Energiansäästöä ItuString-kattosäteilijällä

Päivämäärä: 17.3.2020

ItuString-kattosäteilijä on taloudellinen valinta sekä investointi- että käyttökustannuksiltaan. Suurissa halleissa ja teollisuuden tuotantotiloissa ItuString-kattosäteilyjärjestelmällä voidaan saavuttaa jopa 40 %:n energiansäästö verrattuna perinteisiin järjestelmiin. Säteilymenetelmää hyödyntävä järjestelmä lämmittää ilman sijasta ympäröiviä pintoja mahdollistaen alhaisemman lämpötilan oleskelumukavuuden kärsimättä. Säteilymenetelmällä on mahdollista toteuttaa energiatehokkaasti myös rajatun kohteen lämmitys ilman sitä ympäröivän ilman lämmittämistä. Avoimissa kylmätiloissa tai muissa kohteissa, joissa koko tilan lämmittäminen ei ole tarpeenmukaista, voidaan säteilijöillä hallita tehokkaasti tietyn kohteen lämpötilaa. Samalla periaatteella voidaan toteuttaa myös jäähdytys.

Lämmitettäessä säteilypaneeli luovuttaa paneeliin johdetun veden lämmön säteilemällä huonetilaan. Lämpösäteily muuttuu lämmöksi kohdatessaan kiinteän esteen, seinän, lattian tai ihmisen. Säteilylämmitys luovuttaa lämmön pinnoille lämmittämättä ilmaa. Energiaa vastaanottava ihminen kokee tämän lämmöntunteena, jota voi verrata auringon lämmittävään vaikutukseen kylmässä ulkoilmassa.

Jäähdytettäessä paneelin läpi virtaa kylmä vesi. Huonetilassa olevat ihmiset ja esineet säteilevät lämpöä ja lämmittävät ilmaa. Lämmennyt ilma nousee ylös ja luovuttaa lämpönsä viilennettyihin paneeleihin. Jäähtynyt ilma virtaa vedottomasti takaisin oleskeluvyöhykkeelle.

ItuString-kattosäteilijän modulaarinen rakenne mahdollistaa asennukset kaikkiin kohteisiin ja keveys tekee asentamisesta helppoa. Yksi henkilö riittää asentamaan koko järjestelmän. Kattosäteilijöistä voidaan tehdä puristusliitoksilla yhdistämällä jopa yli 50 metriä pitkiä paneelinauhoja.

ITULAN ITUSTRING-KATTOSÄTEILYJÄRJESTELMÄN EDUT

  • Huippuluokan sisäilmaolosuhteet: tasainen lämpötila ilman pölyä ja vetoa, ja järjestelmä on myös äänetön
  • Järjestelmä säästää energiaa, koska säteilymenetelmä on tehokas
  • Edulliset elinkaarikustannukset; järjestelmä on pitkäikäinen, huoltovapaa ja kuluttaa vähän sähköä
  • Muuntojoustava: ItuString on kevytrakenteinen ja jälkeenpäin muokattavissa (vrt. lattialämmitys)
  • Helposti asennettava
  • Sama järjestelmä mahdollistaa myös viilennyksen
  • Valmistettu Suomessa

SELVITÄ HALLIKIINTEISTÖSI ENERGIANSÄÄSTÖPOTENTIAALI

Tilaa yksilöllinen laskelma hallikiinteistösi energiansäästömahdollisuuksista täyttämällä ItuString-sivuiltamme löytyvä lomake. Saat asiantuntijoiltamme lämmitysmuodon vertailulaskelman sekä ehdotuksemme lämmitysjärjestelmän päivittämisestä. Selvitys on maksuton eikä sido sinua mihinkään.

Tutustu juuri uusittuihin nettisivuihimme ja sieltä löytyviin ItuString-referenssikohteisiimme!

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän