Kurasyöpön ansiosta puhdistaminen onnistuu kätevästi

Päivämäärä: 27.3.2020

Kerrostalojen porrashuoneet sekä päiväkotien ja hoivakotien eteiset likaantuvat helposti, kun lastenrattaiden, polkupyörien, rollaattorien ja pyörätuolien mukana kulkeutuu kuraa ja muuta likaa. Ongelmaan on olemassa kotimainen ratkaisu: Kurasyöppö.

Kavika Oy:n valmistama Kurasyöppö on oiva ratkaisu hoivakotien ja päiväkotien eteisiin sekä kerrostalojen yhteisiin tiloihin. Sen ansiosta niin kulkuvälineiden, pyörien, liikuntavälineiden kuin lemmikkien tassujenkin puhdistaminen onnistuu kätevästi ja helposti.

Päiväkodeissa suurtenkin lapsimäärien kuravaatteet ja saappaat on helppo puhdistaa kurasyöpön päällä. Näissä enemmän käytetyissä tiloissa Kurasyöppöön suunnitellaan pohjaan ruostumattomasta teräksestä valmistettu hiekanerotus- tai pönttökaivo, jonka isosta sakka-astiasta on helppo tyhjentää sinne kerääntynyt lika.

Kurasyöppö kerää irtolian ja roskat, jolloin muut tilat pysyvät siistinä ja puhtaina. Tällä on vaikutusta paitsi viihtyvyyteen myös sisäilman laatuun.

Hygieeninen, turvallinen ja kestävä

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu Kurasyöppö on hygieeninen ja helppo pitää puhtaana. Ritilän alla olevan altaan puhdistus käy helpoiten suihkuttamalla. Kura-altaassa oleva sakkakori kerää roskat ja irtolian, joten nämä eivät pääse tukkimaan viemäriä. Kuistille sijoitetun Kurasyöpön viemäröinti tapahtuu kuivakaivon kautta esimerkiksi sadevesikaivoon.

Kurasyöppö on ajattoman näköinen ja kestävä. Sen muotoilussa onkin kiinnitetty huomiota turvallisuuteen yksityiskohtia myöten. Altaassa ei ole saumoja ja nurkat on pyöristetty. Se jää siististi piiloon säleritilän alle. Ritilässä oleva ruudutus estää puolestaan liukastumisen. Pyöristykset tekevät pinnasta miellyttävän paljaallekin jalalle.

Kurasyöppö asennetaan paikkaan, jossa on lattiakaivo ja suihku. Se sopii sekä laattalattialle että muovipäällysteiselle lattialle. Koska Kurasyöpön asennus tehdään lattiavalun yhteydessä, tulee sen sijoituspaikka ja koko hyvä huomioida jo LVI-suunnitteluvaiheessa.

Tilausta tehtäessä tulee tietää tuotteen koko ja mille lattiamateriaalille se asennetaan. Mini, Midi ja Maxi-koon Kurasyöpöt ovat vakiotuotteita laatta- ja muovipäällysteisille lattioille.

Erikoismittaisia Kurasyöppöjä valmistetaan isompiin sisäänkäynteihin, kuten liiketilojen, päiväkotien, hoivakotien ja muiden julkisten tilojen sisääntulon yhteyteen.

Esteettömän ja kauniin kodin toimiva ratkaisu

Kurasyöpön käyttäjäkokemuksesta kertoo Esteetön ja kaunis koti -blogi. Käyttökohteessa, omakotitalon pääsisäänkäynnin yhteydessä olevassa pesutilassa, on mittatilauksena valmistettu, noin neliömetrin kokoinen Kurasyöppö.

Blogissa todetaan, että myös pyörätuoli on kulkuväline, jonka puhdistus on usein tarpeen kosteammalla säällä tapahtuvan ulkoilun jälkeen.

– Rakenteensa vuoksi vesipesu on usein helpoin tapa puhdistaa lika tuolin pyöristä ja rungon osista. Huuhtelemalla ja harjaamalla kurat irtoavat tehokkaasti  ja puhdasta tuolia on mukava käyttää ja säilyttää.

– Puhdistaminen sujuu kätevästi ja siististi, kun eteinen tai säilytystila on varustettu tarkoituksenmukaisin välinein. Tähän kotimainen Kurasyöppö tarjoaa toimivan ratkaisun, blogissa todetaan.

Pyörätuolin lisäksi kura-altaan päällä on näppärä pestä esimerkiksi koiran rapaisia tassuja, lasten ulkoleluja, kukkaruukkuja, urheiluvälineitä tai vaikkapa uimaleluja.


Kavika Oy suunnittelee ja valmistaa yli 70 vuoden kokemuksella RST-tuotteita vaativaan käyttöön. Yritys on useilla erityisaloilla tunnettu ruostumattomasta teräksestä valmistettujen räätälöityjen kalusteiden tuotekehittäjä, joka panostaa kestävään kehitykseen.

Referenssihankkeet Kavika Oy

Lastensairaala

Lastensairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 175,00 milj €

Uusi lastensairaala on valmistunut rakennuksena ja taloteknisesti. Ensimmäise...

Päiväkoti Aada ja leikkipuisto Ida Helsinkiin

Päiväkoti Aada ja leikkipuisto Ida Helsinkiin

Uudisrakennus | Helsinki | 6,3 milj. €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa päiväkodit, seimet, paikkakunnalla ...

Sairaala Nova

Sairaala Nova

Uudisrakennus | Jyväskylä | 411,2 milj. €

Keski-Suomen uusi keskussairaala, Sairaala Nova, valmistuu syksyllä 2020. Nov...

Kuuma sairaala hanke

Kuuma sairaala hanke

Laajennus | Mikkeli | n. 26,7 milj. €

Noin 29 miljoonaa euroa maksaneessa kuumassa sairaalassa ovat ensihoito, päiv...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän