Kotimainen luonnonkivi on kestävä ja vastuullinen valinta

Päivämäärä: 26.1.2023

Valitsemalla kotimaisen luonnonkiven teet vastuullisen valinnan. Tampereen Kovakivi valmistaa suomalaisesta graniitista laadukkaat rakennus- ja ympäristökivet. Kotimainen luonnonkivi on kestävä ja hiilijalanjäljeltään ylivoimainen verrattuna moneen muuhun rakennusmateriaaliin.

Tampereen Kovakivi Oy on 109 vuotta toiminut perheyritys, joka louhii ja jalostaa kotimaista graniittia. Yrityksen omia kivilaatuja ovat Kurun harmaa, punaruskea ja musta graniitti. Näiden lisäksi Kovakivi jalostaa kaikkia merkittäviä kotimaisia graniitteja. Suomalainen graniitti tunnetaan maailmalla korkeasta laadustaan ja kulutuskestävyydestään.

Tampereen Kovakiven rakennus- ja ympäristökiviä käytetään rakennusmateriaalina erilaisissa ympäristökivitöissä, kuten muuri-, silta- ja allasrakenteissa, katukalusteissa ja -kiveyksissä, portaissa, tasolaatoissa, reunakiveyksissä sekä rakennuskivenä esimerkiksi julkisivuissa, sokkeleissa ja tasoissa.

Yrityksen asiakkaita ovat urakoitsijat, rakennusliikkeet, julkiset hankkijat ja yksityisen kuluttajat. Tuotteet valmistetaan aina tilauksesta ja tehdään asiakkaan tarpeen mukaan.

Viimeisimpiä referenssikohteita, joissa Kovakivi on ollut merkittävässä roolissa, ovat muun muassa Tampereen raitiotiehanke, Nokia Arena Tampereella ja kauppakeskus Lippulaiva Espoossa.

Kotimainen ja kestävä

Vuonna 1914 perustetun Tampereen Kovakiven tärkeitä arvoja ovat kotimaisuus ja vastuullisuus. Suomalainen luonnonkivi kestää elämää ainutlaatuisen hyvin ja sillä on ikuinen elinkaari.

Lisäksi suomalainen luonnonkivi työllistää paikallisesti. Koska kiven louhinta ja jalostus tapahtuvat kotimaassa, kuljetusmatkat eivät muodostu pitkiksi, millä on merkittävä vaikutus tuotteen hiilijalanjälkeen.

Erityisesti pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna kivi on myös edullinen, kun huomioidaan sen alhaiset käyttö- ja huoltokustannukset.Luonnonkivi on vihreä materiaali

Yhteiskunnassa vallitseva ja vahvistuva vastuullisuuden arvostus näkyy myös kestävässä rakentamisessa, jossa kotimaisella kivellä on paikkansa. Ympäristöseloste eli EPD kertoo luotettavasti tuotteen ympäristövaikutukset esimerkiksi vaihtoehtoisiin tai muualla tuotettuihin materiaaleihin verrattuna.

Hankintapäätöksiä tehdessä elinkaariarviointi auttaa tekemään ympäristölle ystävällisiä valintoja. Suomen kiviteollisuutta edustava Kivi ry on laatinut käsikirjan, joka antaa ohjeita kivituotteiden valintaan ympäristönäkökulmasta. Julkaisussa esitellään luonnonkivituotteiden EPD:t ja verrataan suomalaisen luonnonkiven hiilijalanjälkeä muihin tuotteisiin. Ympäristöseloste on tehty elinkaariarviointeihin erikoistuneen Bionova Ltd:n toimesta ja osoittaa, että kotimaisen kiven kilpailukyky on ympäristönäkökulmasta kiistaton.Kovakivi mukana Viherpäivillä

Tampereen Kovakiveen ja sen tuotteisiin on mahdollisuus tutustua Viherpäivät ja -tekniikka -tapahtumassa, joka järjestetään Jyväskylässä 8.–9. helmikuuta 2023. Kaksipäiväisen tapahtuman teemana on Viisas, älykäs, vihreä – muuttuuko tieto teoiksi? Kovakivi on tapahtumassa mukana Kivi ry:n yhteisosastolla.

Yritys osallistuu myös Kivi-päivään, joka järjestetään 14. maaliskuuta 2023 Helsingissä. Ohjelmassa on luvassa tietoa ja keskustelua kestävästä luonnonkivirakentamisesta. Tilaisuudessa esitellään myös luonnonkiven hiilijalanjälkilaskelmat. Tapahtuman kohderyhmänä ovat julkisen sektorin edustajat ja rakentajat.
 

 

SIJAINTI
Poikeluksentie 192
34300 Kuru
Suomi

OTA YHTEYTTÄ
03 473 0300
[email protected]
Yhteystiedot

 

Lisää tuotteesta YMPÄRISTÖKIVET

YMPÄRISTÖKIVET

Graniitti yhdistää kauniin ja hillityn ulkonäön kovaan kulutus-kestävyyteen. Se soveltuu materiaaliksi erilaisiin ympäristökiviin, kuten muuri-, silta- ja allasrakenteisiin, katukalusteisiin ja -kiveyksiin sekä portaisiin, tasolaattoihin ja reunakiveyksiin. Pintakäsittelyt ovat yleensä poltettu, ristipäähakattu, lohkottu tai kiillotettu.

SUORITUSTASOILMOITUKSET

SUORITUSTASOILMOITUKSET

tarkemmat tuotetiedot.

Lue lisää

Referenssihankkeet Tampereen Kovakivi Oy

Tampereen raitiotiehanke, Tampere ratikka

Tampereen raitiotiehanke, Tampere ratikka

Tampere

Tampereen Ratikkaa rakennetaan ja toteutetaan allianssimallilla. Allianssi ...

Nokia Arena ja Lapland Hotels Arena

Nokia Arena ja Lapland Hotels Arena

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Tampereen ydinkeskustaan, radan päälle valmistunut Tampereen eteläinen Kansi ...

Yksityiskohde - Pirkanmaa

Yksityiskohde - Pirkanmaa

Pirkanmaa

Yksityinen hanke.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje