Fescon Oy ja Nanten Oy yhteistyöhön

Päivämäärä: 12.3.2021

Kotimaiset tuotteet kotimaisilta valmistajilta lattioiden haitta-ainekapselointiin

Vanhoissa rakennuksissa rakenteista voi vapautua sisäilmaan haitallisia yhdisteitä. Rakenteissa ilmenevät haitta-aineet tai haitta-aineyhdisteet tulisi aina ensisijaisesti poistaa mekaanisesti kokonaan. Joissakin tapauksissa, kuten kantavat rakenteet (seinät tai laatat), poistaminen ei ole mahdollista järkevissä taloudellisissa raameissa. Tällöin rakenne voidaan kapseloida. Haitta-aineita ovat mm. erilaiset mikrobit, radon, asbesti, VOC- ja PAH -yhdisteet. Kapselointimenetelmällä saadaan ennaltaehkäistyä betonialustoissa esiintyvien sisäilmaongelmia aiheuttavien haitta-aineiden ja ongelmayhdisteiden pääseminen sisäilmaan sekä kosteuden pääseminen alla oleviin rakenteisiin. 

Sisäilmaongelmat antoivat sysäyksen yhteistyölle

Fesconin ja Nantenin yhteistyö alkoi kysynnästä sisäilmaongelmien ratkaisumenetelmiin. Yhteistyö aloitettiin jo 10 vuotta sitten. Fesconin laadunvalvontapäällikkö Harri Heimo otti ensiaskeleet Nantenin suuntaan, koska hänellä oli jo kokemusta yhteistyöstä heidän kanssaan.

”Nantenin tuotteet olivat minulle jo entuudestaan tuttuja ja olin ollut erittäin tyytyväinen niihin. Heillä on myös vahva ammattitaito pinnoitteissa, joten yhteistyön aloittamiseen oli hyvät puitteet”, toteaa Heimo. ”Tuotteidemme yhteensopivuutta on testattu vuosien saatossa paljon ja todettu toimivaksi”, lisää Heimo.

Myös Nantenilla ollaan tyytyväisiä yhteistyöhön. Tomi Pennanen Nantenilta sanoo, että hänen on helppo yhtyä Harrin sanoihin.

”Ratkaisu sopii kaikkiin tiloihin. Nantenin Epoxy Barrieria voidaan käyttää pinnoitteiden ja päällysteiden alla, ja se on yhteensopiva Fesconin tasoitteiden kanssa.” ”Yhdessä voimme tarjota suomalaisen kokonaisratkaisun onnistuneeseen haitta-ainekapselointiin.”

Nantenin Epoxy Barrier kapselointiainetta käytetään sulkevana kerroksena, ja sillä estetään rakenteiden haitta-aineiden ja kaasujen kulkeutuminen sisäilmaan. Sulkeva kerros estää myös ilmankosteuden kulkeutumisen rakenteiseen.

Merkittäviä kustannussäästöjä

Nanten Oy oli Fesconille luonnollinen vaihtoehto yhteistyökumppaniksi; onhan Nanten myös täysin kotimainen ja tuotekehitys- sekä tuotanto Suomessa, kuten Fesconillakin.

”Yhteistyöstämme on merkittäviä etuja myös asiakkaillemme. Lyhyet välimatkat säästävät logistiikkakustannuksia. Kotimaisuus ja vankka ammattitaito tuovat luotettavuutta. Olemme läsnä asiakkaillemme ja autamme ja opastamme tuotteiden käytössä”, summaa Fesconin tuotepäällikkö Oskar Leinonen.

Kysy lisää:

Fescon Oy on suurin suomalainen rakennusalan laasti- ja hiekkatuotteiden sekä ratkaisujen kehittäjä- ja valmistajayritys. Oma tuotekehitys sekä kotimainen tuotanto takaavat laadukkaat ja suomalaisiin olosuhteisiin sopivat ja kestävät tuotteet.

Lisätietoja:
Oskar Leinonen
Tuotepäällikkö
puh. 040 301 6057
[email protected]
www.fescon.fi

Nanten Oy on suomalainen betonilattiapinnoitteisiin erikoistunut perheyritys, joka on tarjonnut vaihtoehtoisia lattiaratkaisuja teollisuuteen ja julkisiin tiloihin jo yli 50 vuoden ajan.

Lisätietoja:
Tomi Pennanen
puh. 050 374 4388
[email protected]
www.nanten.fi

Referenssihankkeet Fescon Oy

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Ulkp. korjaus | Helsink | 262 milj. €

Vuonna 1938 rakennetun Olympiastadionin peruskorjaus ja uudistaminen. Kokon...

Hämeenkylän koulu

Hämeenkylän koulu

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Hämeenkylän koulun monitoimiset ja joustavat oppimistilat rakennettiin ylei...

Hyvinkään Sairaalanmäki

Hyvinkään Sairaalanmäki

Uudisrakennus | Hyvinkää | 63,90 milj €

Hyvinkään Sairaalanmäen maamerkiksi on noussut uusi ja linjakas sairaalaraken...

REDIn kauppakeskus

REDIn kauppakeskus

Uudisrakennus | Helsinki | 390,00 milj €

Helsingin elämyksellisin kauppakeskus REDI avataan syksyllä 2018. REDI mulli...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän