttä ruostumattomilla teräspinnoilla sekä tekemään kylmästä ja teollisesta materiaalista lämpimämmän ja helpommin lähestyttävän oloista. Ruostumaton teräs on lyömätön materiaali hygienian, kestävyyden ja kierrätettävyyden kannalta.

StalaTex -pintojen valmistuksessa käytetty huippu­teknologia on täysin kemikaali­vapaata ja vähän energiaa kuluttavaa – ja tämäkin energia on uusiutuvaa tuuli­energiaa.

Kun puhutaan tuotteen kestävyydestä ympäristön kannalta, on huomioitava tuotteen koko elin­kaaren vaikutus. StalaTex -pintoihin käytetty ruostumaton teräs on noin 90-prosenttisesti kierrätettyä. StalaTex:n ansiosta ruostumaton teräs ikääntyy tyylikkäästi pitkä­aikaisessa käytössä, jolloin sen vaihtamiselle on vähemmän tarvetta. Voisi melkein sanoa, että StalaTex kestää ikuisesti. Tuote on kuitenkin 100 % kierrätettävissä pitkän käyttö­ikänsä jälkeen.

Ympäristö­ystävällisen, kemikaalittoman ja vähän energiaa kuluttavan valmistus­prosessin lisäksi materiaalista aiheutuvan jätteen määrä on minimoitu ja kaikki yli jäävä ruostumaton teräs kierrätetään sata­prosenttisesti valmistus­prosessin aikana. Stalan tehtaalla Suomessa käytetään vain uusiutuvaa tuuli­energiaa.

Green GOOD DESIGN® 2021 -palkittu innovaatio

European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design myönsivät StalaTexille Green GOOD DESIGN® 2021 -palkinnon, joka on yksi maailman arvostetuimmista muotoilu­palkinnoista. Green GOOD DESIGN® -palkinto on Eero Saarisen sekä Charles ja Ray Eamesin Chicagossa vuonna 1950 perustaman alkuperäisen GOOD DESIGN -ohjelman erityis­palkinto.

Green GOOD DESIGN -palkinnolla palkitaan erityisen merkittäviä ja tärkeitä uusia kansain­välisiä tuotteita, jotka edustavat äärimmäisen kestävää suunnittelua, ja täyttävät tiukimmatkin ympäristö­vaatimukset.

Stalan matka kohti kestävää tulevaisuutta

Stala on laaja-alaisesti sitoutunut vastuullisiin arvoihin. Näitä ovat hyvin­voinnin kehittäminen, tehokas resurssien käyttö, hiili­jalanjäljen pienentäminen ja vastuullinen yritys­toiminta. Stalan tavoitteena on olla hiili­neutraali vuonna 2035. Lisäksi yrityksemme on sitoutunut vähentämään jätettä 10 % vuosittain ja kierrättämään kaiken jätteen vuoteen 2030 mennessä. Sama kunnian­himoinen vuosittainen 10 %:n vähennys­tavoite koskee myös veden ja energian kulutusta.

StalaTex on uraauurtava teknologia, joka mullistaa ruostumattoman teräksen käytön

StalaTex tuo teräkseen pehmeyttä. Laser­kuvioidut, ruostumattomasta teräksestä valmistetut tuotteet on suunniteltu kestämään elämää. Stala antaa mieli­kuvitukselle siivet työ­tasojen lisäksi monenlaisiin käyttö­kohteisiin. Uudessa teknologiassa yhdistyvät luovuus ja äärimmäinen kestävyys. Olemme sitoutuneita toimittamaan kestäviä ja huippu­laadukkaita tuotteita, joiden ilmasto­vaikutus on mahdollisimman pieni. Meille, ruostumaton teräs on elin­ikäinen valinta elämää varten.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän