ItuFloor-lattialämmitys ja -viilennys: energiatehokkuutta ja mukavuutta

Päivämäärä: 15.11.2023

ItuFloor-lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmä on energiatehokas ja huoleton. ItuFloor tarjoaa tasaiset ja miellyttävät olosuhteet ympäri vuoden.

ItuFloor on myös kustannustehokas: yhdellä järjestelmällä saadaan aikaan sekä lämmitys että viilennys.

– Lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmä rakennetaan samoilla komponenteilla. Näin säästyy kustannuksia, koska erillisiä viilennyksen jakolaitteita ei tarvita. Investoinnille saadaan käyttöä ympäri vuoden. Myöskään huoltokuluja ei juurikaan synny järjestelmän todella vähäisen huoltotarpeen ansiosta, Itula Oy:n myyntipäällikkö Uolevi Pitkänen kertoo.

Lämmitys ja viilennys saadaan jaettua kaikkiin huonetiloihin äänettömästi ja vedottomasti. Järjestelmän teho perustuu ilmanpuhalluksen sijaan suuriin lattiapinta-aloihin ja pieneen lämpötilaeroon huonelämpötilaan verrattuna. Näin saavutetaan ensiluokkaiset sisäilmaolosuhteet talvipakkasella ja kesähelteellä.

Viilennykselle tarvetta

Lämmityskaudella vesikiertoinen putkisto lämmittää ja kesällä viilentää tilaa, mitä Uolevi Pitkäsen mukaan arvostetaan tänä päivänä entistä enemmän.

– Viilennysenergia siirtyy lämmönvaihtimen kautta lattiaputkistoihin ja automatiikka huolehtii, että sisäilmaolosuhteet pysyvät optimaalisina myös kesän kuumimpien helteiden aikana. Säätöjärjestelmä taipuu erilaisten taloautomaatiojärjestelmien vaatimuksiin.

– Viime vuosina koetut hellejaksot ovat tuoneet esille viilennyksen tarpeen myös kodeissa ja palvelutaloissa. Ilmastonmuutoksen johdosta rakennusten ylilämpeneminen tulee lisääntymään, ellei tätä estetä viilennysjärjestelmällä. Nyt olisikin korkea aika alkaa varautua, että asumisviihtyisyys pysyy hyvänä myös tulevaisuudessa. Pitkällä aikavälillä kunnollinen lattiaviilennysjärjestelmä vaikuttaa myös asuntojen arvoon positiivisesti ja maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Viihtyisyyttä energiaa säästäen

Koska vesikiertoisessa järjestelmässä voidaan hyödyntää matalia lämpötiloja, on lämpötilaa mahdollista laskea muutama aste asumisviihtyisyydestä tinkimättä.

– ItuFloor on myös turvallinen. Kastepisteen muodostumisen ehkäisemiseksi järjestelmässä on mukana jakotukilla kastepisteanturi, joka sulkee piirit, mikäli järjestelmään menee liian kylmää vettä, Uolevi Pitkänen kertoo.

ItuFloor-lattialämmitys ja -viilennys sopii uudisrakennuksiin ja peruskorjauskohteisiin. Lattiaviilennyksen voi myös asentaa jälkikäteen vanhoihin lattialämmityskohteisiin. Järjestelmä soveltuu käytettäväksi kaikkien lattiamateriaalien kanssa.

Lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmä säästää tilaa, koska patterit eivät vie asunnosta neliöitä. Putkien ollessa lattian alla piilossa ne eivät myöskään häiritse sisustusta.

Koko paketti Itulalta

ItuFloor-lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmä sisältää kaikki tarvittavat komponentit lämmitystä ja viilennystä varten. Itula tarjoaa myös suunnittelun ja asennuksen avaimet käteen -palveluna sekä koko lattialämmitys- ja viilennysrakenteen.

– Maanvaraiset ja märkätilojen lattiarakenteet toteutetaan raudoitusverkkoasennuksena. Asuntojen lämpölattiarakenne rakennetaan kelluvana laattana joko sementti- tai kipsipohjaisella lattiavalulla. Laatan ja seinän väliin asennetaan reunanauha, joka erottaa seinärakenteet pintavalusta, Uolevi Pitkänen tiivistää järjestelmän asennuksen.

ItuFloor-järjestelmästä löytyvät tuotteet kaikkiin välipohjaratkaisuihin. Lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmä ei aseta rajoituksia lämmön tai viileän tuottotavoille.

Tutustu esitteeseen: Itula Lattialämmitys ja -viilennys Järjestelmäkuvaus
 

 

Lisää tuotteesta ItuFloor lattialämmitys ja -viilennys

ItuFloor lattialämmitys ja -viilennys

Kaikkiin lattiarakenteisiin ja kaikille lämmitysmuodoille sopiva ItuFloor on huoleton ja energiatehokas lattialämmitysratkaisu, joka lisää asumismukavuutta ja tarjoaa tasaisen lämmön jakautumisen koko tilaan.

Itufloor-esite
Materiaalipankki

Materiaalipankki

Lataa tekniset tiedot ja muut dokumentit.

Lue lisää

Itulan ratkaisut
Referenssit
Yhteystiedot

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje