Lindab konserni on ostanut Ruotsalaisen Ekovent AB:n

Päivämäärä: 6.10.2020

Lindab on 1.10.2020 ilmoittanut ostavansa ruotsalaisen ilmanvaihto yrityksen Ekovent Ab:n, joka tunnetaan ilmanvaihdon palontorjuntatuotteiden valmistajana sekä ulospuhallus hajottajien ja ilmanottokatosten design tuotteista. Kauppa laajentaa Lindabin tarjontaa ilmanvaihtoratkaisuissa ja vahvistaa asemaansa ilmanvaihto alan merkittävänä tekijänä. 

Ekovent kehittää laadukkaita tuotteita ja sillä on korkean teknisen osaamisen omaava myyntihenkilöstö, joka on rakentanut läheiset suhteet tilaajiin, suunnittelijoihin ja urakoitsijoihin. Lindab aikoo kehittää edelleen Ekoventin toimintaa ja myyntiä Ruotsissa ja Pohjoismaissa. Ekovent valmistaa pääasiassa palo- ja savunhallintatuotteita, mutta tarjoaa myös muita ilmanvaihtotuotteita, kuten kattotuotteita, säleiköitä, säätöpeltejä ja puhaltimia.

“Ekoventillä on korkea asiantuntemus ilmanvaihtoratkaisuista sekä palontorjunnasta, jotka ovat Lindabin painopistealueita. He ajattelevat pitkällä tähtäimellä keskittyen laatuun ja asiakasarvoon. Tämä on täysin Lindabin filosofian mukainen. Kauppa täydentää Lindabia monella tasolla. Odotamme innolla Ekoventin liiketoiminnan kehittämistä yhteisillä ponnisteluilla ”, sanoo Lindab-konsernin toimitusjohtaja Ola Ringdahl.

Ekovent on perheyritys jo toisessa sukupolvessa, yhtiö perustettiin 1972. Yhtiöllä on pääkonttori ja kaksi tuotantolaitosta Vellingessä, Malmön ulkopuolella. Näiden lisäksi on myyntikonttorit Tukholmassa ja Göteborgissa. Vellingessä Ekoventillä on myös kehityskeskus, jossa on edistynyt testilaboratorio.

Ekoventin toimitusjohtaja ja omistaja Michael Wahlgren ja Ekoventin omistaja Monica Grube: ”Ekovent on kehittänyt ja rakentanut toimiaan ahkerasti yhdessä kaikkien työntekijöiden kanssa saavuttaakseen vahvan aseman Ruotsin ilmanvaihtoteollisuudessa. Olemme iloisia siitä, että Ekovent voi jatkaa kehitystään osana Lindabia. Olemme yhtä mieltä siitä, että on tärkeää asettaa keskipisteeseen asiakas jolla on korkea tekninen pätevyys yrityksessä. Ekovent ja Lindab ovat siirtymässä uuteen jännittävään vaiheeseen."

Ekoventin myynti vuonna 2019 oli noin 123 miljoonaa kruunua. Yhtiöllä on 64 työntekijää.

Ekovent organisoidaan tytäryhtiöksi Ruotsin Lindabille. Aikaisempi toimitusjohtaja ja omistaja Michael Wahlgren jättää yrityksen. Gabriella Wikander Johansson on nimitetty toimitusjohtajaksi, hän toimii myös myyntijohtajana Ekoventissä.

Lue lisää LINDABista heidän verkkosivuiltaan: www.lindab.fi

Lue lisää EKOVENTista heidän verkkosivuillaan: www.ekovent.com

Referenssihankkeet Lindab Oy Ab

Hirsirakenteinen koulukampus Pudasjärvelle

Hirsirakenteinen koulukampus Pudasjärvelle

Uudisrakennus | Pudasjärvi | 41,00 milj €

Pudasjärven koulukampus on maailman suurin hirsinen koulurakennus, pinta-alal...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän