Maailman vastuullisinta kuvioitua ruostumatonta terästä Stalalta Lahdesta

Päivämäärä: 29.3.2023

StalaTex on globaalisti yksi parhaista kestävän muotoilun esimerkeistä.

StalaTex suunniteltiin vähentämään naarmujen ja sormen­jälkien näkyvyyttä ruostumattomilla teräspinnoilla sekä tekemään kylmästä ja teollisesta materiaalista lämpimämmän ja helpommin lähestyttävän oloista. Ruostumaton teräs on lyömätön materiaali hygienian, kestävyyden ja kierrätettävyyden kannalta.

StalaTex -pintojen valmistuksessa käytetty huippu­teknologia on täysin kemikaali­vapaata ja vähän energiaa kuluttavaa – ja tämäkin energia on uusiutuvaa tuuli­energiaa.

Kun puhutaan tuotteen kestävyydestä ympäristön kannalta, on huomioitava tuotteen koko elin­kaaren vaikutus. StalaTex -pintoihin käytetty ruostumaton teräs on noin 90-prosenttisesti kierrätettyä. StalaTex:n ansiosta ruostumaton teräs ikääntyy tyylikkäästi pitkä­aikaisessa käytössä, jolloin sen vaihtamiselle on vähemmän tarvetta. Voisi melkein sanoa, että StalaTex kestää ikuisesti. Tuote on kuitenkin 100 % kierrätettävissä pitkän käyttö­ikänsä jälkeen.

Ympäristö­ystävällisen, kemikaalittoman ja vähän energiaa kuluttavan valmistus­prosessin lisäksi materiaalista aiheutuvan jätteen määrä on minimoitu ja kaikki yli jäävä ruostumaton teräs kierrätetään sata­prosenttisesti valmistus­prosessin aikana. Stalan tehtaalla Suomessa käytetään vain uusiutuvaa tuuli­energiaa.

Green GOOD DESIGN® 2021 -palkittu innovaatio

European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design myönsivät StalaTexille Green GOOD DESIGN® 2021 -palkinnon, joka on yksi maailman arvostetuimmista muotoilu­palkinnoista. Green GOOD DESIGN® -palkinto on Eero Saarisen sekä Charles ja Ray Eamesin Chicagossa vuonna 1950 perustaman alkuperäisen GOOD DESIGN -ohjelman erityis­palkinto.

Green GOOD DESIGN -palkinnolla palkitaan erityisen merkittäviä ja tärkeitä uusia kansain­välisiä tuotteita, jotka edustavat äärimmäisen kestävää suunnittelua, ja täyttävät tiukimmatkin ympäristö­vaatimukset.

Stalan matka kohti kestävää tulevaisuutta

Stala on laaja-alaisesti sitoutunut vastuullisiin arvoihin. Näitä ovat hyvin­voinnin kehittäminen, tehokas resurssien käyttö, hiili­jalanjäljen pienentäminen ja vastuullinen yritys­toiminta. Stalan tavoitteena on olla hiili­neutraali vuonna 2035. Lisäksi yrityksemme on sitoutunut vähentämään jätettä 10 % vuosittain ja kierrättämään kaiken jätteen vuoteen 2030 mennessä. Sama kunnian­himoinen vuosittainen 10 %:n vähennys­tavoite koskee myös veden ja energian kulutusta.

StalaTex on uraauurtava teknologia, joka mullistaa ruostumattoman teräksen käytön

StalaTex tuo teräkseen pehmeyttä. Laser­kuvioidut, ruostumattomasta teräksestä valmistetut tuotteet on suunniteltu kestämään elämää. Stala antaa mieli­kuvitukselle siivet työ­tasojen lisäksi monenlaisiin käyttö­kohteisiin. Uudessa teknologiassa yhdistyvät luovuus ja äärimmäinen kestävyys. Olemme sitoutuneita toimittamaan kestäviä ja huippu­laadukkaita tuotteita, joiden ilmasto­vaikutus on mahdollisimman pieni. Meille, ruostumaton teräs on elin­ikäinen valinta elämää varten.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje