Hämeenkylän koulu

Hämeenkylän koulun monitoimiset ja joustavat oppimistilat rakennettiin yleisiksi tai erikoisvarustelluiksi työskentelyalueiksi, jotka tukevat perusopetuksen opetussuunnitelmaa ja pedagogiikkaa. Uusi koulu valmistui käyttöön elokuussa 2020 ja se korvasi vanhan Hämeenkylän koulurakennuksen, joka purettiin vuonna 2017. Uusi koulu valmistui käyttöön elokuussa 2020.

Hämeenkylän uusi koulu kuuluu samaan allianssiprojektiin vuoden 2019 lopussa valmistuneen Rajatorpan koulun kanssa. Hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat näin ollen samat sopimusosapuolet ja Vantaan kumppaneina hankkeessa toimivat NCC Suomi Oy sekä työyhteenliittymä Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen Oy ja Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy. Rakennusprojekti käynnistyi helmikuussa 2019 rakentamista valmistelevilla maarakennustöillä ja toukokuussa päästiin jo muuraamaan uuden koulurakennuksen peruskivi.

Teksti: NCC Suomi Oy. Hämeenkylän kouluhankkeesta voi lukea lisää Projektiuutiset 5/2020 julkaisussa täältä.


Liitetyt tuotteet: Ilmanpuhdistus

Ilmanpuhdistus

Ilmanpuhdistimet pölyn, hajujen, kaasujen ja mikrobien poistamiseksi ilmasta. Climecon suunnittelee ja valmistaa yksilöllisesti mitoitettuja ilmanpuhdistimia, joiden toiminta perustuu ns. dry scrubbing -puhdistustekniikkaan. Suodatinkomponenttien materiaalivalinnoissa sekä suodatusmassojen määrässä ja laadussa otetaan huomioon ilmaa kuormittavien epäpuhtauksien koostumus ja pitoisuudet. Climeconin käyttämällä toimintavarmalla tekniikalla on toteutettu jo useita tuhansia järjestelmiä mm. toimistoihin, laboratorioihin, sähkötiloihin, ATK-keskuksiin ja erilaisiin hajunpoistoratkaisuihin.

Liitetyt tuotteet: Ammattikeittiöiden ilmanvaihto

Ammattikeittiöiden ilmanvaihto

Climeconilta löydät markkinoiden laadukkaimmat, turvallisimmat ja energiatehokkaimmat ammattikeittiöiden ilmanvaihtotuotteet. Huuvamme, ilmanvaihtokattomme sekä keittiöiden yleisilmanvaihtoon tarkoitetut laitteemme täyttävät kohteiden kovimmatkin vaatimukset – designista tinkimättä.

Liitetyt tuotteet: Tulo- ja poistoilmalaitteet

Tulo- ja poistoilmalaitteet

Valikoistamme löydät kotimaiset tulo- ja poistoilmalaitteet sekoittavaan ja syrjäyttävään ilmanvaihtoon. Laitteemme toimivat ja kestävät tarkasti säädetyissä asetuksissaan koko elinkaarensa ajan. Tuotteemme ovat helposti avattavissa, huollettavissa ja puhdistettavissa lisäksi niiden asennus ja säätö on suunniteltu helpoksi.

Hämeenkylän koulun perusteellinen uudistus tähtäsi energiatehokkuuden, viihtyisyyden ja sisäilmaston parantamiseen. Kohteen opetustiloissa oli suunnittelun kannalta korkeat vaatimukset: korkeat vetokriteerit, alhaiset äänitasot, suurten ilmamäärien hallinta, sekä helppo puhtaanapito.

Suutinkanavat täyttävät kovat vaatimukset

ROX-ROX-S -yhdistelmä valittiin opetustiloihin, kolmesta syystä. Säädettävä hajotuskuvio on hyödyllinen mahdollisten tulevaisuuden tilamuutosten ja väliseinälisäyksien varalta. Suutinkanavilla alakatto saatiin toteutettua korkeammalle ja näin luokista saatiin ilmavammat. Tasaisen suutinpinnan vuoksi ROX-suutinkanavien helppo puhtaanapito johti juuri kyseisen tuotteen valintaan vaihtoehtojen sijaan

Huippulaadukkaat ammattikeittiön tuotteet ja kattava suunnittelupalvelu

Koulun keittiö valmistaa päivittäin jopa 1500 lounasta ja ilmanvaihdon tarve on suuri. Energiansäästö ja lämmön talteenotto olivat tärkeitä kriteerejä keittiön suunnitteluvaiheessa, joten tiloihin valittiin vakuumi-UV -puhdistustekniikkaa hyödyntävät CleanMaster-ratkaisut.

Tehokkaan rasvan pilkkomisen ansiosta voidaan keittiön poistoilmasta ottaa lämpö luotettavasti ja tehokkaasti talteen lämmöntalteenoton avulla. Tämä lisää on merkittävää energiansäästön kannalta. Tehokas puhdistustekniikka myös varmistaa kanavien puhtaana pysymisen, mikä lisää oleellisesti paloturvallisuutta sekä alentaa puhdistuskustannuksia merkittävästi.

Keittiön sisäilmastosta huolehtivat ilmanvaihtokattomme, StandardPlus-astianpesuhuuvat sekä CRO ja CTO rasvasuodattimilla varustetut tulo- ja poistoilmalaitteet. Ilmanvaihtokatto mahdollisti kuumakeittiön toteutuksen mahdollisimman korkeaksi ja ilmavaksi. Näin ilmanvaihto saatiin hallittua pienellä alueella, jossa on paljon laitteita.

Meille on tärkeää tarjota asiakkaillemme osaamistamme parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi, eikä tämä jäänyt huomaamatta projektin aikana. ”Climeconin suunnittelupalvelu teki keittiön ilmanvaihtosuunnittelun pohjaksi mitoitukset ja layout-suunnitelmat ilmastointikatosta ja huuvista”, muistelee kohteen LVI-suunnittelija Vikke Niskanen, Granlund Oy.

Yksilöllisesti toteutettu ilmanpuhdistus toimii

Monelle tulee vielä yllätyksenä, että valikoimastamme löytyy myös maan johtavat ilmanpuhdistusratkaisut. Kohteeseen asennettiin HPC-ilmanpuhdistimia viemärituuletusputkiin, minkä jälkeen kohdetta vaivanneet hajuongelmat loppuivat.

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Hankkeessa mukana olevat yritykset

Pedelux Oy


Climecon Oy


Fescon Oy


Arkkitehti
Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy
Arkkitehti
Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy
Automaatiourakoitsija
Schneider Electric Finland Oy
I-suunnittelija
Granlund Oy
I-urakoitsija
Vantaan Teknoilma Oy
LV-suunnittelija
Granlund Oy
LV-urakoitsija
Saipu Oy
LV-urakoitsija
Tom Allen Senera Oy
Maanrakennusurakoitsija
Jokioisten Maanrakennus Oy
Rakennesuunnittelija
IdeaStructura Oy
Rakennusurakoitsija
NCC Suomi Oy
Rakennuttaja
Vantaan kaupunki, Kiinteistöt ja tilat
Sähkösuunnittelija
Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy
Sähköurakoitsija
Are Oy

Lisää tuotteita Climecon Oy

Tulo- ja poistoilmalaitteet

Tulo- ja poistoilmalaitteet

Valikoistamme löydät kotimaiset tulo- ja poistoilmalaitteet sekoittavaan ja s...


Ammattikeittiöiden ilmanvaihto

Ammattikeittiöiden ilmanvaihto

Climeconilta löydät markkinoiden laadukkaimmat, turvallisimmat ja energiateho...


Ulkolaitteet

Ulkolaitteet

Kouluissa ja julkisissa tiloissa on erityisen tärkeää olla vedoton ja kaikkia...


MyAir - Älykäs ilmanvaihto

MyAir - Älykäs ilmanvaihto

MyAir on älykäs ilmanvaihtojärjestelmä koneellisen poistoilmanvaihdon tarpeen...


Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä Climecon Oy

Kerrostalo As Oy Helsingin Pasuri

Kerrostalo As Oy Helsingin Pasuri

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...

Toimistotalo Swing House Espoo

Toimistotalo Swing House Espoo

Uudisrakennus | Espoo | 20 milj. €

Espoossa sijaitseva Swing House on ultra-moderni toimistorakennus, jossa on j...

Kemin Lumilinna

Kemin Lumilinna

Kemin ympärivuotinen lumilinna on kansainvälisestikin vetovoimainen kohde, ...

Lapland Hotels Bulevardi

Lapland Hotels Bulevardi

Sisp. korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Jälleen yksi toimistotalo Helsingissä sai uuden elämän, kun Bulevardi 28:ssa ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän