Hiekkaharjun vesitorni Vantaalla

Vantaan Hiekkaharjuun Malmimäen puistoon rakentuu uusi vesitorni, jolla varmistetaan Itä-Vantaan vedenjakelua asukasmäärän kasvaessa. Uusi torni sijoittuu vanhan vesitornin läheisyyteen korvaten sen. Rakentaminen käynnistyi syksyllä 2017 ja torni otetaan käyttöön keväällä 2021. 

Vesitorni varustetaan nykyaikaisilla prosessiteknisillä laitteilla ja ratkaisuilla. Lisäksi rakennetaan tarvittavat uudet veden runkojohdot ja jätevesiviemäri, jotka liitetään nykyisiin verkostoihin. Alueen vedenjakeluverkosto on jo valmiina, joten investointikulut vesijohtojen liittämisestä runkolinjoihin jäävät vähäisiksi.

Urakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy. Tornin visuaalinen ilme työstetään WSP Groupin "Siluetti" -ehdotuksen pohjalta.

HSY:ssä hankkeen toteutusvastuut jakautuvat vesihuollon toimialan investoinnit-osaston ja vedenpuhdistusosaston kesken. Investointiosasto vastaa hankkeen suunnittelusta, urakoinnin kilpailutuksesta sekä toteutushankkeen johtamisesta ja valvonnasta. Vedenpuhdistusosaston rooli tornin tulevana käyttäjänä on tärkeä osatekijä hankkeen johdon ja suunnittelijoiden muodostamassa tiimissä. Vedenpuhdistusosasto vastaa myös verkostoveden laadusta ja tuo suunnitteluun WSP (Water Safety Plan) ohjauksen sekä käyttöönottovaiheen.

Kuva: HSY Teksti: HSY

FaktaNet Liven kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista, valtakunnallisesti
FaktaNet Live

Mukana olleet yritykset

Cembrit Oy

Cembrit toimitti uuteen Hiekkaharjun vesitorni hankkeeseen Cembrit Sollid julkisivulevyt.

Liitetyt tuotteet

Cembrit Solid

Cembrit Solid -levyjen erikoisuus on niiden läpivärjäyksessä.


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän