Lyseon lukion peruskorjaus Oulussa

Lyseon koulurakennuksen vanhin osa on Carl Ludvig Engelin suunnittelema, ja se valmistui vuonna 1829. Koulua on laajennettu useaan otteeseen 1800- ja 1900-luvuilla. Remontti tehtiin historiallisen rakennuksen arvoa kunnioittaen. Peruskorjaus tehtiin yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenna -urakkana. Pääurakoitsijana toimi NCC. Arkkitehtuurisuunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen.

Liitetyt tuotteet: Tulo- ja poistoilmalaitteet

Tulo- ja poistoilmalaitteet

Valikoistamme löydät kotimaiset tulo- ja poistoilmalaitteet sekoittavaan ja syrjäyttävään ilmanvaihtoon. Laitteemme toimivat ja kestävät tarkasti säädetyissä asetuksissaan koko elinkaarensa ajan. Tuotteemme ovat helposti avattavissa, huollettavissa ja puhdistettavissa lisäksi niiden asennus ja säätö on suunniteltu helpoksi.

Liitetyt tuotteet: Ammattikeittiöiden ilmanvaihto

Ammattikeittiöiden ilmanvaihto

Climeconilta löydät markkinoiden laadukkaimmat, turvallisimmat ja energiatehokkaimmat ammattikeittiöiden ilmanvaihtotuotteet. Huuvamme, ilmanvaihtokattomme sekä keittiöiden yleisilmanvaihtoon tarkoitetut laitteemme täyttävät kohteiden kovimmatkin vaatimukset – designista tinkimättä.

Oulun lyseon lukio

Oulun Lyseon lukion perus­korjaus on tehty historiallisen rakennuksen arvoa kunnioittaen. Tilat on kunnostettu vastaamaan nyky­ajan vaatimuksia turvallisuus ja terveellisyys edellä. Ilman­vaihtoon valittiin useita Climeconin kotimaisia ja korkea­luokkaisia pääte­laitteita sekä koulun keittiöön StandardPlus-huuvat.

Sisäilman laatu kuntoon

Noin 550 oppilaan koulun korjaus­hanke valmistui syksyllä 2023. Pienillä tila­muutoksilla parannettiin rakennuksen käytettävyyttä esimerkiksi rakentamalla hissi ja tekemällä muutoksia tilojen sijoitteluun. Myös energia­tehokkuutta parannettiin ja talo­tekniikkaa päivitettiin vastaamaan nyky­ajan tarpeita. Rakennukseen haluttiin valita myös huippu­luokan laitteet ilman­vaihtoon. Aiemmin ongelmaksi koettu heikko sisä­ilman laatu saatiin merkittävän paremmalle tasolle uudistamalla järjestelmät ja valitsemalla oikeat tuotteet oikeisiin paikkoihin.

ROX-suuntin­kanavat ovat täydellinen kokonaisuus esimerkiksi koulujen, päivä­kotien ja muiden julkisten tilojen ilman­vaihtoon, niitä löytyykin monesta koulun tilasta kuten käytäviltä sekä luokka­huoneista. ROX-S -säätö/vaimennus­osa yhdistettynä suutin­kanava ROX:iin muodostaa kokonaisuuden, joka on toiminnaltaan ja myös ulko­näöltään huippu­luokkaa. Tällä kokonaisuudella päästään parhaaseen mahdolliseen loppu­tulokseen luokka­huoneiden ilmanvaihdon osalta.

”Suutinkanava luokka­huoneeseen oli tilaajan toive ja päädyttiin ROX:iin, koska siitä oli huippu­hyvät kokemukset. Haluttiin helposti puhdistettava suutin­kanava, jossa ei ole ulkonevia suuttimia ja joka on helppo pitää puhtaana. Arkkitehti ja tilaaja hyväksyivät tuotteen myös muotoilun puolesta.” 
Janne Jokitalo: Granlund Oulu

Myös NOT-hajottajan tasaiset suuttimet on helppo pitää puhtaana ja suunnata uudelleen tila­muutosten yhteydessä. Puhtaana­pidon helppous on yleensä valinta­peruste koulukohteissa. SET-poistoilma­venttiileillä saatiin suuret ilma­määrät poistettua niin että ei tarvittu erillisiä liitäntälaatikoita.

Design-tuotteet arvokkaaseen kohteeseen

Lyseon lukio on yksi Oulun historiallisimmista rakennuksista ja sen on suunnitellut C.L. Engel 1830-luvulla. Engel toimi koko suomalaisen rakennus­taiteen suunnan­näyttäjänä ja hänen tunnetuimpia töitään ovat Helsingin tuomiokirkko ja Senaatintorin miljöö. Lyseon lukio on rakennus­historiallisesti yksi Oulun arvokkaimmista kohteista. Engelin tyylille ominaisia elementtejä, kuten ikkunoita, kaiteita, koriste­listoja sekä muita arkki­tehtonisia yksityis­kohtia on perus­korjauksen aikana vaalittu. Lyseon on toiminut monen merkki­henkilön opin­ahjona Suomen presidenttejä mukaan lukien.

Keittiö on myös varustettu Climeconin huuvilla

Kaari-ikkunat keittiössä aiheuttivat haasteen korkeuden suhteen ja siksi kohteeseen valittiin 400mm korkeat StandardPlus-huuvat. StandardPlus on juurin oikea valinta huolehtimaan ruuanvalmistus­pisteiden ja astiapesu­linjaston ilman­vaihdosta ja työskentely­olosuhteiden viihtyvyydestä.

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Hankkeessa mukana olevat yritykset

Arkkitehti
Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy
Automaatiosuunnittelija
Granlund Oy
Automaatiourakoitsija
Fidelix Oy
I-suunnittelija
Granlund Oy
I-urakoitsija
Pohjois-Pohjanmaan LVI1 Oy
KVR-urakoitsija
NCC Suomi Oy
LV-suunnittelija
Granlund Oy
LV-urakoitsija
Pohjois-Pohjanmaan LVI1 Oy
Purku-urakoitsija
Pohjolan Tehopurku Oy
Rakennesuunnittelija
Insinööritoimisto Putkonen Oy
Rakennusurakoitsija
NCC Suomi Oy
Rakennuttaja
Oulun Tilapalvelut liikelaitos
Sähkösuunnittelija
Granlund Oy
Sähköurakoitsija
SÄHKÖ-ARKTIA OY

Lisää tuotteita Climecon Oy

Tulo- ja poistoilmalaitteet

Tulo- ja poistoilmalaitteet

Valikoistamme löydät kotimaiset tulo- ja poistoilmalaitteet sekoittavaan ja s...


Ammattikeittiöiden ilmanvaihto

Ammattikeittiöiden ilmanvaihto

Climeconilta löydät markkinoiden laadukkaimmat, turvallisimmat ja energiateho...


Ulkolaitteet

Ulkolaitteet

Kouluissa ja julkisissa tiloissa on erityisen tärkeää olla vedoton ja kaikkia...


MyAir - Älykäs ilmanvaihto

MyAir - Älykäs ilmanvaihto

MyAir on älykäs ilmanvaihtojärjestelmä koneellisen poistoilmanvaihdon tarpeen...


Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä Climecon Oy

Ullanlinnan arvoasunto

Ullanlinnan arvoasunto

Helsinki

Helsingin Kaivopuiston kupeessa Ullanlinnassa sijaitsevan arvoasunnon remontt...

Kerrostalo As Oy Helsingin Pasuri

Kerrostalo As Oy Helsingin Pasuri

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...

Toimistotalo Swing House Espoo

Toimistotalo Swing House Espoo

Uudisrakennus | Espoo | 20 milj. €

Espoossa sijaitseva Swing House on ultra-moderni toimistorakennus, jossa on j...

Runo Hotel Porvoo

Runo Hotel Porvoo

Porvoo

Yli sata vuotta sitten liike- ja asuinkäyttöön rakennettu Valtimontalo vanhan...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi