Kevätvinkki - Luo järjestystä pyörähuoneeseen

Päivämäärä: 27.6.2022

Polkupyörien lukumäärän ja erilaisten mallien lisääntyessä, pyörävarastoon kohdistuva käyttökuormitus kasvaa. Onko varastossa pyörätungos ? Onko olemassa joukko pyöriä, joita käytetään säännöllisesti päivittäin ja muita pyöriä, joita säilytetään pitkiä aikoja käyttämättä ? Olemme koonneet vinkkejä ja laitteita, kuinka uusi tai vanha polkupyörävarasto saadaan toimimaan paremmin ja tehokkaammin.

Suunnittele huolellisesti varaston tilankäyttö

Vanhojen käyttämättömien pyörien siivouksen jälkeen varaston tilankäyttö kannattaa suunnittella tarkasti, jotta pieneen tilaan mahtuisi mahdollisimman paljon polkupyöriä. Polkupyörän säilytysvaihtoehtoja on eri hintaluokissa lattioihin, seiniin ja kattoihin. Keskustele toimittajan kanssa siitä, mikä toimii parhaiten. Tässä on muutamia yksinkertaisia ​​esimerkkiratkaisuja, joita voidaan helposti myös yhdistella samaan tilaan:

Perinteiset polkupyörätelineet lattialla. Pysäköinti eri korkeuksille, jotta pyörät eivät juutu toisiinsa. Lisälukitustangon avulla pyörä on mahdollista lukita runkoon.

Siirrettävät koukut yksinkertaisissa metallitangoissa ovat hyvä vaihtoehto harvoin käytetyille polkupyörille. Tällöin päivittäisessä käytössä oleville pyörille jää enemmän tilaa. Kiinnitä tanko kattoon, seinään tai jalustalle lattialle. Ripusta pyörät etupyörään, jonka jälkeen ne voidaan pakata. Metrille mahtuu noin 4-5 pyörää.

Tarjolla on myös muita hieman kalliimpia vaihtoehtoja, kuten kaksikerroksiset polkupyörätelineet ja seinään asennettavat pyörähissit.  Etenkin kaasujousi avusteisissa telineissä pyörät ovat hyvin kevyet nostaa ylös. Erilaisia telineitä kannattaakin yhdistellä tilan mukaisesti.Lastenvaunuille, ulkoiluvarusteille ja erilaisille pienemmille tavaroille varatun tilan saa helposti kaksinkertaistettua,  asentamalla niille erillisen hyllyn.

Lue lisää alla olevasta linkistä.  

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje